• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuw koningskoppel brengt Anderlecht met veel moeite naast Club Brugge

  einde
  12
  1. 45+3' - Doelpunt strafschop - Nany Dimata (1 - 1)
  2. 41' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 0)
  3. 33' - Geel - Alexis Saelemaekers
  4. 12' - Geel - Stergos Marinos
  5. 5' - Geel - Sebastiaan Bornauw
  1. 90+2' - Geel - Ivan Santini
  2. 90+1' - Geel - Nany Dimata
  3. 89' - Verv. Ali Gholizadeh door Romain Grange
  4. 85' - Verv. Amara Baby door Mamadou Fall
  5. 82' - Verv. Elias Cobbaut door Francis Amuzu
  6. 73' - Geel - Ognjen Vranješ
  7. 73' - Verv. Pieter Gerkens door Knowledge Musona
  8. 72' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Jérémy Perbet
  9. 64' - Doelpunt - Ivan Santini (1 - 2)
  10. 59' - Geel - Amara Baby
  41'Kaveh Rezaei1 - 0
  45+3'Nany Dimata1 - 1
  64'Ivan Santini1 - 2

  Anderlecht heeft zijn eerste echte test van het seizoen met een zege afgesloten. RSCA zwoegde tegen Charleroi, dat zichzelf ook nog twee keer in de voet schoot. Dimata en Santini wisten uiteindelijk het openingsdoelpunt van de thuisploeg uit: 1-2. Anderlecht heeft net als Club Brugge 9 op 9.

  Charleroi - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Even na het uur vloert Javi Martos zijn eigen doelman. Santini zet het doelpunt in extremis nog op zijn naam, maar het tweede ongelukkige tegendoelpunt is er te veel aan voor Charleroi, dat zijn greep op de wedstrijd verliest.
  • Man van de match: Thomas Didillon heeft de nul nog niet kunnen houden, maar pakte vanavond uit met enkele nodige reddingen. In de slotminuten hield hij Grange met een knappe redding van de 2-2.
  • Opvallend: Het is van het seizoen 2000/01 geleden dat de twee beste schutters van de competitie voor dezelfde club uitkwamen. Toen lukten Radzinski en Koller 23 en 22 doelpunten als koningskoppel van… Anderlecht. Kunnen Santini en Dimata dit seizoen in hun voetsporen treden?

  Bekijk de goals uit Charleroi - Anderlecht (1-2)

  Anderlecht gevleid langszij vanop de stip

  Anderlecht kende in de eerste twee speeldagen al veel plezier aan zijn nieuwe aanvallers. Landry Dimata en Ivan Santini verdeelden de 9 Anderlecht-doelpunten onder elkaar, maar konden in Charleroi niet meteen een hoofdrol opeisen. De eerste kans van de wedstrijd verdween via een schampschot van Dimata over de achterlijn, maar daarna was het al Charleroi dat de klok sloeg.

   

  Rezaei had er duidelijk zin in en zag zijn eerste poging afgeweerd worden dankzij een knappe voetveeg van Thomas Didillon. Een potig Charleroi hield de bezoekers goed af, maar zag onder meer de kopbal van Benavente over gaan. Aan de overkant kon Dimata een zeldzame Anderlecht-kans niet op doel koppen.

   

  Vlak voor de rust zag Charleroi zijn overwicht beloond worden. Benavente pakte uit met een heerlijke dribbel en dito pass, die door Rezazei keurig werd binnengetikt. De thuisploeg leek te gaan rusten met een verdiende voorsprong tot Dimata onoordeelkundig onderuit werd gehaald door Mandanda. Dimata nam de strafschop zelf voor zijn rekening en trapte Anderlecht gevleid langszij.

  Cobbaut verzwikt zijn enkel en weet meteen hoe laat het is

  Tweede gelukstreffer de doodsteek voor Charleroi

  Na de rust ging de thuisploeg door op zijn elan. Na een tiental minuten leek het opnieuw op voorsprong te komen, maar Amara Baby trapte de bal vrijstaand voorlangs. Als je je eigen kansen niet afmaakt, krijg je ook in Charleroi het deksel tegen de neus. Elias Cobbaut bracht de bal laag en hard voor en net als tegen Eupen verschalkte Javi Martos zijn eigen doelman. Santini gooide zich in extremis nog naar de bal om het doelpunt op zijn naam te zetten.

   

  De Carolo’s leken aangeslagen door het tweede gevleide Anderlecht-doelpunt en verloren hun grip op de wedstrijd. Benavente zag een opportunistische poging naast het Anderlecht-doel hobbelen, maar de grootste kans was nog voor Dimata. De Wolfsburg-huurling had alle tijd om een hoek uit te kiezen, maar stuitte nog op een puike redding van Parfait Mandanda.

   

  Vlak voor tijd moest Didillon zijn mooiste zweefduik uit de kast halen om de vrije trap van Grange nog uit zijn doel te houden en verder kwam Charleroi niet meer. Dankzij deze erg gevleide zege komt Anderlecht naast Club Brugge te staan met een 9 op 9. Charleroi blijft dan weer net buiten de top zes staan met 3 punten.

  Baby zijn schot gaat volledig de mist in

  Mazzu: "Niet verloren op efficiëntie, maar op twee fases"

  Felice Mazzu (coach Charleroi): “Ik voel meer dan frustratie, ik ben teleurgesteld. Wanneer mijn jongens een hele wedstrijd doen wat ze moeten doen tegen een club met een van de grootste budgetten in België, wanneer Anderlecht twee keer scoort uit even veel kansen en je zelf ontelbaar veel kansen creëert, is deze uitslag triest. Als de jongens zich bewust zijn van wat ze vanavond hebben gepresteerd, moeten we zeggen dat we mentaal hebben gewonnen. We hebben de wedstrijd niet verloren op efficiëntie, maar op twee fases in de wedstrijd.”

   

  Hein Vanhaezebrouck (coach Anderlecht) : “Dit was duidelijk de minste van de drie wedstrijden die we gespeeld hebben, maar we spelen dan ook tegen de sterkste tegenstander van de drie. Ik had voorspeld dat we vanavond met onze voeten op de grond gezet zouden worden omdat ik goed kan inschatten welk niveau we nu halen en hoe goed onze tegenstander is. Je kan met je voeten op de grond gezet worden met een moeilijke wedstrijd en een nederlaag, maar we spelen nu een moeilijke wedstrijd die we winnen. De timing van de doelpunten viel goed. We ontsnappen enkele keren aan de gelijkmaker, maar maken onze eigen kansen ook niet af.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Anderlecht wint met meer geluk dan kunde en zet zich met een 9 op 9 naast Club. Anderlecht won dankzij een strafschop en een halve own goal van een sterk Charleroi, dat van slag leek na de 1-2.
  2. tweede helft, minuut 96. Perbet lobt over! Perbet lijkt de ultieme kans op de gelijkmaker te missen wanneer hij de bal over het doel van Didillon mist, maar de Charleroi-spits stond opnieuw buitenspel.
  3. tweede helft, minuut 94. Rezaei komt nog eens tot een kopkans, maar zijn sprong is niet goed getimed en zo kan Didillon opnieuw uittrappen.
  4. Gele kaart voor Ivan Santini van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Gele kaart voor Nany Dimata van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. Zes minuten extra. Is dat genoeg voor Charleroi om nog een verdiend punt uit de brand te slepen?
  7. tweede helft, minuut 89. Didillon met een prachtige duik. Grange is net ingevallen en neemt de vrije trap meteen, maar Didillon zweeft de bal heerlijk in hoekschop.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Romain Grange erin, Ali Gholizadeh eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Trebel denkt nog net voor Willems bij de bal te zijn, maar de Franse middenvelder neemt zijn landgenoot gewoon mee. Een vrije trap op een interessante plek voor Charleroi.
  10. tweede helft, minuut 88. Dimata verzuimt het af te maken. Dimata krijgt dé kans om de wedstrijd helemaal op slot te doen, maar de huurling talmt te lang en trapt de bal dan recht op Mandanda.