1. 16' - Doelpunt - Sambou Yatabaré (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 29/07/18 - 18:00
16'
Sambou Yatabaré
0 - 1
16'

Play-off I-kandidaat Charleroi is met een misstap aan het seizoen begonnen. Het verloor in eigen huis tegen Antwerp met het kleinste verschil. Yatabaré zette de uiteindelijke eindstand al na een dik kwartier op het bord.

Charleroi - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de 0-1 krijgt Dessoleil dé kans om Charleroi snel langszij te brengen, maar hij jaagt de bal tegen de dwarslat. Veel dichter zou Charleroi niet meer bij de gelijkmaker komen.
  • Man van de match: De onvermoeibare Sambou Yatabaré was een gesel voor het middenveld van Charleroi en blonk uit in het heroveren van de bal. Hij was ook alert genoeg om de rebound te benutten na het schot van Hairemans.
  • Opvallend: Charleroi blijft op de sukkel in 2018. Na de tegenvallende play-offs is er nu ook een valse start in de competitie. Charleroi won in 2018 nog maar 3 van zijn 21 wedstrijden met inzet.

Antwerp treft raak bij eerste kans

Charleroi was baas in het openingskwartier, maar het was Antwerp dat als eerste mocht juichen. Een loeier van Hairemans werd door Mandanda in de voeten van Yatabaré geduwd en die ramde de 0-1 droog in het doel.

Na de openingsgoal volgde een opwindend kwartier met veel aanvallend voetbal en kansen voor beide ploegen. Dessoleil had de gelijkmaker aan de voet, maar knalde tegen de onderkant van de lat. Aan de overzijde hobbelde een knappe deviatie van Hairemans centimeters naast.

In het slot van de eerste helft was het weer vooral Charleroi dat dreigde, maar Bolat werd niet meer op de proef gesteld. Bij Antwerp mochten ze wel blij zijn dat Hairemans ontsnapte aan een tweede gele kaart.

Charleroi kan het tij niet meer keren

De tweede periode begon spectaculair met een bijna-owngoal van Arslanagic, met veel geluk gepareerd door Bolat, en een uitstekende kans voor Hairemans, die tegen verdediger Martos aanknalde.

Daarna viel het weer wat stil, Mazzu greep in en gooide met Rezaei en aanwinst Perbet twee extra spitsen in de strijd. Maar ook zij konden geen grote bressen slaan in de Antwerpse defensie. Rezaei en Baby lieten de schaarse kansen liggen.

Pas in de blessuretijd kon een bleek Charleroi nog eens een volwaardige doelpoging laten noteren. Het was nota bene verdediger Dessoleil die opdook in de zestien meter, hij knikte de laatste kans van de partij in de handen van Bolat.

Bölöni: "Hebben de juiste mentaliteit getoond"

• Laszlo Bölöni (Antwerp): "De wedstrijd kon eigenlijk beide kanten uit. Het was een typische wedstrijd voor het begin van de competitie, met twee ploegen die nog wat zoekend zijn. We hadden de match dood kunnen maken, maar Charleroi had net zo goed gelijk kunnen maken. Als we winnen, is dat omdat we de juiste mentaliteit en energie getoond hebben om onze voorsprong te verdedigen. Dit is nog maar de eerste wedstrijd, dus ik wil er geen te grote conclusies aan verbinden. Er is nog veel werk te doen."
  • Felice Mazzu (Charleroi): "We hebben het spel gemaakt in de eerste helft en hadden genoeg mogelijkheden om te scoren. We geven zelf weinig weg, maar komen toch op achterstand. Dan krijg je het moeilijk tegen een fysiek sterke ploeg, die laag verdedigt. We hebben dan in de tweede helft risico’s genomen met een ultra-offensieve aanpak, maar hebben onze spitsen helaas niet in stelling kunnen brengen. Ik zoek geen excuses, maar het veld lag er ook niet optimaal bij, wat in het voordeel is van een sterk verdedigende ploeg als Antwerp."

90+4'

Afgelopen! Antwerp wint met 0-1 op het veld van Charleroi, een goal van Yatabaré in de eerste helft volstaat voor de drie punten.
90+4'

Dessoleil op Bolat!

De allerlaatste kans is nog voor Charleroi. Dessoleil kan vrij inkoppen bij een voorzet van de rechterkant, maar knikt recht in de armen van Bolat.
90+3'
90+2'
Het is Antwerp dat nog voor wat dreiging zorgt. Hairemans ontdoet zich van zijn bewakers en besluit vanuit een scherpe hoek op Mandanda.
90+1'

90'

4 minuten extra

De tijd begint nu echt te dringen voor Charleroi. De thuisploeg heeft nog vier minuten om iets aan de achterstand te doen.
90'
Opvallend: we zitten in minuut 90 en Bölöni heeft nog altijd niet gewisseld. Wacht hij tot de blessuretijd?
84'

Kopbal Baby

Charleroi blijft het proberen. Baby klimt het hoogst bij een hoekschop, maar kan niet richting doel knikken. De bal rolt uiteindelijk zelfs over de zijlijn.
81'
Je kunt zeker niet zeggen dat Antwerp zich ingraaft en enkel de voorsprong verdedigt. Nu speelt Hairemans Owusu vrij op rechts, maar die vindt geen ploegmaat voor doel.
80'
79'
De onvermoeibare Yatabaré neemt Mandanda nog eens onder vuur, maar mikt recht op de doelman.
78'

Rezaei over

Charleroi dreigt bij een snelle omschakeling. De voorzet vanaf links komt van de voet van Baby, de ingevallen Rezaei kan zijn schot niet laag houden.
76'
Hairemans wint wat kostbare tijd door een hoekschop af te dwingen voor Antwerp. In één moeite jut hij ook de supporters nog eens op. De hoekschop levert niets op.
76'
70'
Nog eens Antwerp, met een kopbal van Bolingi die over gaat, maar er was al gefloten door ref Visser.
69'

Bolat alert

Ilaimaharitra verstuurt een gemeten dieptepass in de loop van Baby, maar Bolat staat goed op te letten en gooit zich als eerste op de bal.
64'
Charleroi heeft nog een kwartwedstrijd om de scheve situatie recht te zetten, maar echt dwingend is het niet wat de thuisploeg momenteel op de mat brengt.