• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent ontsnapt aan puntenverlies in Eupen, met dank aan de VAR

  einde
  23
  1. 34' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  2. 9' - Doelpunt - Sigurd Rosted (1 - 2)
  3. 7' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (1 - 1)
  4. 5' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (1 - 0)
  1. 90+8' - Geel - Jonathan David
  2. 90+4' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  3. 90+2' - Doelpunt strafschop - Birger Verstraete (2 - 3)
  4. 90+1' - Geel - Luis García
  5. 90+1' - Geel - Siebe Blondelle
  6. 84' - Doelpunt - Luis García (2 - 2)
  7. 81' - Verv. Stallone Limbombe door Franko Andrijaševic
  8. 81' - Verv. Cheick Keita door Florian Raspentino
  9. 77' - Geel 2 - Vadis Odjidja Ofoe
  10. 76' - Geel - Cheick Keita
  11. 74' - Verv. Giorgi Tsjakvetadze door Brecht Dejaegere
  12. 74' - Geel - Lovre Kalinic
  13. 66' - Verv. Yuta Toyokawa door Eric Ocansey
  5'Yuta Toyokawa1 - 0
  7'Vadis Odjidja Ofoe1 - 1
  9'Sigurd Rosted1 - 2
  84'Luis García2 - 2
  90+2'Birger Verstraete2 - 3

  AA Gent heeft maar op het nippertje averij vermeden aan de Kehrweg. Dankzij de VAR kreeg Gent in de extra tijd een strafschop. Even daarvoor was Odjidja al weggestuurd. Na een vierde opeenvolgende nederlaag blijft Eupen laatste, Gent rukt op naar plaats 7.

  Eupen - AA Gent kort samengevat:

  • Man van de Match: Voor zijn lichte rode kaart was Vadis Odjidja de beste man op het middenveld bij AA Gent. Hij maakte een heerlijk doelpunt en kwam voor de rust nog dicht bij een tweede treffer.
  • Sleutelmoment: Diep in de toegevoegde tijd legt scheidsrechter Visser op aangeven van de VAR de bal op de stip. Verstraete faalt niet en bezorgt Gent de overwinning.
  • Statistiek: Na vier wedstrijden heeft Eupen nog geen enkel punt verzameld. Het deelt de rode lantaarn met Moeskroen. Gent is dan weer bezig aan een opmars. Het won zijn laatste twee wedstrijden en is nu 7e met 7 op 12.

  Bekijk de doelpunten uit Eupen-Gent

  Dolle beginfase

  In de Oostkantons was het deze week crisisberaad na de slechte seizoensstart van Eupen. De thuisploeg wilde iets laten zien tegen Gent en na 5 minuten spelen krulde Toyokawa de bal heerlijk voorbij Kalinic in doel. Ook de beweging van de Japanner voor het doelpunt mocht er zijn.

   

  Gent was niet aangeslagen en reageerde vrijwel meteen. Zomeraanwinst Odjidja nam een afvallende bal heerlijk op de slof op de rand van de zestien. Van Crombrugge had geen verhaal: 1-1.

   

  Direct daarna lag de bal opnieuw in het Eupense doel. Nu was het Rosted die een goede corner van Limbombe via de lat tegen het net knikte. Eupen van de hemel naar de hel in amper 2 minuten tijd.

   

  Na de voorsprong zakte Gent volledig terug. De bezoekers lieten Eupen komen, maar veel deed de thuisploeg niet met de bal. Het was Odjidja die nog dichtbij de 1-3 kwam voor de rust. Van Crombrugge zat er nu wel goed bij.

  Vanderhaeghe woedend wanneer Foket snel wil voetballen

  Dolle slotfase

  Na de koffie heel wat minder spektakel aan de Kehrweg. Integendeel. Het was wachten op een knap schot van Lazare een kwartier voor tijd op opwinding. Kalinic was erbij geweest, maar kon laten lopen.


  Dik tien minuten voor het einde leidde een strenge tweede gele kaart voor Odjidja een dolle slotfase in. Eupen profiteerde vrijwel meteen van de manmeersituatie. Scheidsrechter Visser legde de bal ongewild klaar voor Luis Garcia. Die mikte, via het hoofd van Plastoen, de 2-2, voorbij Kalinic in doel.


  Eupen leek zijn eerste punt van het seizoen beet te hebben, maar ineens legde Visser het spel stil. Hij ging kijken naar de tv-beelden en wees naar de stip na een trekfout van Blondelle in de eigen zestien. Verstraete nam zijn verantwoordelijkheid en bezorgde Gent op een diefje de zege. 

  Gent krijgt strafschop na tussenkomst VAR

  Bekijk het verslag van de wedstrijd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Einde. Het zit erop aan de Kehrweg. Gent gaat op de valreep lopen met de zege na een strafschopdoelpunt van Verstraete in de toegevoegde tijd. Eupen blijft achter met 0 op 12.
  2. Gele kaart voor Jonathan David van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 98
  3. tweede helft, minuut 94. De laatste minuut van de toegevoegde tijd is ingegaan. Kan Eupen nog een gelijkspel uit de brand spelen?
  4. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 94
  5. tweede helft, minuut 94. Jaremtsjoek begaat een smerige overtreding op Lazare. Visser geeft geel.
  6. tweede helft, minuut 93. Verstraete doet het. Van Crombrugge heeft alle pech van de wereld op de slecht ingeschoten penalty van Verstraete. Gent lijkt zo alsnog met de zege terug naar huis te kunnen keren.
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Birger Verstraete van KAA Gent. 2, 3.
  8. tweede helft, minuut 91. Strafschop voor Gent! AA Gent krijgt een strafschop van de VAR. Lazare raakt de bal met zijn hand. Na het bekijken van de beelden legt scheidsrechter Visser de bal op de stip.
  9. Gele kaart voor Luis García van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  10. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91