• home
 • video
 • pas verschenen

  Goudhaantje David loodst AA Gent met eerste zege naar de linkerkolom

  einde
  41
  1. 36' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  2. 28' - Geel - Nana Asare
  1. 90' - Doelpunt - Jonathan David (4 - 1)
  2. 83' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 1)
  3. 82' - Doelpunt - Aleksandar Vukotic (2 - 1)
  4. 81' - Verv. Nana Asare door Thibault de Smet
  5. 77' - Doelpunt strafschop - Birger Verstraete (2 - 0)
  6. 75' - Geel - Aleksandar Vukotic
  7. 74' - Geel - Louis Verstraete
  8. 72' - Verv. Floriano Vanzo door Din Sula
  9. 71' - Verv. Taiwo Awoniyi door Jonathan David
  10. 66' - Verv. Brecht Dejaegere door Vadis Odjidja Ofoe
  11. 61' - Verv. Francesco Forte door Lamine Ndao
  36'Roman Jaremtsjoek1 - 0
  77'Birger Verstraete2 - 0
  82'Aleksandar Vukotic2 - 1
  83'Jonathan David3 - 1
  90'Jonathan David4 - 1

  AA Gent staat dankzij zijn eerste overwinning van het seizoen weer tussen de mensen. Gent boekte een verdiende thuiszege tegen Waasland-Beveren. De amper 18-jarige Jonathan David ontpopt zich stilaan tot nieuwe publiekslieveling: hij scoorde vandaag weer twee keer. 

  AA Gent - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent scoorde een minuut na de aansluitingstreffer van Waasland-Beveren zelf de 3-1 en voorkwam zo een zenuwslopende slotfase.
  • Man van de Match: Jonkie David blijft match na match scoren voor Gent en solliciteerde met zijn neus voor goals naar een basisplaats.
  • Opvallend: Het was de 12e keer op rij dat Waasland-Beveren niet kon winnen van AA Gent.

  Misverstand ligt aan basis van openingsgoal

  Gent drong meteen zijn wil op en dreigde vooral vanop de flanken. Limbombe en Tsjakvetadze speelden de hoofdrollen. Foket had het zijn ploeg een stukje makkelijker kunnen maken door na drie minuten te scoren, maar zijn schot ging rakelings naast. 

   

  Waasland-Beveren liet de bal aan de thuisploeg (70-30 procent balbezit
  in de beginfase) en hield centraal achterin alles goed gesloten. Toen Jaremtsjoek alle verdedigers toch eens verraste, pakte Roef uit met een uitstekende redding. En zo kon Gent zijn overwicht niet verzilveren en stierven de aanvallende combinaties langzaam uit.

   

  Waasland-Beveren prikte met onder meer Vanzo en Badibanga meer en meer tegen op de tegenaaval, maar deed zichzelf de das om op het middenveld. Een misverstand tussen Boljevic en Van Damme leidde de 1-0 in. Roef redde het schot van Limbombe nog, maar was kansloos op de kopbal van Jaremtsjoek in de rebound.

  Gent scoort drie keer na de rust

  De tweede helft begon met een resem kansen, vier in totaal. De beste waren voor Forte, die met een kopbal Kalinic tot een redding dwong. En voor Asare, die een afvallende bal net naast mikte. 

   

  Awoniyi trapte daarna moederziel alleen voor Roef op de paal. Het sein voor Yves Vanderhaeghe om man in vorm David in de ploeg te brengen. Die stond vijf minuten op het veld toen Verstraete een penalty perfect binnen schoot na een loepzuivere fout op Limbombe. 

   

  De match leek gespeeld, maar er vielen nog drie goals. Vukotic kopte op een corner de 2-1 voorbij Kalinic, maar de Wase hoop was van korte duur. David toonde opnieuw zijn neus voor goals. Eerst door erg koel de 3-1 binnen te trappen op aangeven van Limbombe. Daarna door vlak voor het einde simpel een voorzet van Foket binnen te tikken.

  Reacties:

  • Yves Vanderhaeghe (trainer AA Gent): "Deze eerste zege doet natuurlijk deugd. We speelden een goede match met goede combinaties. We lieten het alleen misschien na om de match sneller te beslissen. Gelukkig konden we op het einde nog een versnelling hoger schakelen. David? Als hij op het einde van een match altijd zo beslissend is, zou het zonde zijn om hem te laten starten. Het gaat de goede richting met hem uit. Hij toont wat hij in zijn mars heeft, maar we moeten hem nog wat afschermen van de aandacht. Hij is een klasbak."
  • Yannick Ferrera (trainer Waasland-Beveren): "Het was onze beste match, maar voor het eerst pakken we geen punten. We dreigden bij momenten, maar zowel offensief als defensief missen we in de zone van de waarheid nog iets als ploeg. We zijn nog in een leerproces. Als je naar de kalender kijkt, dacht iedereen dat we na drie matchen geen punten zouden hebben. We hebben er twee."

  Fase per fase

  1. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jonathan David van KAA Gent. 4, 1.
  2. tweede helft, minuut 90. 4-1: David scoort een tweede keer. Net voor het ingaan van de extra tijd scoort David een tweede keer. Foket brengt een bal voor doel en niemand van Waasland-Beveren kan bij de bal. David wel, hij scoort simpel van dichtbij.
  3. tweede helft, minuut 89.
  4. tweede helft, minuut 87. Bijna wordt het nog 4-1. Tsjakvetadze kan alleen op doel af, maar tikt de bal net iets te ver. Roef schat de situatie goed in.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Jonathan David van KAA Gent. 3, 1.
  6. tweede helft, minuut 83. 3-1: Wase hoop is van korte duur. Gent zet de dubbele voorsprong snel opnieuw op het scorebord. Wie anders dan David pikt zijn goaltje mee. Limbombe zorgt voor de actie, de Canadees blijft heel kalm en maakt het werk af.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren. 2, 1.
  8. tweede helft, minuut 81. 2-1: Vukotic maakt het opnieuw spannend . De aansluitingstreffer komt uit de lucht vallen. Vukotic loopt weg van zijn bewaker Plastun bij een corner en maakt er 2-1 van.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Thibault de Smet erin, Nana Asare eruit