1. 51' - Geel - Jelle Van Damme
    2. 80' - Verv. Loïs Openda door Dion Cools
    3. 90+1' - Geel - Ivo Rodrigues
    Jupiler Pro League - speeldag 4 - 19/08/18 - 14:30

Club Brugge kan na zijn bezoekje aan Antwerp niet langer zeggen dat het een foutloos parcours rijdt. Vormer bracht de landskampioen wel op voorsprong, maar Haroun profiteerde in de slotfase van een foutje van doelman Letica.

Antwerp - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Een moesgestreden Antwerp krijgt ruim 5 minuten voor affluiten hulp van Club-doelman Letica. Haroun profiteert van het foutje van de Kroaat en tikt de 1-1 binnen.
    • Man van de match: Geoffry Hairemans was zijn energiek zelve en liep werkelijk overal. Het weinige gevaar van Antwepr kwam vanop de stilstaande fases. De hoekschop van de Antwerp-kapitein lag dan ook aan de basis van de gelijkmaker.
    • Opvallend: Sinan Bolat begon aan het seizoen met 3 wedstrijden zonder tegendoelpunt, maar moest zich vandaag toch omdraaien na het doelpunt van Ruud Vormer. Het was maar liefst 393 voetbalminuten geleden dat Bolat zich gewonnen moest geven.

Verslag van Antwerp-Club Brugge

Veel strijd, weinig kansen voor rust

Club trok met een 9 op 9 naar de versterkte vesting die de Bosuil heet, maar had wel de cijfers mee. Van de laatste 5 duels op Antwerp won het er 3 en verloor het er geen enkel. De mannen van Laszlo Bölöni kregen in hun eerste drie duels dan weer geen enkel doelpunt tegen.

De wedstrijd tussen stamnummers 1 en 3 werd aangekondigd als een potig duel en die voorspelling bleek helemaal te kloppen. Antwerp toonde zich in de beginfase de sterkere, maar op kansen was het erg lang wachten. Diep in de tweede helft werd Vanaken knap vrijgespeeld door Vormer, maar zag zijn lobje naast geduwd worden door Bolat.

Vlak voor de rust kreeg ook Antwerp een goeie kans, wanner Hairemans een vrije trap bij Jelle Van Damme aan de tweede paal dropte. De veteraan legde goed terug tot bij Bolingi, maar die trapte op zijn beurt onbesuisd over. Veel maakte het niet uit, want de Congolees werd teruggefloten uit buitenspel.

Antwerp-fans laten hun kleinste kant zien tijdens Sterchele-minuut

Vormer en Haroun scoren met wat hulp

Wie een ander spelbeeld had verwacht in de tweede helft, kwam bedrogen uit. Het vechtvoetbal zette zich gewoon door en de kansen lieten net als voor de rust op zich wachten. Even na het uur plaatste Vanaken de bal heerlijk tot bij Openda. Nog voor de 18-jarige aanvaller de bal kon beroeren tikte Van Damme het leer ongelukkig tot bij Vormer, die niet twijfelde en de 0-1 op het bord zette.

Antwerp moest komen en werd geholpen door Club, dat met twee verdedigende wissels aangaf blij te zijn met de kleine voorsprong.Dat bleek niet de juiste keuze, want 5 minuten voor tijd viel de bal ook aan de overkant goed. Dino Arslanagic buffelde een hoekschop van Hairemans recht op Letica, die de bal moest lossen en Haroun de gelijkmaker zag binnentikken.

De puntendeling was een correcte weergave van een potig, maar gelijk opgaand duel. Antwerp blijft ongeslagen en zet zich voorlopig naast Standard en Cercle op plaats 3. Club Brugge verliest dan weer zijn perfecte rapport en ontvangt Anderlecht volgende week met een achterstand van 2 punten.

Cornervlag speelt cruciale rol

Leko: "Jammer van dom tegendoelpunt"

Laszlo Bölöni (coach Antwerp): “Het was een fysieke en spektakelarme wedstrijd. Volgens mij heeft de druk zijn effect gehad op de prestaties van de spelers. In mijn ogen hebben we geen spektakel gezien en ook amper actie in de rechthoek en weinig aanvallende acties. Ik wil de spelers feliciteren voor hun karakter waarmee ze zijn teruggekomen, maar we moeten ook nadenken hoe het beter moet.”

Geoffry Hairemans (Antwerp): “We begonnen goed aan de wedstrijd met enkele kansen. Dan komt Club erdoor en komen ze zelfs op voorsprong. We wilden heel graag winnen, zeker voor eigen volg, maar uiteindelijk ben je dan blij met een gelijkspel. Wij maakten veel fouten en zij maakten veel fouten. Voetballend was het zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar spannend was het wel.”

Ivan Leko (coach Club): “Ik ben ontgoocheld omdat je na 90 minuten moet zeggen dat we 2 punten hebben verloren. We hadden de controle vanaf de eerste minuut en zochten tegen een moeilijke ploeg en op een moeilijk veld naar de vrije man. Het is erg jammer dat we een dom doelpunt tegen krijgen, maar dat is het leven. Dit seizoen is dat nieuw, want Karlo Letica had al 4 goeie wedstrijden gespeeld. Dit kan altijd gebeuren met een jonge doelman en nu moeten we hard blijven werken.”

90+4'

Na een potig duel verdelen Antwerp en Club de punten. Vormer en Haroun scoorden elk met de hulp van de tegenpartij. De 1-1 lijkt een correcte weergave te zijn van een felbevochten wedstrijd.
    90+4'
    Antwerp krijgt nog een hoekschop! Krijgen we vuurwerk in Deurne Noord?
    90+3'
    Danjuma probeert het nog eens met een voorzet, maar Vormer zit in de tang bij twee Antwerp-verdedigers en komt niet tot koppen.
    90+1'

90+1'
    90+1'

Vier minuten extra

Vorig seizoen scoorde Club nog twee keer in de laatste minuten. Krijgen we ook vanmiddag nog late doelpunten te zien?
    87'
    Hairemans haalt de achterlijn na een knappe actie, maar er is geen roodhemd gevolgd om er een vervolg aan te breien.
    86'
    Dennis krijgt de bal zomaar cadeau en is één verdediger verwijderd van Bolat, maar dat is er toch een te veel. Vanaken pikt de bal op en haalt meteen uit, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    85'
    Haroun viert de gelijkmaker.
    84'

Haroun brengt Antwerp langszij!

Antwerp mag Club-doelman Letica bedanken. De Kroaat lost de kopbal van Arslanagic en Haroun is er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.
    82'

Tijd voor wissels

En die zijn duidelijk. Bij Club moeten twee aanvallers plaats ruimen voor twee verdedigers. Ivan Leko wil de 0-1 koste wat het kost vasthouden.
    80'
    79'
    Bolingi gaat stevig in de nek hangen van Mitrovic, maar wordt niet teruggefloten. Uiteindelijk is de pass naar Owusu te doorzichtig en kan die makkelijk onderschept worden door Mats Rits.
    77'
    Opare gooit de bal voor doel, maar hij had beter twee keer gekeken. In de tweede lijn waren namelijk twee ploegmaats gevolgd.
    76'

Slotkwartier

Antwerp heeft nog een kwartier om de bakens te verzetten. Er is bengaals vuur op het veld beland, waardoor Lardot de wedstrijd even stillegt.