• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Damme schenkt Ferrera een punt bij zijn debuut met goal in 93e minuut

  1. 35' - Geel - Thomas Buffel
  2. 4' - Doelpunt - Hicham Faik (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Joachim Van Damme (2 - 2)
  2. 90+2' - Verv. Onur Kaya door Henrik Rørvik Bjørdal
  3. 89' - Verv. Thomas Buffel door Johan Lædre Bjørdal
  4. 85' - Doelpunt - Aleksandar Boljevic (2 - 1)
  5. 76' - Geel - Marvin Baudry
  6. 71' - Verv. Nana Ampomah door Aleksandar Boljevic
  7. 70' - Geel - Hamdi Harbaoui
  8. 64' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (2 - 0)
  9. 58' - Geel - Milan Massop
  10. 57' - Verv. Djihad Bizimana door Daan Heymans
  11. 49' - Geel - Nana Ampomah

  Zulte Waregem heeft op de eerste speeldag meteen een dubbele bonus uit handen gegeven. Tot minuut 85 was er geen vuiltje aan de lucht, maar plots keerden de bezoekers de partij om. Joachim Van Damme zorgde in de toegevoegde tijd voor de 2-2. Yannick Ferrera graait zo bij zijn debuut een punt mee.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Waasland-Beveren (2-2)

  Zulte Waregem - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de allerlaatste seconde kopte Joachim Van Damme de gelijkmaker tegen de netten. Waasland-Beveren kreeg slechts twee volwaardige kansen, maar scoorde daar wel twee keer uit.
  • Man van de match: Davy Roef hield Harbaoui voor de rust van de 2-0 en haalde daarna nog twee gemaakte doelpunten uit zijn doel. Zonder de cruciale reddingen van de Anderlecht-huurling zouden de twee late doelpunten slechts een voetnoot geweest zijn.
  • Opvallend: Het was al van het seizoen 2010/11 geleden dat Zulte Waregem zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie niet kon winnen. Sindsdien won het zeven seizoen op een rij zijn opener voor eigen volk.

  Zulte Waregem scoort als de Rode Duivels, Roef voorkomt erger

  Nog voor de aftrap verkeerde Zulte Waregem al in een feestelijke stemming. De afscheidnemende Onur Kaya en jubilaris Francky Dury (met zijn 500e wedstrijd) werden in de bloemetjes gezet. Op het veld werd het feest al heel snel voortgezet met een kopie van het winnende doelpunt van de Rode Duivels tegen Japan. De Pauw liet de voorzet van Buffel als een volleerde Lukaku lopen tot bij Faik, die in de rol van Chadli kroop en de 1-0 op het bord zette.

   

  Waasland-Beveren kon enkel dreigen via Nana Ampomah, maar die kon de bakens niet op zijn eentje verzetten. Aan de overkant kwam een controlerend Zulte Waregem ei zo na op een dubbele voorsprong toen de Pauw spitsbroeder Harbaoui op het half uur diep stuurde. Davy Roef stond gelukkig voor de bezoekers alert te keepen en kwam snel uit om erger te voorkomen.

   

  Na de koffie kwamen de jongens van Yannick Ferrera scherper uit de kleedkamer, al leverde dat niet veel meer op dan een handvol overtredingen. De kansen bleven van de thuisploeg komen, maar een tweede doelpunt viel vooralsnog niet. Na een uur spelen  moest Roef zich opnieuw onderscheiden toen de pegel van Davy de Fauw in extremis afweek op een bezoekend been.

  VIDEO: Roef houdt Waasland-Beveren enkele keren goed recht

  Harbaoui maakt kansen niet af en krijgt deksel op de neus

  Het geluk van Waasland-Beveren kon niet blijven duren en dus moest een sterk keepende Roef zich enkele minuten later toch een tweede keer omdraaien. Van Damme verspeelde de bal klungelig aan Marcq en enkele tellen later kopte Harbaoui de voorzet van De Pauw overhoeks binnen. Een kwartier voor tijd moest de Tunesiër altijd zijn tweede van de avond maken, maar opnieuw stond de bezoekende doelman in de weg.

   

  Ook op aangeven van Buffel wist Harbaoui niet te scoren en als je je kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus. Met meer geluk dan kunde kreeg de ingevallen Boljevic de kopbal van Derijck perfect in de voeten. In één tijd vuurde de Montenegrijn een projectiel naar de korte hoek, waar de hand van een tot dan werkloze Sammy Bossut niet stevig genoeg was om de aansluitingstreffer te vermijden.

   

  De verwachte applauswissel van de afscheid nemende Onur Kaya leek een West-Vlaams feestje te bekronen, maar dat was buiten Joachim Van Damme gerekend. Met een welgemikte kopbal in de slotseconden maakte hij zijn fout bij de 2-0 recht en zette hij de 2-2 op het bord. Yannick Ferrera en de zijnen nemen zo op een diefje een punt mee naar het Waasland.

  Kaya: "Had liever afscheid genomen met zege"

  Frankcy Dury (coach Zulte Waregem): "We scoren vroeg en we waren ook veel beter en controleerden de wedstrijd. De laatste vijf minuten spelen ze alles of niets. Eigenlijk is er zelfs bij 2-1 niets aan de hand, maar na een paar opeenvolgende fouten langs onze kant maken ze in het slot gelijk. Uiteindelijk moeten we vooral onthouden dat we een goeie wedstrijd gespeelden hebben en focussen op de eerste 85 minuten. 

   

  Onur Kaya (Zulte Waregem): “We stonden 2-0 voor en moesten eigenlijk de 3-0 of zelfs de 4-0 maken. Dat laten we na en dan maken we het onszelf ook nog eens moeilijk door vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen te krijgen. Deze wedstrijd hadden we altijd moeten winnen. Ik had mijn afscheid graag met een overwinning gevierd, maar dat zat er helaas niet in. Ik heb bijna 150 wedstrijden gespeeld voor Zulte Waregem en heb daarin twee keer Play-off 1 gehaald en een Europese campagne meegemaakt. Daarvoor wil ik de trainer, de technische staf, mijn ploegmaats en zeker de supporters bedanken. "

  Ferrera: "In één seconde van ontgoocheling naar euforie: dat is voetbal"

  Yannick Ferrera (coach Waasland-Beveren): “Ik moet de spelers feliciteren dat ze nooit hebben opgegeven, maar we mogen ook niet vergeten dat onze eerste bal tussen de palen pas in de 83e minuut viel. De aansluitingstreffer gaf ons een kans op een comeback. Daardoor begint de tegenstander altijd te twijfelen en dat draaide in ons voordeel uit. Je kan op één seconde tijd van een grote ontgoocheling naar euforie gaan, dat is voetbal. "

   

  Joachim Van Damme (Waasland-Beveren): “Als je vijf minuten voor tijd nog 2-0 achter staat en in de slotminuut nog 2-2 maakt, doet dat deugd. We hebben veel nieuwe spelers en we moeten eerlijk toegeven dat het een moeilijke wedstrijd was. We hebben met een heel groot hart gespeeld en dat we nog een punt pakken is onze verdienste. We mogen niet blind zijn voor de eerste 85 minuten, maar we moeten zeker de positieve punten uit die laatste 5 minuten meenemen.”

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 51. Einde. Dankzij doelpunten van Faik en Harbaoui en dominant voetbal leek Zulte Waregem lang op weg naar de overwinning. In de laatste 10 minuten maakte Waasland-Beveren verrassend gelijk met 2 doelpunten uit even veel kansen.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Van Damme maakt nog gelijk! In de slotseconden maakt een onmondig Waasland-Beveren dan toch nog gelijk! Joachim Van Damme komt prima voor zijn man om de voorzet van Boljevic binnen te koppen.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Joachim Van Damme van Waasland-Beveren. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Onur Kaya eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Afscheid van Onur Kaya. Onur Kaya heeft het thuispubliek nog een laatste keer kunnen verwennen. Een verwachte applauswissel heeft hij zeker verdiend na meer dan 130 wedstrijden.
  7. tweede helft, minuut 90. Onur Kaya vindt maar geen afspeelpunt in de zestien meter en pakt uit met een schot naar de eerste paal. Davy Roef blijft alter keepen en stopt de poging van de afscheid nemende middenvelder.
  8. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra tijd. Dat heeft Waasland-Beveren nog om alsnog een punt uit de brand te slepen.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Johan Lædre Bjørdal erin, Thomas Buffel eruit
  10. tweede helft, minuut 89. Johan Bjordal komt Thomas Buffel nog vervangen. Kiest Dury met de inbreng van de Noorse verdediger voor zekerheid achterin?
  11. tweede helft, minuut 86. Bij Zulte Waregem beginnen ze te twijfelen. Boljevic speelt de bal goed tot bij Forte, maar die is niet al te beweeglijk en raakt niet verder dan een hoekschop.
  12. tweede helft, minuut 86. Doet Boljevic de thuisploeg nog bibberen? Timothy Derijck komt een voorzet in de voeten van Boljevic, die de bal meteen in de korte hoek poeiert. Bossut raakt de bal nog aan, maar moet zich toch omdraaien.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Aleksandar Boljevic van Waasland-Beveren. 2, 1.
  14. tweede helft, minuut 83. Badibanga krijgt de tijd om uit te halen vanuit de tweede lijn. Gelukkig voor de thuisploeg stevent de verraderlijke botsbal recht op Bossut af.
  15. tweede helft, minuut 83. Onur Kaya stuurt Buffel heerlijk de zestien meter in. De ex-Genkenaar speelt Harbaoui aan, maar die moet de bal achter zich gaan halen en verliest zo kostbare tijd en uiteindelijk ook de bal.
  16. tweede helft, minuut 81. De thuisploeg verlegt het spel netjes naar de rechterkant, maar Harbaoui talmt te lang en haalt zo zelf de angel uit de aanval. Roef kan de voorzet makkelijk plukken.
  17. Gele kaart voor Marvin Baudry van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 76
  18. tweede helft, minuut 75. Roef houdt Harbaoui opnieuw recht! Kaya trapt een ingestudeerde vrije trap richting De Pauw. Die kopt perfect in de loop van Harbaoui, maar de Tunesiër stuit op een acrobatische sprong van Davy Roef.
  19. tweede helft, minuut 73. Geen strafschop voor Essevee. Baudry neemt de afvallende bal op de slof, maar botst op een geelhemd. De Congolese verdediger claimt een strafschop na handspel, maar Boterberg wuift dat protest meteen weg. De bal ging intussen al niet meer richting doel wanneer het de hand van Forte raakte.
  20. tweede helft, minuut 72. Harbaoui oogst wat hij zaait. Na zijn stevige duel van zonet krijgt de Tunesiër zelf een stevige por van Vukotic.