• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-Anderlecht nog voor de rust afgeblazen na paars-witte vuurpijlen

  1. 30' - Doelpunt strafschop - Paul José Mpoku (2 - 0)
  2. 29' - Geel 2 - Kara Mbodji
  3. 22' - Doelpunt vrije trap - Razvan Marin (1 - 0)
  4. 21' - Geel - Kara Mbodji

  Het seizoen van Anderlecht heeft een triest dieptepunt bereikt. Paars-wit stevende nog in de 1e helft op een 0 op 12 af, toen de supporters de match voor de 2e keer onderbraken met vuurpijlen en rookbommen. Scheidsrechter Lambrechts had er genoeg van en blies definitief af.

  Bekijk de goals uit Standard - Anderlecht (2-0)

  De wedstrijd begon al met enkele minuten vertraging na enkele bommetjes die supporters van Standard hadden afgestoken. De walm van rook zorgde ervoor dat Lambrechts de partij later op gang kon fluiten. 

   

  Van in het begin toonde Standard zich gretiger in de duels. Een zeer knap doelpunt van Halilovic werd eerst nog terecht afgevlagd voor buitenspel, maar Standard bleef Anderlecht overdonderen. Een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied werd verrassend door Marin in de korte hoek geplant: 1-0.

  Standard-Anderlecht stopgezet na wangedrag van paars-witte supporters

  Anderlecht ledigt de kelk tot op de bodem

  Dat was het sein voor de fans van Anderlecht om voor de eerste keer hun ongenoegen te uiten. Verschillende rookbommen en vuurpijlen werden in het strafschopgebied van Ochoa gegooid. Lambrechts riep alle spelers naar binnen. 

   

  Na enkele minuten oponthoud rolde de bal opnieuw, maar de situatie verbeterde niet voor Anderlecht. Sterker nog, na nog geen halfuur moest Anderlecht de kelk tot op de bodem ledigen. Standard kreeg, na een interventie van de VAR, een penalty na een fout van Kara op Djenepo. De verdediger van Anderlecht ging voor de tweede maal op de bon en mocht gaan douchen.

   

  Mpoku nam voor Standard zijn verantwoordelijkheid en stelde niet teleur. Met 2-0 lag Anderlecht na nog geen halfuur knock-out tegen het canvas. De paars-witte fans konden het niet meer aanzien en gooiden daarom opnieuw vuurpijlen het veld op.

  Scheidsrechter Lambrechts vond het welletjes en floot de partij prompt bij 2-0 af.

   

  Dat zal hoogstwaarschijnlijk niet de uiteindelijke score worden. Er hangt Anderlecht meer dan waarschijnlijk een 5-0 en een zware straf boven het hoofd. Paars-wit pakt zo 0 op 12, wat al van het jaar 1963 geleden is. Tussen 28 april en 11 mei 1963 verloor Anderlecht vier keer op rij.

  Tweets en reacties na deze surreële Clasico

  Het matchverslag:

  Fase per fase

  1. eerste helft, minuut 44.
  2. eerste helft, minuut 43. Wedstrijd afgefloten! We hebben geen half uur gevoetbald, maar de wedstrijd is wel degelijk afgefloten. De reden: fans van Anderlecht gooiden na de 2-0 opnieuw vuurpijlen op het veld. Ongeziene taferelen.
  3. eerste helft, minuut 40. 2-0: nieuwe mokerslag voor Anderlecht. Mpoku neemt zijn verantwoordelijkheid en knalt de 2-0 binnen. Anderlecht ligt knock-out tegen het canvas.
  4. eerste helft, minuut 38. Wat een chaos. Wie kan hier nog volgen? Standard krijgt een penalty. Djenepo wordt neergehaald door Kara in het strafschopgebied. Dat wordt pas gezien als de VAR zich moeit. Kara krijgt meteen zijn tweede geel.
  5. eerste helft, minuut 35. Als de rook om je hoofd is verdwenen... Er is opnieuw groen licht gegeven om verder te voetballen. .
  6. Doelpunt na strafschop tijdens eerste helft, minuut 30 door Paul José Mpoku van Standard. 2, 0.
  7. eerste helft, minuut 30. De stad Luik heeft als bijnaam De Vurige Stede. Die naam wordt alle eer aangedaan. .
  8. Tweede gele kaart voor Kara Mbodji van Anderlecht tijdens eerste helft, minuut 29
  9. eerste helft, minuut 28.
  10. eerste helft, minuut 27.