• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lokeren is niets meer dan smakelijk hapje voor Genk bij competitiestart

  1. 16' - Doelpunt vrije trap - Ruslan Malinovskiy (0 - 2)
  2. 3' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Alejandro Pozuelo door Zinho Gano
  2. 81' - Verv. Lukáš Marecek door Mehdi Terki
  3. 74' - Verv. Sander Berge door Ibrahima Seck
  4. 73' - Doelpunt - Leandro Trossard (0 - 4)
  5. 72' - Verv. José Cevallos door Bambo Diaby
  6. 71' - Rood - Jakov Filipovic
  7. 65' - Geel - Guus Hupperts
  8. 61' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (0 - 3)
  9. 52' - Verv. Joakim Mæhle door Bojan Nastic

  Racing Genk heeft de goeie lijn van de Europa League-voorronde doorgetrokken naar de eigen competitie. Het dolde op de eerste speeldag met een ontstellend zwak Lokeren. Het net achter Verhulst trilde maar liefst 4 keer.

  Lokeren - Racing Genk kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na amper drie minuten ligt de bal al in het doel van Davino Verhulst. Het begin van een wervelende avond van Racing Genk.
  • Man van de Match: Alejandro Pozuelo was een gesel voor de verdediging van Lokeren. De Spanjaard zette Genk op voorsprong met een knappe plaatsbal en acteerde tot zijn wissel vlak voor tijd op een heel hoog niveau.
  • Opvallende statistiek: Vorig seizoen verloor Lokeren zijn openingswedstrijd in eigen huis met 0-4 van Club Brugge. Nu verliest de ploeg van Peter Maes met dezelfde cijfers van Racing Genk.

  Pozuelo en Malinovski zetten Genk op weg

  Langer dan drie minuten duurde het verzet van Lokeren in eigen huis niet. Dan was het moment van Pozuelo gekomen. De Spanjaard speelde zich goed vrij vlak voor de zestien en deponeerde het leer knap voorbij Verhulst in de verste hoek in doel.

   

  Niet veel later versierde Malinovski een vrije trap na een duel met Cevallos. De Oekraïner nam zelf zijn verantwoordelijkheid en faalde niet. Verhulst stond erbij en keek ernaar.

   

  Ook Maehle kwam nog dichtbij een doelpunt voor de rust. Zijn schot ging maar net naast na een knap nummertje in de zestien.  En wat deed Lokeren in de eerste helft? Niets.

  N'dongala en Trossard maken het af

  Ook na de koffie bleven de bezoekers baas. Trossard werd door Pozuelo goed vrijgespeeld in de zestien, maar mikte flauw op Verhulst. N'dongala volgde goed en tikte de 0-3 van dichtbij binnen.

   

  Lokeren bleef in hetzelfde bedje ziek en beperkte zich tot achter de bal aanhollen. Dat deed het niet goed en na een rode kaart van Filipovic voor een noodremactie op Uronen was het boeken toe voor de thuisploeg.

   

  Trossard legde meteen daarna de eindstand vast na een knappe dribbel in de zestien. Ook Pozuelo, met een schicht, en N'dongala, met een kopbal, konden bijna nog scoren, maar de forfaitscore zat er niet meer in voor de bezoekers. En wat deed Lokeren in de tweede helft? Opnieuw niets.

  Clement: "Dit de komende weken en maanden bevestigen"

  "Als coach kan ik alleen maar tevreden zijn na zo'n wedstrijd", vertelde Genk-trainer Clement. "Ik heb een beetje het nadeel dat ik perfectionistisch ben, dus ik zie altijd wel dingen die beter kunnen. We hadden meer doelpunten kunnen en moeten maken. Maar de automatismen worden beter, de spelers begrijpen alles beter. Er komen veel positiewissels. Zo brengen we dominant voetbal met veel kansen en veel doelpunten en zijn de supporters tevreden."

   

  "Iedereen moet zijn focus nu behouden. Dat is heel belangrijk. We moeten dit de volgende weken en maanden bevestigen. Ik wil dat mijn spelers dit elke match proberen te brengen. Dat moet de ambitie zijn. Zij moeten ook perfectionisten worden."

   

  Gaan er nog spelers vertrekken? "Dat is het leven van een coach, maar het bestuur is er ook van overtuigd dat het belangrijk is om deze groep samen te houden. In sommige gevallen zal dat misschien niet mogelijk zijn. Ik ben daar niet te hard op gefocust. Er zijn nog jongens die niet gespeeld hebben vandaag die ook een meerwaarde kunnen zijn."

  Maes: "Het kwaliteitsverschil was enorm"

  Peter Maes (Lokeren) was heel eerlijk in zijn analyse achteraf. "Ik hoopte dat de match zo snel mogelijk voorbij zou zijn. Het kwaliteitsverschil was enorm. Als je na 3 minuten al op achterstand komt tegen zo'n ploeg, dan komt de kwaliteit van Genk nog eens extra naar boven. We werden weggetikt."

   

  "Ik heb geen enkele echte doelkans gezien voor ons in de hele wedstrijd. We maakten op geen enkel moment aanspraak op een goal. Dan moet je proberen er iets tegenover te zetten en duels te winnen, maar dat is ook niet gelukt."

   

  "Dit is een goeie les voor iedereen. We moeten goed beseffen waar we dit seizoen op zullen moeten rekenen: de collectiviteit en veel en hard werken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Het zit erop op Daknam. Racing Genk mag na een indrukwekkende prestatie met de drie punten naar Limburg trekken.
  3. tweede helft, minuut 90. Het hoeft niet meer voor Genk. De bezoekers laten Lokeren de bal, maar veel doet de thuisploeg daar niet mee.
  4. tweede helft, minuut 86. Pozuelo krijgt een welverdiende applausvervanging van Philippe Clement. De Spanjaard was vandaag een gesel voor de Lokeren-verdediging. Gano mag de wedstrijd volmaken.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Zinho Gano erin, Alejandro Pozuelo eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Marzo redt bijna de eer voor Lokeren. Met wat geluk kan hij richting doel koppen. Vukovic moet niet in actie komen.
  7. tweede helft, minuut 83. Ndongala heeft de 0-5 maar binnen te koppen van dichtbij, maar knikt het leer over. Hij kan er nog om lachen.
  8. tweede helft, minuut 81. Peter Maes verlost Marecek uit zijn lijden. De Tsjech wordt vervangen door Terki.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KSC Lokeren, Mehdi Terki erin, Lukáš Marecek eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Nog tien minuten op de klok. Maakt Lokeren nog een eerredder?
  11. tweede helft, minuut 78.
  12. tweede helft, minuut 76. Clement haalt de moegestreden Berge naar de kant. Seck krijgt nog een kwartiertje om zich te bewijzen.
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KRC Genk, Ibrahima Seck erin, Sander Berge eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Trossard maakt het helemaal af. Twee minuten na de rode kaart profiteert Genk optimaal van de manmeersituatie. Trossard dartelt voorbij iedereen in de zestien en schuift de 0-4 droog in doel.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Leandro Trossard van KRC Genk. 0, 4.
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KSC Lokeren, Bambo Diaby erin, José Cevallos eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Rood voor Filipovic. Alsof het nog niet lastig genoeg was, moet Lokeren nog 20 minuten verder met tien man. Filipovic trok de doorgebroken Uronen neer en krijgt daarvoor terecht de rode kaart van Vertenten.
  18. Rode kaart voor Jakov Filipovic van KSC Lokeren tijdens tweede helft, minuut 71