• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp houdt Moeskroen zonder punten in de kelder van het klassement

  einde
  01
  1. 17' - Geel - Jonathan Bolingi
  2. 17' - Geel - Idrisa Sambu
  1. 90+3' - Geel - William Owusu
  2. 90+2' - Verv. Geoffry Hairemans door Jelle Van Damme
  3. 88' - Verv. Alexandros Katranis door Mario Jelavic
  4. 81' - Doelpunt - William Owusu (0 - 1)
  5. 78' - Verv. Yannis Mbombo door Sebastjan Spahiu
  6. 67' - Verv. Egor Nazaryna door Ivo
  81'William Owusu0 - 1

  Moeskroen deelt na 3 speeldagen de rode lantaarn met Eupen met 0 op 9. Ook tegen Antwerp viel er niets te rapen. Het werd 0-1, waardoor Antwerp voorlopig naar de tweede plaats wipt. Een zuinige zege dus, al ontbrak het Antwerp opnieuw niet aan kansen. "Misschien is dit onze ijsbreker en gaan ze vanaf nu wel vlotjes binnen", zegt Geoffry Hairemans.

  Bekijk de goal uit Moeskroen - Antwerp (0-1)

  Moeskroen - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde krijgt Antwerp eindelijk loon naar werken. Owusu staat op de juiste plek op een voorzet van Juklerød en kopt de 0-1 onhoudbaar binnen.
  • Man van de match: Scoren deed hij niet, maar als er één speler was die het verdiende was het wel Geoffry Hairemans. Hij zorgde aanhoudend voor gevaar met vrije trappen, gevaarlijke schoten en slimme passen. Alleen de kers ontbrak.
  • Opvallend: De meegereisde Antwerp-supporters maakten een primeur mee voor hun club. Antwerp slaagde er voor het eerst in om de volle buit te pakken op het veld van Moeskroen. 

  Antwerp kan overwicht niet omzetten in voorsprong

  Nul punten na twee speeldagen, dat was niet de competitiestart die Moeskroen voor ogen had. Aan de bak dus op eigen veld tegen Antwerp, maar veel dadendrang ging er niet uit van Moeskroen. Integendeel, Antwerp deelde de lakens uit. Met een knappe vrije trap dwong Hairemans Werner al na enkele minuten tot een knappe redding.

   

  Op het kwartier kroop diezelfde Hairemans in de rol van aangever. Hij schotelde Yatabaré de 0-1 voor, maar die besloot van dichtbij op Werner. Moeskroen kreeg geen vat op de wedstrijd en mocht blij zijn dat scheidsrechter Bram Van Driessche in een milde bui was. Sambu ontsnapte aan rood voor een stevige tackle met twee voeten vooruit op Opare.

   

  Moeskroen kwam gaandeweg iets beter in de wedstrijd, maar Bolat bedreigen lukte niet. Kort voor de rust duwde Antwerp het gaspedaal weer wat dieper in. Moeskroen ontsnapte na een misverstand tussen Werner en Godeau en diezelfde Godeau kopte niet veel later een schot van Yatabaré bijna in eigen doel.

  VIDEO: Sambu ontsnapt aan rood na tackle met twee voeten vooruit

  Owusu zorgt voor bevrijdende treffer

  Zelfde spelbeeld in de tweede helft: Antwerp bleef baas, maar kon dat overwicht niet vertalen in een voorsprong. Terwijl bij Bolat de verveling toesloeg, moest Werner opnieuw zijn kunnen tonen op een vrije trap van de onvermoeibare Hairemans.

   

  Die Hairemans bleef de gevaarlijkste speler bij Antwerp, maar zijn pogingen draaiden steevast op een ontgoocheling uit. De ene keer besloot hij over, de andere keer ging zijn gekruist schot rakelings voorlangs. 

   

  Pas in de slotfase kreeg Antwerp loon naar werken. Juklerød kreeg de bal perfect voor doel en daar kopte Owusu de bezoekers tien minuten voor het einde op een verdiende 0-1-voorsprong. Meteen daarna kon Bolingi de wedstrijd helemaal beslissen, zijn poging strandde op de paal. Ook Owusu trof nog de paal en zo bleef het spannend. Olinga kwam nog dicht bij de 1-1, maar hij mikte over.

  VIDEO: Doelman Werner en scheidsrechter Van Driessche verzamelen lege bekertjes

  "Owusu was onze redder in nood"

  • Geoffry Hairemans (Antwerp): "Ik dacht dat we net als tegen Kortrijk vorige week niet gingen scoren, maar gelukkig was Owusu onze redder in nood. Voor mij was het vanavond altijd net niet, maar op een dag zal dat wel keren. Misschien is dit onze ijsbreker en gaan ze vanaf nu wel vlotjes binnen."
  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Natuurlijk heb ik gedacht aan onze wedstrijd tegen Kortrijk, voetbal kan soms wreed zijn. Er was niet zoveel verschil met die wedstrijd. We hadden hier net zo goed maar één punt kunnen pakken. Maar ik moet mijn spelers feliciteren, het is fijn om een ploeg te zien die zich goed voelt."
  • Frank Defays (coach Moeskroen): "Op basis van de eerste helft hadden we een punt verdiend, maar in de tweede helft lagen we te veel onder. We wonnen geen duels meer en we konden de bal niet bijhouden. De ploeg wil wel, maar kan voorlopig niet. Er waren versterkingen aangekondigd, maar die zijn er nog niet. We blijven wachten op de juiste profielen. Maar hoe later ze komen, hoe complexer het wordt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Moeskroen blijft voor de derde speeldag op rij met lege handen achter. Owusu schenkt Antwerp een 0-1-overwinning en een uitstekende competitiestart met 7 op 9.
  2. Gele kaart voor William Owusu van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 93. Bölöni gooit ook nog Van Damme in de strijd. Hij moet de Antwerpse voorsprong nog enkele minuten mee helpen verdedigen.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Antwerp, Jelle Van Damme erin, Geoffry Hairemans eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Jelavic kan ei zo na alleen op Bolat afgaan, maar de doelman is bij de pinken en net iets sneller op de bal dan de invaller.
  6. tweede helft, minuut 90. Moeskroen is duidelijk niet van plan zich zomaar bij de feiten neer te leggen. De thuisploeg zet nog alles op alles om een punt te veroveren.
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Mario Jelavic erin, Alexandros Katranis eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Hairemans verdient stilaan toch echt een treffer, maar ook nu is het hem niet gegund. Zijn schot strandt dit keer in het zijnet.
  9. tweede helft, minuut 86. Antwerp houdt de druk aan. Het doelhout voorkomt een tweede treffer van Owusu. Maar er was ook al gefloten, omdat de bal buiten geweest was.
  10. tweede helft, minuut 84. Olinga niet beheerst genoeg. De wedstrijd breekt plots helemaal open. Moeskroen zorgt plots voor gevaar na een vrije trap. Bolat bokst de bal weg in de voeten van Olinga,, maar die besluit in één tijd over en naast.