Genk wipt aan de kust naar de tweede plaats dankzij penalty en pareltje

3. 84' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 12/08/18 - 14:31
84'
Ruslan Malinovskiy
0 - 2
84'

Racing Genk heeft de voetbalopener op zondag naar zijn hand gezet. Pas in het slotkwartier kon Genk zich losrukken van KV Oostende. Trossard vanaf de stip en Malinovski met een prachtgoal legden de eindstand vast.

KV Oostende - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd beroert een inglijdende Wout Faes de bal ongelukkig met de hand. Leandro Trossard zet de strafschop feilloos om en stuurt Genk naar een nieuwe zege.
  • Man van de match: Trossard lokte de strafschop uit en zette hem ook zelf om. De jonge Genkenaar was een hele wedstrijd aanspeelbaar en bleef zoeken naar de openingen.
  • Opvallend: Roeslan Malinovski legde de eindstand vast en scoorde dit seizoen al in elke wedstrijd die hij speelde. Na 5 wedstrijden staat de teller van de Oekraïner al op 5 doelpunten en 2 assists.

Bekijk de goals uit Oostende - Genk (0-2)

Genk domineert voor de rust, maar komt goed weg

Door het zware Europese programma dropte Genk-coach Philippe Clement maar liefst 7 nieuwe namen in de basis in vergelijking met de eerste twee competitieduel. Boezemvriend Gert Verheyen koos met de inbreng van Bjelica voor slechts één nieuwe naam en wilde maar al te graag zijn tweede thuiswedstrijd op een rij winnend afsluiten.

Het halve B-elftal van Genk nam de wedstrijd meteen in handen, al moest het wel een kwartier wachten vooraleer het de Oostendse verdediging kon verschalken. Gano werd alleen op Dutoit afgestuurd, maar leek zelf te twijfelen door het geaarzel van Dutoit. In de herneming probeerde Zhegrova het met een listige plaatsbal, maar die viel op de bovenkant van de lat.

Een stevige botsing van Heynen en Tomasevic zorgde voor 5 minuten extra tijd en dat was het moment voor Oostende om de neus aan het venster te steken. Na een vrije trap dook Lombaerts moederziel alleen op aan de tweede paal, maar de voormalige Rode Duivel mikte de bal onbegrijpelijk over. Sindrit Guri deed het minuten later niet veel beter wanneer hij de voorzet van Vandendriessche naast kopte.

Tomasevic en Heynen komen onzacht in aanraking met elkaar

Trossard klaart de klus vanop de stip, Malinovski scoort alweer

Na de rust bood Oostende meer weerwerk en bijna werd het daarvoor beloond met het openingsdoelpunt. Canesin stak de bal perfect tot bij Capon die aan de tweede paal kon uithalen, maar Vukovic stond goed pal. Niet veel later leek ook Gano op weg naar succes, maar hij kreeg de voorzet tegen de hand en liep domweg tegen de paal.

Het spel ging vlotjes op en neer, maar veel verder dan schoten vanuit de tweede lijn kwamen beide teams aanvankelijk niet. Oostende werd nog even opgeschrikt door een schicht van invaller Sakala, maar de paal en de hand van Genk-doelman Vukovic konden een achterstand vermijden.

Zo’n kwartier voor tijd werd viel het doelpunt dan toch aan de overkant. De bal ging op de stip na ongelukkig handspel van Wout Faes. Leandro Trossard nam de honneurs waar en stuurde William Dutoit de verkeerde kant op. Vijf minuten later deed Malinovski de boeken helemaal toe met een prachtige pegel. Zo staat Genk voorlopig op plaats 2 én doet het nog mee in Europa. Oostende blijft dan weer plakken in de middenmoot.

Gano frommelt de bal er bijna in met zijn linkerarm

Faes: "Scheids zegt dat als ik de bal lager meeneem, het geen strafschop is"

Gert Verheyen (coach KV Oostende): “We krijgen drie goeie kansen voor zij een strafschop krijgen. Een van die drie kansen moet binnen en dan maak je kans op de overwinning of minstens een punt. Als je dan achterkomt en al zoveel energie hebt gebruikt, krijg je een knak. Verder kan je je handen uiteraard niet op je rug binden. Ik kan er mee leven als vanaf nu elke fase waarin de bal tegen de hand komt een strafschop oplevert. Ik onthou het vooral voor als het eens aan de overkant gebeurt.”

Wout Faes (KV Oostende): “We hebben na de rust veel kansen gehad om te scoren, maar dan valt het doelpunt aan de overkant op een vervelende wijze. Ik stap uit om de tackle in te zetten en krijg de bal tegen de hand. Het is een natuurlijke beweging, dus ik weet niet wat ik daar anders kan doen. Achteraf zei de scheidsrechter dat als ik mijn hand op de grond hou en de bal dan meetrek, het geen fout is.”

Trossard: "Niet kunnen dat gras zo lang en droog was"

Philippe Clement (coach Genk): “We konden heel weinig tempo maken door het lange gras.We zijn toch heel goed met die omstandigheden omgegaan. Maar wat de omstandigheden ook zijn, zullen we in alle omstandigheden moeten voetballen. Dat zal in Europa niet anders zijn. Ze hebben hier een goeie trainer die een goeie organisatie neerzet. Het was erg moeilijk om het blok te ontgrendelen en dat hebben ze ook al in Anderlecht laten zien.”

Leandro Trossard (Genk): “Het was een hele moeilijke wedstrijd. Ik vind het wel niet kunnen dat het gras 10 centimeter lang is en niet gesproeid wordt. Dat is volgens mij puur tactisch. Ik ben heel trots op het team dat we er toch alles aan gedaan hebben om toch nog te winnen.”

90+3'

Na een dominante eerste helft had Genk na de rust toch een strafschop nodig om de ban te breken. Niet geheel onverwacht diepte Malinovski de score aan de kust nog uit.
90+1'
In de toegevoegde tijd kan Sakala de vuisten van Vukovic nog eens testen, maar zijn schot is scherp om de Australiër echt te verontrusten.
90+1'

89'
Ndongala zet zich knap door op links en legt knap terug tot bij Trossard. Die kapt en draait, maar de hand van Dutoit voorkomt erger.
84'
0-2
84'

Malinovski doet waar hij goed in is

Malinovski blijft maar scoren! Met een heerlijke knal vanop 25 meter laat hij Dutoit geen schijn van een kans.
81'
Malinovski laat zien dat hij het ook met rechts kan, maar William Dutoit gaat goed en snel plat om de Oekraïner van een doelpunt te houden.
79'

Trossard doet het vanop de stip

Genk heeft er een strafschop voor nodig, maar Trossard brengt Genk wel verdiend op voorsprong.
77'

Strafschop Genk!

Leandro Trossard haalt de achterlijn en gooit de bal voor doel, waar de inglijdende Wout Faes de bal tegen de hand krijgt. Strafschop voor Genk!
76'
76'
Trossard probeert de ban te breken met een typische actie, maar zijn poging richting verste hoek mist alle richting.
75'
74'
Milovic trapt de bal met een halve volley voorbij Vukovic, maar de aanval was al afgeblazen door buitenspel.
71'

Genk gered door Vukovic en de paal

Net wanneer het tempo een duik lijkt te nemen, is Oostende daar opnieuw! Canesin legt goed terug op Sakala, die zijn schicht via Vukovic en de paal in hoekschop ziet belanden!
69'
Pozuelo leidt zeldzaam balverlies en tast naar de hamstrings. Moet Clement zich zorgen maken? De Spanjaard geeft in elk geval aan dat hij verder kan.
66'
Er wordt slag om slinger op doel getrapt. Nu is het Pozuelo die Dutoit wil testen, maar de Franse doelman kent weinig moeite met ze inzet van de Spanjaard.
66'
Pozuelo wipt de bal heerlijk in de loop van Gano, die de bal perfect in de loop van Ndongala dropt, maar vanuit een scherpe hoek trapt de frisse kracht in het zijnet. De wedstrijd valt niet stil na de rust.