"Full House" van Vossen en Wesley bezorgt Club eenvoudige zege

  1. 34' - Verv. Stefano Denswil door Saulo Decarli
  2. 25' - Doelpunt - Wesley Moraes (3 - 0)
  3. 24' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (2 - 0)
  4. 23' - Geel - Siebe Blondelle
  5. 6' - Doelpunt - Wesley Moraes (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (5 - 2)
  2. 88' - Geel 2 - Rémi Mulumba
  3. 87' - Geel - Xavi Molina
  4. 74' - Verv. Hans Vanaken door Siebe Schrijvers
  5. 73' - Doelpunt strafschop - Luis García (4 - 2)
  6. 70' - Doelpunt - Eric Ocansey (4 - 1)
  7. 65' - Verv. David Pollet door Florian Raspentino
  8. 61' - Geel - Rémi Mulumba
  9. 56' - Verv. Mats Rits door Brandon Baiye
  10. 55' - Verv. Ivan Yagan door Yuta Toyokawa
  11. 53' - Doelpunt - Jelle Vossen (4 - 0)

  Club Brugge is met een zege aan zijn titelverdediging begonnen. In eigen huis zette de landskampioen Eupen gemakkelijk opzij: 5-2. Jelle Vossen scoorde drie keer, Wesley vond twee keer de weg naar het doel. Scheidsrechter Verboomen legde de bal drie keer op de stip, twee keer na tussenkomst van de VAR.

  Club Brugge - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-0-stand deed Eupen nog aardig mee, maar na de dubbele uppercut van Vossen en Wesley halfweg de eerste helft (2-0 en 3-0) was het boeken toe voor de bezoekers.
  • Man van de match: Jelle Vossen is het nieuwe seizoen prima gestart met een hattrick op de openingsspeeldag. Hij kreeg het vertrouwen van Ivan Leko en heeft dat niet beschaamd.
  • Opvallend: De belangrijkste titelpretendenten waren duidelijk klaar om scherp aan het seizoen te beginnen. Standard, Anderlecht en nu ook Club Brugge openden al binnen de eerste tien minuten de score op deze eerste speeldag.

  Bekijk de 7 goals uit Club Brugge - Eupen (5-2)

  Club rekent al voor de rust af met Eupen

  Club Brugge begon na de winst in de Supercup vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen en dat was er ook aan te merken. Al in de zevende minuut mocht het Jan Breydelstadion een eerste keer juichen: Wesley stond op de juiste plaats om in de rebound de 1-0 te scoren.

   

  Een gretige Danjuma bood Vanaken nog voor het kwartier al de 2-0 aan, maar Van Crombrugge duwde de bal nog net over de dwarslat. Tussendoor liet ook Eupen enkele aardige dingen zien, nieuwkomer Pollet mikte de eerste echte kans nipt naast.

   

  Halfweg de eerste helft merkte de VAR een slag van Blondelle op in het gezicht van Poulain. Ref Verboomen bekeek de beelden en kende Club een penalty toe, rustig omgezet door Jelle Vossen: 2-0.

   

  Eupen was aangeslagen en kreeg al snel een derde tik om de oren. Vanaken schepte de bal heerlijk over de verdediging tot bij Wesley, die Van Crombrugge te snel af was en zijn tweede van de middag tegen de touwen duwde.

   

  Club nam daarna wat gas terug en liet Eupen meer in het spel komen. Dat leverde bijna een doelpunt op voor de bezoekers, maar Yagan verzuimde om een keurige combinatie af te ronden.

  Garcia werkt de bal bijna in eigen doel

  Twee tegengoals zijn smet op ruime zege

  Na de pauze ging Club op zoek naar meer, zonder echt door te drukken. Het vierde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Vossen verkwanselde eerst nog een flinke kopkans, maar trof meteen daarna wel raak op aangeven van Danjuma.

   

  In tegenstelling tot voor de rust kon Eupen Letica nu wel aan het werk zetten. Hij had de nodige moeite met een schot van invaller Lazare en etaleerde zijn kunnen bij een afgeweken schot van Pollet.

   

  Vossen en Wesley lieten dan nog enkele kansen liggen om hun hattrick te vervolledigen, waarna de goal plots aan de overkant viel. Schauerte bediende Ocansey, die er met een subtiel tikje 4-1 van maakte.

   

  Meteen na de 4-1 volgde zelfs nog een tweede treffer van de bezoekers. Ref Verboomen kende ook Eupen een penalty toe na tussenkomst van de VAR, Garcia maakte er zowaar 4-2 van.

   

  Veel zenuwachtigheid leverde dat niet meer op in de slotfase. Club speelde de partij rustig uit en mocht zelfs nog een keer juichen na de tweede penaltygoal van Jelle Vossen.

  Ivan Leko: "We zitten nog ver van ons topniveau"

   

  • Ivan Leko (Club Brugge): "Ik ben tevreden, want we hebben gewonnen en bij momenten goed voetbal getoond. Als je vijf keer scoort, betekent dat dat je over kwaliteit en automatismen beschikt. Toch zitten we nog ver van ons topniveau, maar dat is normaal na zes weken voorbereiding. Ik ben wel een beetje gefrustreerd omdat we zo gemakkelijk twee goals weggeven, maar dat zijn lessen voor de volgende keer. Aanvallen en scoren is mooi, maar je moet ook op elk moment van de match je taken vervullen in verdedigend aspect. Nu mogen we even tevreden zijn, maar vanaf dinsdag moeten we weer progressie maken in alle aspecten."
  • Claude Makélélé (Eupen): "Over de eerste helft kan ik weinig positiefs zeggen. Als je drie cadeaus weggeeft aan een tegenstander als Club Brugge, word je daarvoor afgestraft. Gelukkig zag ik na de rust wel een reactie, maar toen was de match al gespeeld. Ik denk niet dat dit een mentale klap is voor mijn spelers. Ik heb een ploeg die kan reageren, zoals we vandaag ook gezien hebben in de tweede helft. Maar het wordt wel zaak om die fouten eruit te halen, of we gaan dat het hele seizoen cash betalen. We zullen sowieso nog defensieve versterkingen moeten halen, dat is duidelijk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Club Brugge wint zijn openingswedstrijd van het seizoen met 5-2 tegen Eupen, Jelle Vossen scoorde drie keer.
  3. tweede helft, minuut 92. Vossen heeft er een prima wedstrijd opzitten. Hij staat weer op de juiste plaats om een voorzet van Tomecak richting doel te knikken, maar zijn kopbal is te centraal.
  4. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. Er komen nog 3 overbodige minuten blessuretijd bij.
  5. tweede helft, minuut 89. Vossen nu via de paal. Vossen benut ook zijn tweede penalty van de middag, hij prikt de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 5-2.
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Jelle Vossen van Club Brugge. 5, 2.
  7. Tweede gele kaart voor Rémi Mulumba van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 87. Weer penalty voor Club. Mulumba gaat aan het shirt van Poulain hangen bij een vrije trap van Vormer: penalty voor Club en een tweede gele kaart voor Mulumba.
  9. Gele kaart voor Xavi Molina van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 78. Wat kan Eupen nog? Toyokawa, de redder van Eupen op de slotspeeldag van vorig seizoen, duikt op in de zestien meter, maar kraakt zijn schot.
  11. tweede helft, minuut 75. "Het zijn wat ongemakkelijke momentjes nu voor Club.". Tom Boudeweel op Sporza Radio.
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Hans Vanaken eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Garcia met de 4-2. En het wordt 4-2. Garcia prikt de bal netjes in de hoek, buiten het bereik van Letica. Krijgen we nog spanning in het slotkwartier?
  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 73 door Luis García van KAS Eupen. 4, 2.
  15. tweede helft, minuut 72. Penalty voor Eupen! Mitrovic gaat op de voet van Ocansey staan in de zestien meter. Op aangeven van de VAR en na het bekijken van de beelden wijst ref Verboomen naar de stip: penalty voor Eupen.
  16. tweede helft, minuut 70. Eupen redt de eer. Geen clean sheet voor Club Brugge en doelman Letica, want Ocansey heeft er op aangeven van Schauerte 4-1 van gemaakt. Prima goal van de Ghanees, Letica kon er enkel naar kijken.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Eric Ocansey van KAS Eupen. 4, 1.