• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent wipt over Anderlecht naar 5e plaats dankzij goal in extra tijd

  einde
  12
  1. 45' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 1)
  2. 36' - Own goal - Dylan Bronn (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Alexander Sørloth (1 - 2)
  2. 90+3' - Geel - Jelle Van Damme
  3. 90+1' - Verv. Roman Bezoes door Sigurd Rosted
  4. 89' - Geel 2 - Dylan Bronn
  5. 78' - Verv. Jonathan David door Roman Bezoes
  6. 78' - Verv. Amara Baby door Jonathan Bolingi
  7. 75' - Verv. Giorgi Kvilitaia door Roman Jaremtsjoek
  8. 71' - Verv. Lior Refaelov door David Simao
  9. 71' - Geel - Dylan Bronn
  10. 58' - Geel - Dieumerci Mbokani
  36'Dylan Bronn1 - 0
  45'Jonathan David1 - 1
  90+4'Alexander Sørloth1 - 2

  AA Gent heeft dankzij zijn 2e zege in Play-off I zijn kansen op Europees voetbal gaaf gehouden. Voor Antwerp was er twee keer slecht nieuws. Het verloor en Standard won. Zo is de strijd om de derde plaats ook helemaal open.

  Bekijk de goals

  Antwerp - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net als afgelopen weekend tegen Standard scoort AA Gent de winnende treffer in de extra tijd.
  • Man van de Match: Thomas Kaminski werd deze avond alleen geklopt door een medespeler. Lamkel Zé, Haroun en Mbokani raakten niet voorbij de Gent-doelman.
  • Opvallend: Sorloth heeft zijn eerste goal van Play-Off I gehouden tot de voorlaatste speeldag, maar ze is wel heel belangrijk.

  Billijk gelijkspel aan de rust

  In de schaduw van de titelstrijd namen Antwerp en Gent hun strijd om respectievelijk plaats 3 en 5 heel serieus. Het werd een soort boksmatch, maar in de goede zin. De duels waren pittig, maar niet vuil, en in een tactisch steekspel was het vooral wachten op foutjes in de dekking van de tegenstander.

   

  Want Lamkel Zé en Baby waren niet efficiënt genoeg voor Antwerp en Gent leek te afhankelijk van een ingeving van Odjidja. De foutjes kwamen er ook. Na iets meer dan een halfuur kopte Bronn in duel met Mbokani in zijn eigen doel. “Wij gaan Europa in”, rolde luid van de tribunes van de Bosuil.

   

  Gent had het meest balbezit en meeste doelpogingen, maar Gent scoorde pas toen ook Antwerp zijn dekking vergat. Bolat had wel een ongelooflijke reflex in huis op een kopbal van David, maar David reageerde het snelste in de rebound en scoorde. 1-1 aan de rust was billijk.

  Flater Opare kost Antwerp een punt

  Gent was op punten de betere ploeg van de tweede helft. Bolat werd vooral getest met afstandsschoten. Haroun en Bolingi kregen kansen ook wel kansen voor de thuisploeg, maar de vinnigheid verdween wat uit het duel.


  De bokskamp leek zonder K.O. te gaan eindigen. Een gelijkspel waar geen van beide veel mee was, maar wellicht wel had mee kunnen leven.  Maar dat was zonder Opare gerekend.

   

  In de extra tijd liet hij alle weerstand varen. Niet eens onder druk trapte hij recht in de voeten van Sorloth. Die snelde richting Bolat en trapte droog binnen. Gent-coach Thorup vierde uitgebreid. Enig minpunt voor Gent is dat het Bronn
  mist in de laatste match tegen Anderlecht door een rode kaart (twee keer geel).

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Ons seizoen was sowieso mooi, maar we missen de kers op de taart"

  • Laszlo Bölöni: "We dachten dat het moeilijkste gedaan was toen we 1-0 voor kwamen. Ik kan onze mentaliteit van de eerste helft echt niet smaken. Normaal is strijden onze kaliteit. Dat hebben we helemaal niet gedaan in de eerste helft. Je zou kunnen zeggen dat dit kan gebeuren, maar wij verliezen te veel op deze manier. Het was een afwezigheid van iedereen. Of je goed of slecht kan voetballen, je kan niet zo afwezig zijn. We moeten groeien in die dingen. Standard komt terug. Het seizoen is in elk geval mooi geweest, we missen alleen nog de kers op de taart. 

    

  • Thomas Kaminski: "Ik denk dat we de betere ploeg  waren vandaag. We drongen ons spel op. Als groep stonden we goed georganiseerd en hadden we de match onder controle. Waarom het plots wel lukt is moeilijk te verklaren. We hebben mentale weerbaarheid getoond na moeilijke weken. Hopelijk kunnen we dat rechtzetten in de laatste match. Daarvoor dienen de Play-Off’s."

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde . Net als tegen Standard pakt Gent de zege in de extra tijd. Levensbelangrijke punten voor Gent in de strijd om plaats 5.
  2. tweede helft, minuut 95. Sorloth maakt de Bosuil heel stil. Sorloth heeft zijn eerste goal van PO I gespaard voor een heel goed moment. Hij schiet Gent naar de zege in de extra tijd na een enorme blunder van Opare. Een cadeau.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Alexander Sørloth van KAA Gent. 1, 2.
  4. Gele kaart voor Jelle Van Damme van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Vier minuten extra tijd. Antwerp drukt met elf tegen tien, maar er is niet veel tijd meer.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KAA Gent, Sigurd Rosted erin, Roman Bezoes eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Pijnlijk voor Bezoes: opnieuw gewisseld. Bezoes stond ongeveer minuten op het veld, maar moet na de rode kaart van Bronn zijn plaats afstaan aan Rosted.
  8. tweede helft, minuut 89. Rood voor Bronn. Bronn pakt zijn tweede gele kaart. Hij laat zich aftroeven door Mbokani en pakt dan uit met een veel te late tackle. .
  9. Tweede gele kaart voor Dylan Bronn van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 89