• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem hoeft deze keer niet te bibberen in de extra tijd

  einde
  40
  1. 38' - Doelpunt - Thomas Buffel (2 - 0)
  2. 38' - Geel - Cheick Keita
  3. 35' - Doelpunt - Thomas Buffel (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Damien Marcq (4 - 0)
  2. 90+1' - Verv. Hicham Faik door Sandy Walsh
  3. 89' - Verv. Theo Bongonda door Mikael Soisalo
  4. 76' - Verv. Nill De Pauw door Florian Tardieu
  5. 72' - Verv. Danijel Milicevic door Megan Laurent
  6. 66' - Geel - Florian Raspentino
  7. 60' - Verv. David Pollet door Florian Raspentino
  8. 56' - Doelpunt - Hicham Faik (3 - 0)
  9. 53' - Geel - Rémi Mulumba
  35'Thomas Buffel1 - 0
  38'Thomas Buffel2 - 0
  56'Hicham Faik3 - 0
  90+2'Damien Marcq4 - 0

  Zulte Waregem mag zijn eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Essevee gaf de vorige speeldagen de zege telkens in de toegevoegde tijd uit handen, maar tegen klein duimpje Eupen had het zijn schaapjes snel op het droge. 

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Eupen (4-0)

  Zulte Waregem - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de tweede helft krabbelt Eupen recht en gaat het even op zoek naar de aansluitingstreffer. Zulte Waregem-middenvelder Faik doet echter alle Eupense hoop vervliegen met een heerlijke treffer.
  • Man van de match: Veel uitblinkers bij de thuisploeg vandaag. Theo Bongonda dartelde de Eupen-verdediging tureluurs, maar toch hengelde Thomas Buffel met 2 doelpunten in 3 minuten iets nadrukkelijker naar de prijs.
  • Opvallend: Het is al de 3e keer in 3 wedstrijden dat Eupen minstens 4 doelpunten binnen krijgt. Eupen-coach Makélélé heeft heel wat werk voor de boeg.

  Stug Eupen houdt stand in eerste halfuur

  Zulte Waregem wilde na 2 puntendelingen nu eindelijk eens de 3 punten, maar dan moest het wel voorbij een stug en verdedigend Eupen geraken.

   

  Na 4 minuten al zette De Pauw de Eupense verdediging met een slim doorsteekpasje te kijk, maar Van Crombrugge was bij de les en dook het leer nog net uit de voeten van de aanstormende Bongonda.

   

  De thuisploeg bleef Eupen domineren, maar kon enkel dreigen met waterkansjes voor Harbaoui, Faik en Bongonda. Ook De fauw deed zijn duit in het zakje, de kapitein van Zulte Waregem kopte rakelings over. Tussendoor stak ook Eupen zijn neus even aan het venster via Toyokawa en Pollet, maar grote kansen voetbalden de bezoekers niet bij elkaar.

  Eupen hield een halfuur stand, maar moest dan het hoofd buigen voor een overtuigend Zulte Waregem.

  Zulte Waregem buffelt Eupen in 3 minuten met 2 identieke treffers tegen het canvas

  Tien minuten voor de rust kwam Zulte Waregem dan toch nog op voorsprong. Harbaoui lepelde het leer uitstekend over de Eupen-verdediging tot bij een lopende De Pauw, die de bal laag voor doel bracht.

   

  Thomas Buffel dook uitstekend op aan de tweede paal. De ex-Genkie kon niet meer missen en ramde zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club voorbij Van Crombrugge: 1-0.

   

  Nog geen 3 minuten later legde Zulte Waregem opnieuw een splijtende aanval op de mat, opnieuw vanaf rechts en opnieuw kroop Buffel in de rol van efficiënte afwerker. 2-0 en Zulte Waregem op rozen tegen een spartelend Eupen. De wedstrijd leek al bij de koffie beslist.

  Thomas Buffel scoorde 2 keer voor Zulte Waregem.

  Thomas Buffel scoorde 2 keer voor Zulte Waregem.

  Eupen kan geen vuist meer maken, gallery play van Zulte

  In de tweede helft duurde de studieronde iets langer dan in periode 1. In minuut 52 frommelde Toyokawa uit het niets bijna de aansluitingstreffer binnen. Net op het moment dat Eupen eindelijk wakker leek te worden, deed Zulte Waregem-middenvelder Faik de boeken toe voor de bezoekers.

   

  De Marokkaanse Nederlander werd op de rand van de zestien aangespeeld, loerde even uit z’n ooghoeken naar Van Crombrugge en lepelde het leer daarna heerlijk over de Eupense doelman: 3-0.

   

  In het resterende halfuur serveerde de thuisploeg gallery play, met de dartele Theo Bongonda als absolute uitblinker. Zulte Waregem werd enkel nog opgeschrikt door een knappe combinatie tussen Eupen-kapitein Luis Garcia en Toyokawa. Die laatste ranselde zijn retro iets te ruw over de dwarsligger.

   

  Na de verwachte applausvervangingen gaf Damien Marcq de eerste Waregemse zege van het seizoen nog wat extra glans, na alweer een aanval
  uit het boekje van de thuisploeg: 4-0. 

  VIDEO: Baudry brengt scheidsrechter Put zijn verloren boekje terug

  Faik: "Denk dat mijn goal op TV nog mooier was dan vanop het veld"

  Hicham Faik maakte in de 2e helft tegen Eupen een prachttreffer van formaat. Na de wedstrijd was de Marokkaanse Belg dan ook in zijn nopjes met zijn doelpunt.

   

  "Ik heb niet gekeken naar de doelman. Het was een gokje, maar hij gaat wel lekker binnen. Ik wil het nog even terugzien, want ik denk dat de goal op tv nog iets mooier was dan vanop het veld."

   

  "Ik ben zeer tevreden bij Zulte Waregem. Ik ben terechtgekomen bij een goede ploeg met veel kwaliteit. In België zou het iets fysieker zijn dan in Nederland, dus ik probeer op mijn techniek te teren en zo weinig mogelijk in duel te moeten gaan."

   

  "Er wordt alleszins hard gewerkt op training, en je ziet ook dat er op de bank ook heel wat kwaliteit zit, zoals Florian Tardieu dat vandaag bewees."

  Blondelle: "Degradatie? We zijn nog maar 3 wedstrijden ver"

  Siebe Blondelle had een heel wat minder leuke avond, want hij moest met zijn team 4 doelpunten toestaan, en kwam zelf niet tot scoren.

   

  "Na de wedstrijd hebben we nog wat gesproken in de groep, want iedereen was wat gefrustreerd. Er zijn geen harde woorden gevallen, want net na de match is het daar niet het juiste moment voor."

   

  "De oorzaak voor onze 0 op 9? Het is weer wat zoeken nu er alweer heel wat nieuwe spelers in onze ploeg staan. Onze coach wil ook attractief voetbal brengen en hamert tegelijk op een verdedigend blok. Die twee botsen soms, daar moeten we nog een goede balans in vinden."

   

  "Of er met een trainer een probleem is? Zeker niet. We moeten gewoon hard werken. Elke wedstrijd in onze competitie is moeilijk en belangrijk voor ons. Degradatie? We zijn nog maar 3 wedstrijden ver, dus we moeten niet te ver op de feiten vooruitlopen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. Net na de treffer van Damien Marcq maakt ref Bert Put een einde aan de match. Zulte Waregem pakt zijn eerste zege van het seizoen tegen Eupen. Een 4-0-overwinning waar niets op af te dingen valt.
  2. tweede helft, minuut 93. Damien Marcq maakt er nog 4-0 van! Zulte Waregem geeft zijn eerste zege van het seizoen nog wat extra glans. De fauw lepelt het leer op de kruin van Harbaoui die Damien Marcq ziet vrijstaan. De Gouden Stier is niet zelfzuchtig en gunt de verdediger zijn doelpunt. Ook knap binnengekopt van de Fransman overigens.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Damien Marcq van Zulte Waregem. 4, 0.
  4. tweede helft, minuut 92. Nog 2 minuten, nog een applausvervanging. Ook Faik gaat de bank opzoeken. De auteur van het heerlijke 3e doelpunt van Zulte Waregem wordt vervangen door Sandy Walsh.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Zulte Waregem, Sandy Walsh erin, Hicham Faik eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Applausvervanging Bongonda. De jonge flankspeler heeft vandaag heel wat getoverd met de bal. Hij krijgt dan ook een terechte applausvervanging van Franky Dury, die wel niet altijd even gelukkig was met de soms overdreven zoektocht naar frivoliteit van zijn poulain.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Mikael Soisalo erin, Theo Bongonda eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Eupen sleept zich naar het einde van de match. Nog 3 minuten.
  9. tweede helft, minuut 86. Bijna Harbaoui! Bongonda krijgt alle tijd van de wereld om zijn voorzet te trappen. Harbaoui is de enige Zulte Waregem-speler in de zestien, maar de spits zuigt het leer toch naar zich toe. Zijn halve volley gaat een metertje over en naast. Komt de Gouden Stier nog op het scorebord vandaag?
  10. tweede helft, minuut 82. De Eupense spelers strijden moedig, maar komen uiteindelijk heel wat tekort vandaag. Zulte Waregem heeft gewoon meer kwaliteit.