• home
 • video
 • pas verschenen

  Inspiratieloos Standard scoort niet in match om heel snel te vergeten

  einde
  00
  1. 41' - Geel - Luis Pedro Cavanda
  2. 38' - Verv. Guévin Tormin door Adrien Bongiovanni
  3. 33' - Geel - Uche Agbo
  4. 30' - Geel - Lloyd Palun
  1. 85' - Geel - Johanna Omolo
  2. 79' - Verv. Yoann Etienne door Vitinho
  3. 75' - Verv. Moussa Djenepo door Orlando Sá
  4. 64' - Geel - Adrien Bongiovanni
  5. 58' - Verv. Samuel Bastien door Mehdi Carcela-González
  6. 57' - Verv. Xavier Mercier door Benjamin Delacourt

  De opener op zaterdagavond in de Jupiler Pro League heeft een zeer flauwe wedstrijd opgeleverd. Standard en Cercle Brugge kregen de nul niet van het scorebord. 

  Standard - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur komt Cercle Brugge plots bijzonder dicht bij de 0-1. Bongiovanni pakt uit met een prima vrije trap, maar ook de redding van Ochoa mag gezien worden. Nadien komt geen van beide ploegen nog dichter bij een goal.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een matige tot slechte match en dus ook weinig doelkansen. Je zou van minder in slaap vallen, maar Guillermo Ochoa stond er wel wanneer het moest.
  • Opvallend: De eerste helft was van een bedroevend niveau. 45 minuten leverden welgeteld één schot tussen de palen op.

  Schabouwelijk slechte eerste helft

  Standard en Cercle Brugge waren elkaar niet meer tegengekomen sinds het seizoen 2014-2015, maar een blij weerzien werd het niet. In een pijnlijk slechte eerste helft waren de slordigheden niet bij te houden. Kansen vielen er dan weer amper te noteren.

   

  Standard domineerde zonder gevaarlijk te zijn, op een paar schuchtere pogingen van Bastien en Emond na. Cercle sprong op zijn beurt slordig om met de schaarse mogelijkheden op de tegenaanval. Mercier was te zelfzuchtig en besloot naast, het schot van Bruno was dan weer te slap om Ochoa te verontrusten. Bovendien zagen de bezoekers ook Tormin geblesseerd uitvallen.

  Ook Marin en Carcela krijgen Brugse muur niet gesloopt

  In de tweede helft moest het beter, dat vond ook Michel Preud’homme. Hij bracht Marin tussen de lijnen en die zorgde meteen voor meer schwung in het Luikse spel. Tot doelrijpe kansen leidde zijn inbreng evenwel niet en dus moest ook Carcela op het uur opdraven.

   

  Standard nam de wedstrijd zo nog wat steviger in handen, maar het was wel Cercle dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Ochoa schoot plots wakker op een knappe vrije trap van Bongiovanni en zweefde de bal fraai uit z’n doel. Aan de overkant hield Ueda Cercle overeind toen hij een kopbal van Mpoku voor de doellijn wegwerkte.

   

  In de slotfase voerde de thuisploeg de druk op, maar op een gevaarlijk schot van Marin na leverde dat weinig op. De thuisaanhang moest zelfs even naar adem happen toen Lusamba uit het niks uithaalde en ook Bongiovanni zorgde voor dreiging met een gevaarlijke volley. Maar doelpunten vielen er niet meer in Luik, beide ploegen blijven zo steken op 5 op 9.

  Preud'homme: "Een tweede keer weegt zwaar"

  Wat ontbrak er bij Standard om vandaag het verschil te maken? Coach Michel Preud'homme: "Scherpte en beslissend zijn in de laatste 30 meter, een beetje zoals vorige week in Beveren."

   

  "In het begin van de match waren er veel slechte passes. Onze tegenstander nam daardoor vertrouwen. Daarna hebben we alles geprobeerd met verschillende schema's, maar de bal viel nooit goed en we misten scherpte. Cercle gaf ook niet veel weg."

   

  Standard pakt 5 op 9 en volgt al op 4 punten van leider Club Brugge. "Je kan in een match met veel kansen zoals tegen Beveren aanvaarden dat de bal niet goed valt. Maar een tweede keer weegt zwaar. Dat het tegen Ajax beter moet? Daar heb je meer ruimte."

  VIDEO: Carcela draait heerlijk weg van zijn tegenstander

  VIDEO: Marin verzorgt het spektakel met een mooi hakje

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Standard en Cercle Brugge raken niet verder dan een 0-0-gelijkspel na een teleurstellende partij. Voor Standard is het het tweede puntenverlies op een rij, het start de competitie net als Cercle met 5 op 9.
  2. tweede helft, minuut 93. Laifis kan poging niet kadreren. Pocognoli dwingt nog een hoekschop af voor Standard en die levert nog een gevaarlijk moment op. Carcela krijgt de bal uiteindelijk tot bij Laifis, maar die mikt in één tijd naast.
  3. tweede helft, minuut 91. Bongiovanni ziet dat Ochoa wat ver voor z'n doel staat en probeert het dan maar van heel erg ver. Geen onaardige poging, maar zijn schot gaat wel ruim naast.
  4. tweede helft, minuut 91. Standard zet nog eens alles op alles. Het krijgt nog 5 extra minuten, voor Cercle wordt nog pompen of verzuipen.
  5. tweede helft, minuut 89. Bongiovanni blijft het proberen. Bongiovanni blijft de gevaarlijkste man bij Cercle. Hij haalt in één tijd uit op een goede voorzet van Bruno, maar zijn volley is niet gekadreerd.
  6. tweede helft, minuut 88. Stevenen we af op een troosteloze 0-0? De tijd begint te dringen voor Standard, de druk van de thuisploeg is nu ook al een tijdje gaan liggen.
  7. Gele kaart voor Johanna Omolo van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 83. Delferière wordt door de VAR naar de kant geroepen na een stevige charge van Omolo en geeft de Cercle-speler een gele kaart. Standard krijgt een vrije trap, maar die wordt weggewerkt bij Cercle. .
  9. tweede helft, minuut 80. Lusamba doet Sclessin naar adem happen. Bij Standard is het plots even schrikken wanneer Lusamba uit het niks uithaalt. Ochoa ziet de niet onverdienstelijke poging over z'n doel scheren.
  10. tweede helft, minuut 79. Etienne moet geblesseerd naar de kant bij Cercle. Hij wordt vervangen door Vitinho. .