• home
 • video
 • pas verschenen

  9 op 9: Club Brugge maakt tegen Standard een duidelijk statement in de titelstrijd

  einde
  40
  1. 44' - Geel - Zinho Vanheusden
  2. 39' - Doelpunt - Dennis (3 - 0)
  3. 24' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 0)
  4. 22' - Own goal - Zinho Vanheusden (1 - 0)
  1. 80' - Doelpunt - Wesley Moraes (4 - 0)
  2. 78' - Verv. Mehdi Carcela-González door Maxime Lestienne
  3. 76' - Verv. Clinton Mata door Saulo Decarli
  4. 73' - Verv. Hans Vanaken door Sofyan Amrabat
  5. 63' - Verv. Krépin Diatta door Arnaut Danjuma Groeneveld
  6. 60' - Verv. Renaud Emond door Alen Halilovic
  7. 60' - Verv. Kostas Laifis door Senna Miangue
  8. 46' - Geel - Luis Pedro Cavanda
  22'Zinho Vanheusden1 - 0
  24'Siebe Schrijvers2 - 0
  39'Dennis3 - 0
  80'Wesley Moraes4 - 0

  Club Brugge is de enige ploeg die in deze play-offs na drie speeldagen nog met het maximum van de punten mag pronken. Club verkocht Standard vanavond een dreun van jewelste. Een bijzonder ongelukkige owngoal van Vanheusden opende de deur voor Club, dat Standard daarna van het kastje naar de muur speelde. Zondag staat in Genk in een onderling duel de leidersplaats op het spel. 

  Club Brugge - Standard kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Standard houdt 20 minuten de nul tot Vanheusden de bal knullig in eigen doel werkt. Het begin van een heel pijnlijke avond voor de bezoekers.
  • Man van de Match: Heel wat spelers acteerden op een heel hoog niveau bij Club Brugge. Dennis was misschien wel de beste van allemaal. Hij was op rechts een gesel voor Laifis en bekroonde zijn fantastische wedstrijd met een goaltje.
  • Opvallende statistiek: Club Brugge wervelt door Play-off I. Het pakt voor het eerst 9 op 9 na de eerste 3 wedstrijden. Blauw-zwart vond al 10 keer de weg naar het doel en hield zelf 2 keer de nul.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Standard (4-0)

  Kat-en-muisspel voor de rust

  “Het is wachten tot de wedstrijd ontploft”, zei Peter Vandenbempt na iets meer dan 20 minuten spelen. Zinho Vanheusden bediende de radiocommentator vrijwel meteen ongewild op zijn wenken.


  Heel ongelukkig werkte de Standard-verdediger het leer in eigen doel. Hij probeerde de bal weg te werken na een straffe actie van Ruud Vormer, maar gleed de 1-0 met zijn steunbeen over de achterlijn.


  Meteen daarna mepte blauw-zwart de bezoekers helemaal tegen het canvas. Schrijvers controleerde een perfecte pass van Vanaken op de rand van de zestien, kapte zich goed vrij in de grote rechthoek en mikte de 2-0 onhoudbaar voorbij Ochoa in doel.


  Na de dubbele voorsprong wervelde Club Brugge gewoon door. Diatta raakte eerst nog de lat met een streep vanop afstand, waarna Dennis de wedstrijd nog voor de rust helemaal besliste met de kop.

  Vreselijke blunder van Vanheusden zet Club op 1-0

  Standard komt niet meer in het stuk voor na de thee

  Na de rust ging de galavertoning van blauw-zwart gewoon voort. Michel Preud’homme zat erbij en keek ernaar. Zijn doelman Ochoa stond ook in de tweede helft in een schietkraam.

   

  De Mexicaan hield achtereenvolgens Dennis, Vanaken en Schrijvers met drie kanppe reddingen van de 4-0. 

   

  Die vierde treffer bleek toch onvermijdelijk. Dik tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Wesley, één van de vele uitblinkers, het helemaal af van dichtbij op een strakke voorzet van Vormer. 

   

  Voor het eerst in de geschiedenis pakt Club Brugge 9 op 9 na drie wedstrijden in de play-offs. Volgende zondag speelt het in Genk om de leidersplaats.

  Mpoku heeft zich goed ingeduffeld voor het koude weer in Brugge

  "We gaan naar Genk voor de drie punten"

  • Siebe Schrijvers (Club Brugge): "Een 4-0-overwinning tegen een concurrent doet altijd deugd. We waren vandaag gewoon de betere ploeg en speelden bij momenten een fantastische wedstrijd. De automatismen zaten heel goed. Het plan zat uitstekend in elkaar en we hebben het heel goed uitgevoerd. We hebben Standard gewoon niet laten voetballen. Het is belangrijk om scherp te beginnen en die lijn door te trekken. Dat hebben we ook gedaan. Nu volgt een heel belangrijke wedstrijd. Ook in Genk gaan we voor de drie punten."
   
  • Hans Vanaken (Club Brugge): "3-0 was niet heel overdreven voor de rust. We kregen heel veel kansen en konden meer scoren. In de tweede helft hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld. Dat is goed voor het vertrouwen. Ik had wat last van mijn teen en kon daardoor wat vroeger naar de kant. Wat extra rust kan nooit kwaad. We beginnen perfect aan de play-offs. Thuis moeten we alles winnen en uit moeten we af en toe punten pakken. We gaan met hetzelfde plan en veel zelfvertrouwen naar Genk. We moeten daar niet winnen en ik denk ook niet dat die wedstrijd beslissend zal zijn voor de titel. Er valt wel zeker iets te rapen, denk ik."
   
  • Michel Preud'homme (trainer Standard): "Een owngoal maakt deel uit van het voetbal. Het is niet omdat we die bal binnenkrijgen, dat we daarna de organisatie zomaar moeten verliezen. Dat maakt me veel kwader dan dat eigen doelpunt. We incasseren dan meteen nog twee doelpunten en dan was het vertrouwen weg. Dat is ook normaal. Ik heb nooit over de titel gesproken. Dat hebben de mensen voor ons gedaan. Ik weet dat het voor ons gewoon te vroeg is om kampioen te spelen. We kwamen uiteraard naar hier voor punten, anders waren we beter in Luik gebleven. We deden het in het begin niet slecht, maar na de twee doelpunten was het gedaan."
   
  • Ivan Leko (trainer Club Brugge): "We hebben vandaag vanaf de eerste minuut gedomineerd. We spelen bijna de perfecte wedstrijd en niet tegen "Janneke en Mieke", maar tegen Standard, ook een titelkandidaat. Ik ben erg trots op mijn jongens. Ik heb ze gefeliciteerd met hun wedstrijd. Het nieuwe veld maakt ook een enorm verschil. Dat zag je tegen Gent en nu ook tegen Standard. Het is moeilijk om nog beter te doen dan vandaag. Op een mindere helft in Anderlecht na, leggen we een perfect parcours af voorlopig. We mogen niet rekenen nu en gaan alles of niets spelen in Genk. Dat moet onze spirit blijven."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Het zit erop in het Jan Breydelstadion. Club Brugge heeft met een galavertoning Standard helemaal op een hoopje gespeeld: 4-0. Het trekt zondag met één punt achterstand naar Racing Genk.
  2. tweede helft, minuut 91. "Club Brugge is de beste ploeg in play-off I". Peter Vandenbempt in Sporza op Radio 1.
  3. tweede helft, minuut 90. We krijgen nog drie minuten toegevoegde tijd.
  4. tweede helft, minuut 90. Djenepo raakt nog eens in de zestien van Club Brugge en versiert zowaar een hoekschop. Die wordt door Kosanovic vakkundig de nek omgewrongen.
  5. tweede helft, minuut 89. Club Brugge is tevreden met de 4-0 en dringt niet echt meer aan. Danjuma mikt een schotje in de handen van Ochoa.
  6. tweede helft, minuut 87. Het wordt erger bij Standard. Cavanda en Lestienne begrijpen mekaar totaal niet. De rechtsachter duwt de bal zomaar buiten.
  7. tweede helft, minuut 86.
  8. tweede helft, minuut 86. Wesley glijdt weg in de zestien. Niemand die daar nog wakker van ligt in het Jan Breydelstadion. De zege is al lang binnen voor Club Brugge.
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 83. Horvath lost een vrije trap van Kosanovic, maar herpakt zich meteen. De Amerikaan houdt voorlopig de nul op het bord.