• home
 • video
 • pas verschenen

  Inefficiënt Gent kan Club geen hak zetten in titelrace

  einde
  01
  1. 45' - Geel - Benoît Poulain
  2. 40' - Verv. Sigurd Rosted door Arnaud Souquet
  3. 36' - Geel - Sigurd Rosted
  4. 33' - Doelpunt - Mats Rits (0 - 1)
  5. 16' - Geel - Sofyan Amrabat
  6. 13' - Geel - Roman Bezoes
  1. 90+3' - Verv. Wesley Moraes door Jelle Vossen
  2. 89' - Verv. Dennis door Marvelous Nakamba
  3. 78' - Geel - Hans Vanaken
  4. 77' - Verv. Brecht Dejaegere door Jonathan David
  5. 73' - Verv. Roman Bezoes door Jean-Luc Dompé
  33'Mats Rits0 - 1

  De Brugse titelhoop is nog niet helemaal dood. Club Brugge deed wat het absoluut moest doen: winnen in Gent. Gent had voldoende kansen voor minstens een gelijkspel, maar miste veel te veel en blijft achter met 1 op 21 in Play-Off I.

  AA Gent - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Twintig minuten voor tijd pakt Birger Verstraete uit met een geweldige vlam. Horvath is geklopt, maar de lat brengt redding voor Club Brugge.
  • Man van de match: Mats Rits was met zijn werkkracht een belangrijke schakel in het Brugse succes. Hij scoorde ook het enige niet-afgekeurde doelpunt van de partij.
  • Opvallend: Het Gentse scoringsprobleem wordt alsmaar prangender. Na zeven wedstrijden in Play-off I blijf AA Gent steken op drie schamele doelpunten.

  Bekijk de goal uit Gent - Club Brugge (0-1)

  Gent kan prima start niet verzilveren

  AA Gent had heel wat goed te maken bij zijn supporters en begon dan ook met veel inzet aan de wedstrijd. Club Brugge werd in het defensief gedwongen, maar bleef al bij al gemakkelijk overeind.

   

  Pas halfweg de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Na enkele prikjes over de flanken rondde Mats Rits een vloeiende combinatie af met een droge knal in de winkelhaak: 0-1 na 33 minuten.

   

  De thuisploeg was niet aangeslagen en versierde meteen een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Jaremtsjoek kreeg de bal niet voorbij Horvath. Net voor de pauze kreeg de Oekraïner opnieuw een dot van een kans voorgeschoteld, dit keer duwde hij de bal met de schouder naast de goal.

  Vergissing bij Brugse wissel, Leko razend op afgevaardigde

  Drie afgekeurde goals na de pauze

  De tweede helft stond vooral in het teken van de afgekeurde goals. Eerst was het aan Odjidja, die met een strak schot de grabbelende Horvath het nakijken gaf. De VAR had echter buitenspel van Dejaegere gezien en keurde de goal af.

   

  Eenzelfde scenario voltrok zich aan de overkant: Vanaken trof raak, maar ook hier was er sprake van buitenspel, al was het bijzonder nipt. Tien minuten voor tijd was er dan nog een goal van Souquet, maar andermaal was er offside in het spel.

   

  Tussendoor hadden we ook nog een pegel van Verstraete tegen de lat gezien en een redding van Kaminski op een plaatsbal van Wesley. De laatste kans van de partij was nog voor de thuisploeg, maar Sorloth liet ze liggen. Zo bleek de ruststand na een tumultueuze tweede helft ook gewoon de eindstand: 0-1 voor Club, dat de kloof met Genk op 6 punten houdt.

  VAR laat feestjes van Gent en Club niet doorgaan

  Leko: "Met 16 op 21 zit je normaal op titelkoers"

  • Ivan Leko (Club Brugge): "Het is een verdiende zege, maar gemakkelijk ging het niet. Gent was goed, wij waren zeker de eerste dertig minuten te soft. Een paar spelers was niet op niveau, maar de rest heeft alles gegeven voor deze overwinning. Ik ben trots, want met 16 op 21 zit je eigenlijk op kampioenenkoers."

   

  "Volgende week staan de twee beste teams van België tegenover elkaar. Daar kunnen we laten zien wie de beste van de twee is. Chapeau voor Genk, maar ook mijn ploeg verdient felicitaties. Het is bovendien al de derde keer dat de VAR tegen ons beslist, en dus zijn felicitaties voor die 16 op 21 zeker op hun plaats."

   

  • Jess Thorup (AA Gent): "Niemand geloofde dat we na de verloren bekerfinale zo’n wedstrijd konden spelen, maar de spelers toonden vandaag dat ze winnaars zijn, dat ze een team vormen. We blijven vechten, ook al lukt het niet om te scoren. Het is mentaal hard voor hen, maar ze zijn er blijven in geloven tot de laatste seconde. Dan kan ik zeker tevreden zijn met de prestatie."

   

  "We blijven achter met 1 op 21. Dan ben je in crisis, je moet het zeggen zoals het is. Als ik kijk naar de prestatie op het veld, ben ik tevreden. Maar dat volstaat natuurlijk niet, we moeten ook punten halen."

  Denswil: "Hebben maar 1 doel: winnen van Genk"

  Vanaken: "Moesten winnen om volgende week nog een kans te hebben"

  Kaminski: "Om te winnen moet je scoren"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Na een tweede helft met drie afgekeurde doelpunten en een pegel tegen de lat is de ruststand ook de eindstand geworden. Club wint met het kleinste verschil en blijft op zes punten van Racing Genk.
  2. tweede helft, minuut 95. Rits geeft nog een hoekschop weg in de slotseconden. Kaminski trekt mee naar voren, maar het mag niet baten voor AA Gent.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Wesley Moraes eruit
  4. tweede helft, minuut 92. De zenuwen gieren Club Brugge door de keel. Peter Vandenbempt op Sporza Radio.
  5. tweede helft, minuut 91. Sorloth op Horvath. Het blijft spannend in de slotminuten. Sorloth kan nog eens koppen, maar hij mikt in de handen van Horvath. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg.
  6. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra. Er worden vijf minuten blessuretijd bijgeteld. Wat kan AA Gent nog?
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, Marvelous Nakamba erin, Dennis eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Leko springt zowat uit zijn vel als bij een Brugse wissel de verkeerde naam wordt doorgegeven. Het is uiteindelijk niet Wesley, maar Dennis die naar de kant gaat.
  9. tweede helft, minuut 85. David kopt over. Club Brugge ontsnapt aan een late gelijkmaker. David kan vrij inkoppen bij de tweede paal, maar knikt de bal knullig over de goal.
  10. tweede helft, minuut 80. Souquet afgevlagd. Derde keer, goede keer? Neen hoor, ook het doelpunt van Souquet wordt afgekeurd wegens buitenspel. Hier kan evenwel geen twijfel over bestaan, bij Gent stonden ze met een handvol spelers buitenspel.