Racing Genk kan de titel ruiken na nieuwe demonstratie tegen Antwerp

  1. 35' - Geel - Dieumerci Mbokani
  2. 25' - Doelpunt strafschop - Ruslan Malinovskiy (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt strafschop - Bryan Heynen (4 - 0)
  2. 89' - Verv. Sébastien Dewaest door Rubin Seigers
  3. 83' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  4. 81' - Geel - Dino Arslanagic
  5. 77' - Verv. Ivo Rodrigues door Jonathan Bolingi
  6. 67' - Verv. David Simao door Lior Refaelov
  7. 66' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Dries Wouters
  8. 66' - Geel - Faris Haroun
  9. 64' - Geel - Ivo Rodrigues
  10. 63' - Verv. Amara Baby door William Owusu
  11. 59' - Geel - Amara Baby
  12. 57' - Doelpunt - Junya Ito (3 - 0)
  13. 55' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 0)
  14. 52' - Geel - Omar Govea

  Racing Genk heeft opnieuw een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd. Het won overtuigend van Antwerp (4-0) en kan het volgende week helemaal afmaken op het veld van eerste achtervolger Club Brugge.

  Bekijk de goals uit Racing Genk-Antwerp (4-0)

  Racing Genk - Antwerp kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Dieumerci Mbokani kan na tien minuten spelen de score openen van dichtbij. De diepe spits van Antwerp laat het helemaal liggen en komt daarna niet meer in de buurt van Vukovic.
   
  • Man van de Match: Ito, Trossard, Heynen, Malinovski,... De Genkse uitblinkers zijn bijna niet op één hand te tellen. De sterkte van dit Racing Genk is het collectief en dus verdient trainer Philippe Clement de grootste pluim.
   
  • Opvallende statistiek: Racing Genk versierde in de play-offs al 4 strafschoppen. 4 keer trilde het net vanaf elf meter.

  Genk pas na de rust helemaal onder stoom

  Racing Genk had het moeilijk in het begin van de wedstrijd. Mbokani sloeg de volgepakte Luminus Arena met verstomming na dik tien minuten spelen. Niet door een doelpunt, maar wel door een misser. Helemaal vrijstaand knikte hij de bal meters naast op een uitstekende voorzet vanaf de zijkant.

   

  De thuisploeg nam na een flauw openingskwartier het heft in handen.  Arslanagic raakte halverwege de eerste helft de bal met zijn handen in de zestien. Penalty voor Genk en dat cadeautje pakte Malinovski met gemak uit.

   

  Nog voor de rust kon Genk de wedstrijd helemaal afmaken, maar dat gebeurde meteen erna. Samatta, niet aangevallen door Van Damme, krulde eerst de 2-0 op het bord, waarna Ito het helemaal afmaakte op een goede voorzet van dirigent Trossard.

   

  Na de 3-0 hoefde het niet meer voor Racing Genk. In de toegevoegde tijd ging Arslanagic opnieuw in de fout in de zestien. Heynen zette de 4-0-eindstand koeltjes op het bord vanaf elf meter.

   

  Met nog drie wedstrijden op het programma en een voorsprong van voorlopig negen punten op Club Brugge, mogen ze in Limburg stilaan de champagne koud zetten. Volgende week kan Racing Genk zijn vierde landstitel pakken op het veld van eerste achtervolger Club Brugge, dat zondag nog speelt in Gent.

  "Hopelijk kunnen we het volgende week afmaken"

  • Leandro Trossard (Racing Genk): "Zo'n wedstrijd met 4-0 afsluiten, is fantastisch. Antwerp probeerde het spel heel vaak stil te leggen, maar daar zijn we niet in meegegaan. Dat is onze verdienste. We konden in een zetel voetballen na de 2-0 en prikten nog twee keer tegen. We hebben opnieuw een statement gemaakt. Hopelijk kunnen we het volgende week afmaken in Brugge."
   
  • Faris Haroun (Antwerp): "We wisten dat het hier heel moeilijk zou worden. Als Mbokani kan scoren, wordt het een andere wedstrijd. Na de 2-0 liepen we achter de feiten aan. De overwinning voor Genk is verdiend. Nu spelen we nog twee keer thuis. Als we Europees willen spelen, moeten we in die wedstrijden punten pakken."
   
  • Philippe Clement (Trainer Racing Genk): "Het is een fantastische avond voor de hele club. Van deze avonden kan je als coach alleen maar genieten. We hebben Antwerp in de fout gedwongen met veel druk vooruit en veel diepgang. Het is leuk om op deze manier naar de andere wedstrijden te kunnen kijken. Er gebeuren soms gekke dingen in voetbal, wij blijven gefocust. Zolang we niets in handen hebben, zijn we geen kampioen."

  Ex-Genk-speler De Bruyne is onder de indruk:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Boucaut fluit meteen voor het einde van de wedstrijd. Genk kan de titel ruiken na een nieuwe demonstratie tegen Antwerp.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 91 door Bryan Heynen van KRC Genk. 4, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Heynen mist niet. Heynen neemt zijn verantwoordelijkheid en plaatst de elfmeter voorbij Bolat in doel: 4-0.
  5. tweede helft, minuut 89. De bal gaat nog een keer op de stip. Het is opnieuw Arslanagic die in de fout gaat, nu met zijn voeten op Uronen.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Rubin Seigers erin, Sébastien Dewaest eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Ook voor Dewaest zit de wedstrijd erop. Seigers krijgt nog een paar minuten.
  8. tweede helft, minuut 87. Zege is binnen. De Luminus Arena danst en springt. De zege is binnen en zo staat Genk opnieuw een stapje dichter bij een vierde landstitel.
  9. tweede helft, minuut 85. Daar is de eerredder bijna. Mbokani komt goed naar binnen met de bal aan de linkervoet en haalt uit. Vukovic kijkt het leer als het ware uit zijn kooi.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KRC Genk, Zinho Gano erin, Mbwana Samatta eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Samatta krijgt een staande ovatie van de thuisaanhang. Gano mag nog tien minuutjes meespelen.
  12. Gele kaart voor Dino Arslanagic van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  13. tweede helft, minuut 80. Weer geel. Arslanagic buffelt Heynen onderuit. Geel voor de verdediger van Antwerp. De stand is ondertussen 0-6 wat betreft het aantal gele kaarten.
  14. tweede helft, minuut 80. Voor Racing Genk hoeft het al een tijdje niet meer. Het is aftellen naar het einde van de wedstrijd.
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Ivo Rodrigues eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Bölöni zit er gelaten bij op de bank. Rodrigues, die er geen prettige wedstrijd heeft opzitten, wordt nog vervangen door Bolingi.
  17. tweede helft, minuut 68. Bijna 4-0. Trossard vindt Ito met een heerlijke verre bal. De Japanner krijgt het leer net niet over Bolat in doel. .
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Antwerp, Lior Refaelov erin, David Simao eruit
  19. tweede helft, minuut 67. Bölöni gooit Refaelov nog voor de leeuwen. De wedstrijd van Simao zit er ook op.
  20. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KRC Genk, Dries Wouters erin, Ruslan Malinovskiy eruit