• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge raapt slechts punt bij Antwerp, Genk is lachende derde

  1. 90+1' - Geel - Brandon Mechele
  2. 84' - Verv. Clinton Mata door Jelle Vossen
  3. 81' - Geel - Sambou Yatabaré
  4. 79' - Geel - Clinton Mata
  5. 73' - Verv. Amara Baby door Jonathan Bolingi
  6. 72' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Krépin Diatta
  7. 65' - Geel - Sofyan Amrabat
  8. 59' - Verv. Lior Refaelov door David Simao

  Antwerp en Club Brugge hebben geen afstand kunnen nemen op speeldag 5 van Play-off I. Club ziet leider Genk zo uitlopen tot 6 punten. Antwerp laat de kans liggen om naast Club te komen in de stand.

  Antwerp - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Al na 5 minuten speelt Jelle Van Damme met vuur. Met een soort trapbeweging werkt hij Openda tegen de grond. Als de ref penalty fluit, kan Antwerp niet veel zeggen.
  • Man van de Match: Jelle Van Damme en Mata streden voor deze titel, maar de verdediger van Club ging op het einde twee keer (geblesseerd) knoeien. Van Damme bleef tot het einde een rots.

  Verslag van Antwerp-Club (0-0)

  Duels en spanning, maar geen goals

  Na zeges tegen Genk en op Anderlecht solliciteerde Antwerp in de eerste helft definitief naar de stempel "Giant Killer van de Play-offs". De thuisploeg voelde zich duidelijk comfortabeler dan Club in de warme sfeer en de vele duels op de Bosuil. Een bijzonder sterk spelende Van Damme ging voorop in de strijd, al ging hij na 5 minuten wel over de schreef op Openda. Geen penalty zei scheidsrechter Visser of de VAR.

   

  Antwerp was dominant, maar kon niets maken van zijn kansjes. Mbokani scoorde bijna prinsheerlijk met een vluchtschot, maar Horvath redde. Mata voorkwam als beste bezoeker van de eerste helft goals van Yatabaré en opnieuw Mbokani. Club zat offensief in de tang. Vanaken, Openda, Danjuma en zelfs Wesley werden onder de voet gelopen in het fysieke gewoel.

   

  Met de inbreng van Amrabat voor Openda na de rust herstelde Club het evenwicht op het middenveld. Duelkracht bleef het ordewoord en Club zette nu wel zijn voet naast de thuisploeg. Er kwamen meer kansen aan beide kanten.

   

  In twee minuten kwam elk team dicht bij de openingsgoal kort na de rust. Rits zag zijn aanvoerder vertrekken, maar Vormer kreeg de bal oog in oog met Bolat niet over de doelman. Mbokani kopte een corner recht op Horvath. De spanning bleef tot de laatste minuut duren, want de eerste ploeg die scoorde, leek de winaar. Met een punt schieten beide ploegen uiteindelijk weinig op.

  Van Damme vs. Openda: 5-0

  Bölöni: "Laten zien dat we bestaan"

  • Laszlo Bölöni: "Dit punt is nie goed, maar ook niet slecht voor Antwerp.  Ik denk dat we meer gecreëerd hebben en op basis daarvan misschien de zege konden pakken, maar ik claim niks. We hebben weerstaan aan de sterkste ploeg. Ik zeg niet de beste, maar de sterkste. Het publiek heeft volgens mij wel kunnen genieten van dit gelijkspel. We hebben in elk geval laten zien dat we bestaan."
  • Ivan Leko: "Iedereen is ontgoocheld over de manier waarop we verliezen. Ons voetbal was niet goed. We waren opnieuw soft, zeker in de eerste helft. In de eerste 20 of 30 minuten van de tweede helft waren we beter en hadden we kansen, maar  op basis van de 90 minuten was het zeker geen goed Club. We spelen te veel individueel. Er zijn te weinig lopende mensen.  Zo creëren we te weinig ruimtes en vinden we geen vrije man. Daarmee begint alles. Iedereen blijft gewoon in positie en probeert het dan een tegen een. Dat is niet het voetbal van Club Brugge. Daarom ben ik ontgoocheld. De penaltyfase is ook jammer. Iedereen spreekt er over. De VAR is toch aanwezig. Kijk dan nog eens. 0-0 of 0-1, dat is super belangrijk. In drie matchen  op verplaatsing  zijn er twee keer situaties met een penalty. Maar dat komt wel pas op de tweede plaats, in de eerste plaats ben ik niet bij met ons voetbal. Of het nog kan? Ik denk wel dat een punt op Antwerp een wereld van verschil maakt. Met 7 punten achter is het voorbij, maar met 6 punten achterstand kan alles nog. We hebben nog een thuismatch tegen Genk. Dan nog vier punten terughalen is veel, maar zoals we altijd gezegd hebben moeten we nu gewoon alles winnen."

  De match van Mbokani: knappe volley, geweldige controle en mooie deviatie

  Leko: "We waren opnieuw te soft"

  Vormer: "Ze hebben weer een duidelijke strafschopfase niet gezien"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde match. Club Brugge verliest twee kostbare punten in de titelstrijd. Antwerp, noch Club komen tot scoren na een fysieke slag. Pas na de rust kon Club zijn voet zetten naast de thuisploeg.
  3. tweede helft, minuut 91. Twee minuten extra tijd. Er komen twee minuten bij. We durven ons nog niet uitspreken over de eindstand, want de strijd gaat gewoon door.
  4. Gele kaart voor Brandon Mechele van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Hartstilstand bij Leko. Amrabat en Lamkel Ze sprinten samen het strafschopgebied in en dan zet de Nederlander de tackle in. Perfect uitgevoerd. Het was dat of penalty.
  6. tweede helft, minuut 89. Amrabat werkt de corner weg, maar Antwerp wint meteen het tweede duel. Daar is de bal weer voor doel. Antwerp is de ploeg van de slotfase.
  7. tweede helft, minuut 88. De fans van Club houden de adem in. Govea brengt een vrije trap gevaarlijk naar de tweede paal. Mbokani kopt, maar via Denswil wordt het een corner. .
  8. tweede helft, minuut 86. Van Damme speelt een match om "u" tegen te zeggen. Voor Vossen het goed en wel beseft, is de bal al uit zijn voeten door een haarscherpe tackle.
  9. tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Jelle Vossen erin, Clinton Mata eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Daar is de wissel voor Mata. Jelle Vossen, jawel, komt de geblesseerde Mata vervangen. Vanaken zal opnieuw wat inzakken, vermoeden we. Amrabat wordt de rechtsachter.
  12. tweede helft, minuut 83. Het is allemaal behoedzaam geworden bij Club. Dat is anders dan in de beginfase van de tweede helft. Tom Boudeweel.
  13. Gele kaart voor Sambou Yatabaré van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  14. tweede helft, minuut 80. Mata bijna de antiheld. Mata staat nog altijd op het veld en dat breekt Club bijna heel zuur op. Hij mist opnieuw zijn controle. Simao moet alleen nog Mbokani bedienen, maar dat lukt niet.
  15. Gele kaart voor Clinton Mata van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 79. Mata geel en zal gewisseld moeten worden. Mata verslikt zich in zijn controle en gat dan op de bal liggen omdat Simao anders alleen naar doel kan. Logisch geel. Wat erger is de beste verdediger doet teken naar de bank dat hij gewisseld wil worden.
  17. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 75. Lamkel Zé dolt met Mata en Mechele, maar treuzelt te lang. Uiteindelijk is het alweer Mata die het schot blokt. De corner levert Antwerp ook niets op. Antwerp wordt weer wat sterker.
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Amara Baby eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Wissel bij Club en Antwerp. Danjuma had een moeilijke eerste helft en een betere tweede, maar kon zijn stempel niet helemaal drukken. Diatta mag het nu gaan proberen. Bolingi is de verse kracht bij Antwerp. Hij vervangt Baby.