• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht trekt volgende week met 12 op 12 naar Club Brugge

  einde
  20
  1. 38' - Doelpunt vrije trap - Adrien Trebel (1 - 0)
  2. 34' - Geel - Selim Amallah
  3. 20' - Geel - Luca Napoleone
  1. 90+1' - Geel - Benjamin van Durmen
  2. 89' - Verv. Selim Amallah door Luka Lukovic
  3. 89' - Verv. Ivan Santini door Pieter Gerkens
  4. 84' - Verv. Alexandros Katranis door Mico Kuzmanovic
  5. 83' - Verv. Francis Amuzu door Dennis Appiah
  6. 80' - Rood - Ognjen Vranješ
  7. 77' - Verv. Knowledge Musona door Ryota Morioka
  8. 76' - Verv. Idrisa Sambu door Yannis Mbombo
  9. 73' - Geel - Evgeniy Makarenko
  10. 68' - Geel - Frantzdy Pierrot
  11. 63' - Doelpunt - Nany Dimata (2 - 0)
  38'Adrien Trebel1 - 0
  63'Nany Dimata2 - 0

  Anderlecht heeft ook zijn 4e competitieduel gewonnen: tegen het puntenloze Moeskroen werd het vlot 2-0 met goals van orkestmeester Trebel en Dimata. De domme rode kaart van Vranjes in het slot was wel een kleine domper op de feestvreugde.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Moeskroen (2-0)

  • Sleutelmoment: De 2-0 van Dimata legt de match in een beslissende plooi nadat Anderlecht het zichzelf nog moeilijk maakte door slecht te starten na rust.
  • Man van de Match: Adrien Trebel scoorde, maar was bovenal de heer en meester van het spel van de thuisploeg: hard werkend en het spel verdelend.
  • Opvallend: Door zijn domme rode kaart mist Vranjes de topper tegen Club Brugge. 

  Aandringen van Anderlecht resulteert in de 1-0

  Als de (gedeeld) laatste op bezoek moet bij de leider is eenrichtingsvoetbal een mogelijk scenario. Het was de hele eerste helft niet anders. Moeskroen toonde 45 minuten niets. Anderlecht nam het initiatief en zocht verdienstelijk naar combinaties over de grond. Alleen kreeg paars-wit geen tempo in zijn acties.

   

  Het eerste gevaar was een vrije trap van Santini. Werner redde gevat. De doelman voorkwam in zijn eentje nog twee keer de openingsgoal door dreigende schoten van Dimata en Vranjes uit zijn doel te houden. Op een lob van Trebel vanop 50 meter had hij geen antwoord, maar de dwarslat bracht redding. Geen wereldgoal voor orkestmeester en uitblinker Trebel, maar dat veranderde nog.

   

  Scheidsrechter  Lambrechts gaf Anderlecht eerst een penalty voor een fout op Dimata, maar de VAR kwam terecht tussen. Trebel trok het zich niet aan en trapte de vrije trap net buiten de 16 in de verste hoek. Werner ging van held naar antiheld, want liet zijn doel aan die kant onbegrijpelijk open. 

  VIDEO: Vranjes maakt reputatie waar en krijgt terecht rood na tackle met twee voeten vooruit

  Vranjes zet domme domper op tweede helft

  Anderlecht leek tijdens de rust in slaap gevallen. Het begon zwak en gaf twee grote kansen op 1-1 weg. Didillon dook een kopbal van Pierrot  uit de hoek. Een afgeweken schot van Amallah was buiten het bereik van de doelman, maar viel op het dak van het doel.

   

  Toen Anderlecht opnieuw wakker was, scoorde Dimata de beslissende treffer. Eigenlijk miste hij zijn schot, maar Milic gaf hem met een slim pasje een herkansing: 2-0.

   

  De wedstrijd werd daarna wat chaotischer en bitsiger. Vranjes zorgde voor het drieste dieptepunt. Hij tackelde rond de middellijn compleet overbodig  met twee voeten vooruit op Amallah. Rood en geen topper tegen Club Brugge voor de Bosniër.

  VIDEO: Trebel maakt bijna de goal van het jaar

  • Hein Vanhaezebrouck: "Ik zag veel goede dingen, maar ook nog werkpunten. Dat is een logisch evolutie als je met zo veel nieuwe spelers zit. De toppers komen er nu aan en dan zullen we zien of we klaar zijn. Trebel in topvorm? Hij is heel aanwezig en een sleutelspeler voor ons die voor de omschakeling zorgt. Als hij de bal krijgt, komt er vaak iets goed van. Dat Vranjes rood krijgt is zonde voor hem en voor ons. We hebben er een heel goede verdediger bij in België, maar dan doet hij zoiets. Dat is nooit goed te keuren en moet uit zijn spel. Ik denk dat ons dat wel kan lukken." 
  • Frank Defays: "Of dit een eervolle nederlaag was? De vierde dan al en dat is veel. De manier kunnen we aanvaarden, maar de cijfers niet.  We hebben geen punten. De volgende match tegen Eupen wordt belangrijk. In de eerste helft was Anderlecht indrukwekkend. Vooral door hun fysieke overmacht. In de tweede helft lieten ze ons iets meer meespelen. In de tweede helft konden we scoren, maar missen we de kansen." 

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 22. Einde. Anderlecht trekt met 12 op 12 naar het Jan Breydelstadion voor de topper tegen Club Brugge. Trebel en Dimata scoorden elk een keer tegen Moeskroen.
  2. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Er komen vier minuten bij. De match is wat chaotisch en bij momenten bits geworden. Moeskroen heeft niet veel tijd meer.
  3. Gele kaart voor Benjamin van Durmen van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 91
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, Luka Lukovic erin, Selim Amallah eruit
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Anderlecht, Pieter Gerkens erin, Ivan Santini eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Santini scoort geen 8e goal. Morioka toont een flits van zijn inzicht en klasse. Hij heeft de alleenstaande Santini aan de tweede paal zien staan en lepelt de bal perfect tot bij de Kroaat. Die heeft iets te veel tijd nodig en trapt over.
  7. tweede helft, minuut 85. Didillon moet voor de clean sheet zorgen. Mbombo gaat wel erg vlot voorbij Milic op de rechterflank en zet voor. Invaller Kuzmanovic lijkt te scoren, maar Didillon houdt zijn net schoon met een knappe reflex.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Mico Kuzmanovic erin, Alexandros Katranis eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Anderlecht, Dennis Appiah erin, Francis Amuzu eruit
  10. Rode kaart voor Ognjen Vranješ van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 80