• home
 • video
 • pas verschenen

  Wittebroodsweken van Cercle blijven duren na zege tegen Essevee

  einde
  31
  1. 34' - Doelpunt - Johanna Omolo (1 - 0)
  2. 22' - Geel - Johanna Omolo
  1. 90+3' - Doelpunt - Gianni Bruno (3 - 1)
  2. 89' - Geel - Xavier Mercier
  3. 88' - Verv. Damien Marcq door Florian Tardieu
  4. 84' - Geel - Abud Omar
  5. 77' - Verv. Dylan de Belder door Naomichi Ueda
  6. 76' - Geel - Jérémy Taravel
  7. 75' - Verv. Erdin Demir door Chris Bedia
  8. 73' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (2 - 1)
  9. 67' - Verv. Johanna Omolo door Kevin Hoggas
  10. 58' - Verv. Adrien Bongiovanni door Xavier Mercier
  11. 54' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 1)
  34'Johanna Omolo1 - 0
  54'Hamdi Harbaoui1 - 1
  73'Gianni Bruno2 - 1
  90+3'Gianni Bruno3 - 1

  Nieuwkomer Cercle Brugge blijft zijn ongeslagen status behouden in 1A. Zulte Waregem kon in Jan Breydel het goeie van de voorbije weken niet bevestigen. Een blunder van doelman Bossut luidde een moeilijke avond voor Essevee in.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Zulte Waregem (3-1)

  Cercle - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer Zulte Waregem elk moment de 1-2 lijkt te gaan maken, gaat de bal aan de overkant op de stip na een lichte fout van Demir. Gianni Bruno zet de strafschop feilloos om, waarna de storm van de bezoekers enigszins gaat liggen.
  • Man van de match: Gianni Bruno lag met een kopbal aan de basis van de 1-0 en maakte zelf nog de 2-1 en de 3-1. In de twee wedstrijden waarin Cercle scoorde, maakte Bruno telkens twee doelpunten.
  • Opvallend: Voor de laatste thuisnederlaag van Cercle moeten we al teruggaan naar oktober 2017, toen het met 0-3 verloor van OHL. Sindsdien speelde de vereniging 12 duels in eigen huis, waarvan het er 8 won.

  Cercle op voorsprong dankzij blunder Bossut

  Zulte Waregem begon tegen Cercle aan een reeks van drie opeenvolgende West-Vlaamse duel. Beide teams konden elkaar in de ogen kijken met een zege en twee puntendelingen op zak. De winnaar kon zich in elk geval trakteren op een voorlopige plek bij de eerste zes.

   

  De bezoekers begonnen sterk aan hun zoektocht naar een tweede overwinning, maar veel grote kansen leverde dat niet meteen op. Harbaoui mikte een eerste kans op de puik uitgekomen Nardi en deed enkele minuten later hetzelfde. Ergens daartussen kon Derijck de Franse goalie niet testen met zijn kopbal.

   

  Beetje bij beetje kwam Cercle beter in de wedstrijd en niet geheel verdiend viel het eerste doelpunt ook aan de kant van de vereniging. Op een zeldzame kans van de bezoekers loste Bossut de kopbal van Bruno en was Omolo goed gevolgd om het mistasten van de bezoekende doelman af te straffen.

  VIDEO: Een geïrriteerde Taravel geeft een vrije trap zomaar aan de tegenstander

  Bruno wist gelijkmaker Harbaoui uit

  Francky Dury greep tijdens de rust in met de inbreng van Sylla, die de zestien meter van Cercle meteen bombardeerde met zwakke voorzetten. De eerste goeie voorzet, van Demir, was wel meteen de goeie. Harbaoui klom het hoogst en liet de Cercle-goalie geen kans. Net na het uur leek Derijck de voorsprong tegen de netten te koppen, maar zijn poging strandde op Nardi, die ook de inzet van Bongonda verijdelde.

   

  De 1-2 hing overduidelijk in de lucht, maar toch viel het doelpunt aan de overkant en dat had Zulte Waregem aan zichzelf te danken. Demir tikte De Belder aan in de zestien meter en dat cadeau nam de Cercle-spits graag aan. Gianni Bruno zette zich achter de elfmeter en liet Bossut geen kans. Ondanks het inbrengen van een aanvaller voor een verdediger bij Cercle en een gespiegelde ingreep van Francky Dury, waren de beste kansen nadien voor de thuisploeg.

   

  In de felbevochten slotfase leek Mercier de bal in de verste hoek te plaatsen en de voorsprong te verdubbelen, maar de Franse nummer 10 mikte onbegrijpelijk op Bossut. Zulte Waregem zag een erg lichte strafschop niet gefloten worden en in de allerlaatste minuut werd het dan toch 3-1 dankzij het tweede doelpunt van Bruno. Dankzij deze zege boekt Cercle een knappe 8 op 12 en slikt Zulte Waregem de eerste nederlaag van het seizoen.

  Bruno: "Punten pakken op teams onderaan"

  Laurent Guyot (coach Cercle): ‘’Het was niet makkelijk en bij 1-1 vroegen we ons ook af of een punt niet voldoende was, wat er ook gebeurde. Dan valt die strafschop, die alles verandert. We tellen nu 8 punten uit 4 wedstrijden. Met de ploeg hebben we beslist dat behoud het hoofddoel is en daarvoor mikken we op 30 punten. We staan dus voor op schema, maar 8 punten zijn zeker niet genoeg.”

   

  Gianni Bruno (Cercle): “Op dit moment lukt alles ons voor eigen publiek en dat geldt ook voor mij. Daar moeten we voordeel uit halen zonder te denken dat we een groots seizoen tegemoet gaan. We weten dat we mooie dingen kunnen laten zien en dat proberen we ook elke wedstrijd te laten zien. Nu is het vooral zaak om zoveel mogelijk punten te pakken op bepaalde teams die onderaan staan.”

  Dury: "Gebotst op enthousiast Cercle"

  Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Het is in elk geval geen goeie uitslag. We zijn gebotst op een enthousiast Cercle. We hebben zelf te passief gespeeld, waardoor we Cercle hebben doen geloven in die kwaliteit. Na de rust hebben we zelf gefocust op meer enthousiasme. In de eerste 20 minuten van de tweede helft wilden we duidelijk zoeken naar het winnende doelpunt, maar op hun eerste tegenaanval is het strafschop en dan hebben wij bepaald dat de wedstrijd gespeeld was omdat we niet meer in ons spel kwamen.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Bart Vertenten fluit de wedstrijd af en dat levert Zulte Waregem een eerste nederlaag op. Cercle prijkt daardoor voorlopig op plek 4.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Gianni Bruno van Cercle Brugge. 3, 1.
  3. tweede helft, minuut 92. Bruno maakt het dan toch af! De buit is helemaal binnen voor Cercle! Lusamba tikt de bal nog net voorbij Bossut en tot bij Bruno, die de bal in een leeg doel kan tikken.
  4. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra tijd. Zo lang heeft Zulte Waregem nog om opnieuw een gelijkmaker te maken en heeft Cercle om de zege veilig te stellen.
  5. Gele kaart voor Xavier Mercier van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zulte Waregem, Florian Tardieu erin, Damien Marcq eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Op aanraden van de VAR besluit Vertenten geen strafschop te geven.
  8. tweede helft, minuut 86. Zulte Waregem wil een strafschop! Nardi wordt gehinderd en kan de bal niet klemmen. Meteen daarna krijgt Taravel de bal tegen de hand getrapt, wat de bezoekers meteen om een strafschop doet vragen.
  9. tweede helft, minuut 84. Mercier vergeet de boeken toe te doen! Mercier wordt alleen op Bossut afgestuurd en lijkt de bal in de verste hoek te deponeren, maar het nummer 10 van Cercle trapt veel te centraal, waardoor Bossut makkelijk kan klemmen.
  10. Gele kaart voor Abud Omar van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 84