• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard hoeft niet te imponeren om Lokeren weg te zetten

  einde
  03
  1. 32' - Geel - Moussa Djenepo
  2. 20' - Geel - José Cevallos
  3. 17' - Geel - Lukáš Marecek
  1. 90+3' - Doelpunt - Samuel Bastien (0 - 3)
  2. 90+2' - Verv. Paul José Mpoku door Samuel Bastien
  3. 88' - Verv. Moussa Djenepo door William Balikwisha
  4. 85' - Verv. Mijat Maric door Joher Khadim Rassoul
  5. 79' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (0 - 2)
  6. 74' - Verv. Orlando Sá door Renaud Emond
  7. 68' - Verv. Anton Saroka door Djordje Jovanovic
  8. 68' - Verv. José Cevallos door Marko Miric
  9. 65' - Doelpunt strafschop - Paul José Mpoku (0 - 1)
  10. 64' - Geel - Jakov Filipovic
  11. 61' - Geel - Mickaël Tirpan
  65'Paul José Mpoku0 - 1
  79'Mehdi Carcela-González0 - 2
  90+3'Samuel Bastien0 - 3

  Standard heeft zijn 2e zege van het seizoen geboekt, al was de 0-3-eindstand een iets te zwaar verdict voor Lokeren. De thuisploeg blijft wel achter met 1 op 12.

  Bekijk de goals uit Lokeren - Standard (0-3)

  Lokeren - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het begin van de tweede helft schrikt Standard op door een stevige knal van De Ridder, Ochoa moet de Luikenaars overeind houden.
  • Man van de match: Aanvaller Moussa Djenepo was de bedrijvigste man bij Standard, alleen bij de afwerking liet de Malinees het afweten. Zijn wedstrijd werd uiteindelijk niet bekroond met een goal.
  • Opvallend: De penaltygoal van Mpoku was pas het eerste doelpunt voor Standard in vier wedstrijden. Tegen Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Ajax werd er niet gescoord.

  Flauwe eerste helft biedt weinig spektakel

  Standard had wat recht te zetten na de nederlaag in Amsterdam en nam de partij meteen in handen. Dat leverde al snel enkele kansjes op, maar bij Marin en Sa stond het vizier nog niet scherp afgesteld.

   

  Op het kwartier was Standard wel dicht bij de openingsgoal. Na een dribbel van Djenepo kon Laifis vrij uithalen, Lokeren-doelman De Wolf redde met de voet.

   

  Daarna verdween het tempo uit de partij. Lokeren beperkte zich tot verdedigen, Standard zocht tevergeefs naar een gaatje in het blok dat de thuisploeg had neergezet.

   

  Pas op slag van rust moest De Wolf nog eens aan de bak, bij een plaatsbal van Carcela. Meer viel er niet te beleven voor de rust, 0-0 was een logische ruststand.

  Lokers blok begeeft pas na de pauze

  Meteen na de pauze was daar plots toch de eerste kans van de wedstrijd voor Lokeren. De Ridder haalde stevig uit, Ochoa hield Standard overeind met een prima parade.

   

  Daarna nam Standard weer over, maar net als in de eerste helft ontbrak de scherpte bij de afwerking. Halfweg de tweede helft kon Standard de ban dan toch breken na een penaltyfout op Sa. Mpoku faalde niet en scoorde vanaf elf meter.

   

  Peter Maes voerde nog een dubbele wissel door, maar ook die bracht geen zoden aan de dijk voor de thuisploeg. Tien minuten voor affluiten stelde Carcela de Luikse zege veilig met een zwabberbal die naast De Wolf in doel verdween. De late 0-3 van invaller Bastien maakte de nederlaag nog wat pijnlijker voor Lokeren.

  VIDEO: Cevallos gaat iets te nadrukkelijk op zoek naar een strafschop

  Preud'homme: "Zou gelukkiger zijn met een snel doelpunt"

  Peter Maes (Lokeren): "Hoe we op achterstand komen, dat is dom. Het was op dat moment niet nodig om aan de noodrem te trekken. Dat moet je nooit doen. We krijgen dan ook nog een rode kaart. Het was een paniekreactie. "

   

  "Het was ook duidelijk dat zij een tempo hoger speelden. Wij probeerden de schade te beperken en alles vast te zetten rond onze 16. Ik heb een goeie Overmeire gezien en een goeie Tirpan en met die elementen proberen we verder te werken. Ik heb toch veel spelers gezien die moeite hadden met de duelkracht en anticipatie. We zullen toch nog een tandje moeten bijsteken. Zoals we nu spelen, is het niet goed genoeg. We moeten een formule vinden om toch meer te creëren en eens een tegenstander weg te zetten. Je moet duels winnen."

   

  Michel Preud'homme (Standard): "We waren net als in de vorige competitiematchen dominant. We hadden het spel in handen, maar het duurt opnieuw heel lang voor we scoren. Ik zou gelukkiger zijn als we eens in de 1e helft onze kansen afmaken. Dat mag niet blijven duren want dan kruipt dat in de hoofden. Gelukkig scoorden we daarna wel vlot. Er komt altijd een moment dat de tegenstander ook een kans krijgt. We hebben een verdediging die nog aan het leren is. Onze opbouw was goed vandaag. We hebben veel gecreëerd. De derde keer een clean sheet. Dat is niet het hoofddoel, maar het is wel positief."

  VIDEO: De sproeiers in Lokeren staan niet goed geprogrammeerd

  Maes: “Heel dom om aan die noodrem te hangen”

  Overmeire: “Als we een mentale dreun krijgen kunnen we niet terug vechten”

  De Ridder: “De kopjes gingen te snel naar beneden”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Standard spoelt de Europese nederlaag door met een 0-3-overwinning op het veld van Lokeren.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Samuel Bastien van Standard. 0, 3.
  3. tweede helft, minuut 92. Het wordt zelfs nog 0-3. De pas ingevallen Bastien drijft de score nog op met een beheerst schot in de hoek: 0-3 voor Standard. Zo wordt het toch nog een ruime overwinning voor de Luikenaars.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Samuel Bastien erin, Paul José Mpoku eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. We krijgen nog drie minuten blessuretijd, maar die lijken een maat voor niets. De match is gespeeld.
  6. tweede helft, minuut 89. Hupperts in het zijnet. Hupperts blijft het proberen, met de moed der wanhoop. Zijn schot vanuit een scherpe hoek eindigt in het zijnet.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Standard, William Balikwisha erin, Moussa Djenepo eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Toch nog wat druk vanwege Lokeren. Hupperts dwingt een hoekschop af, maar die levert niets op voor de thuisploeg.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KSC Lokeren, Joher Khadim Rassoul erin, Mijat Maric eruit
  10. tweede helft, minuut 81. De punten lijken gaan vliegen voor Lokeren, dat nog tien minuten heeft om hier alsnog iets uit de brand te slepen.