• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard kruipt door een klein gaatje en pronkt met 6 op 6 na dol slot

  einde
  12
  1. 45' - Doelpunt - Renaud Emond (0 - 1)
  2. 35' - Geel - Renaud Emond
  1. 90+3' - Verv. Moussa Djenepo door Kostas Laifis
  2. 90+1' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  3. 90' - Doelpunt strafschop - Razvan Marin (1 - 2)
  4. 88' - Geel - Birger Verstraete
  5. 82' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Giorgi Kvilitaia
  6. 82' - Geel - Orlando Sá
  7. 73' - Verv. Renaud Emond door Orlando Sá
  8. 73' - Verv. Jean-Luc Dompé door Stallone Limbombe
  9. 73' - Verv. Jonathan David door Roman Bezoes
  10. 67' - Geel - Milos Kosanovic
  11. 61' - Geel - Zinho Vanheusden
  12. 54' - Verv. Paul José Mpoku door Alen Halilovic
  13. 46' - Doelpunt - Birger Verstraete (1 - 1)
  45'Renaud Emond0 - 1
  46'Birger Verstraete1 - 1
  90'Razvan Marin1 - 2

  Standard ontpopt zich voorlopig weer tot specialist in de play-offs. In de Ghelamco Arena verdiende AA Gent een driepunter, maar het beloonde zichzelf erg karig voor het overwicht. In de slotfase kreeg het ook nog eens het deksel op de neus vanaf de stip. Standard wipt voorlopig naar de tweede plaats en hijgt in de nek van leider Genk.

  Bekijk de goals uit AA Gent - Standard (1-2)

  AA Gent - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: AA Gent beukt dat het een lieve lust is, maar Verstraete flirt in al zijn enthousiasme twee keer met een strafschop. De VAR grijpt erg goed in en de bal gaat terecht op de stip.
  • Man van de match: Aanjager Verstraete acteerde op een zeer hoog niveau en tekende voor een briljante gelijkmaker, maar is na zijn onnodige penaltyfout de schlemiel.
  • Opvallend: Standard en play-offs, het blijft een huwelijk waar zoveel vuur in zit. Met 6 op 6 gaan de Luikenaars meer dan een woordje meespreken in het titeldebat.

  Gent jammert in de slotminuut

  Het spelbeeld van de eerste helft was vanaf de eerste minuut duidelijk: AA Gent toonde veel dadendrang, Standard was hopeloos aan de bal.

   

  De goeie intenties van de thuisploeg werden wel niet meteen omgezet in gevaarlijke kansen, al werd Ochoa opgeschrikt door kopballen van Souquet en Sorloth.

   

  Een behoedzaam Standard speelde met vuur en kon op een mislukt schot van Mpoku na bijzonder weinig op de mat toveren.

   

  Zoals wel vaker zat het venijn echter in de staart. Odjidja nam Ochoa echt op de proef, maar op slag van rust liet zowaar Standard het scorebord flikkeren.

   

  Emond knikte een vrijschop van Kosanovic binnen, maar bij Gent waren ze niet te spreken over de overtreding die aan de basis lag van de standaardsituatie. Het duwtje op Mpoku was (zeer) licht, maar Gent moest vooral in eigen boezem kijken bij de 0-1-tussenstand na 45 minuten.

  Gent jammert in de slotminuut (bis)

  Het thuispubliek mopperde, maar Gent reageerde op de best mogelijke manier. In de openingsminuut van het tweede bedrijf vuurde Verstraete een kanonskogel af: buitenkantje voet, binnenkant paal. Veel mooier kan een gelijkmaker niet zijn.

   

  Gent leek gelanceerd en Ochoa stond even in een schiettent, maar Standard kwam op zijn beurt ook vinniger en snediger voor de dag.

   

  De wedstrijd golfde beter op en neer, al waren de beste kansen nog altijd voor de blauwe shirts. Vooral Jaremtsjoek zal een onrustige nacht kennen. De spits liet de 2-1 tot twee keer toe liggen na een mislukte borstcontrole en een onbegrijpelijke gemiste kopkans.

   

  Net zoals in de eerste helft kreeg de thuisploeg uiteindelijk het deksel op de neus in een zenuwslopend slot. Verstraete ontpopte zich van held tot antiheld. De doelpuntenmaker trok eerst Halilovic neer in de zestien en haakte enkele tellen later in Carcela. Scheidsrechter Verboomen gaf geen krimp, Standard schreeuwde moord en brand bij de tweede fase.


  De bezoekers leken hun gram te halen toen de ref door de VAR op het matje werd geroepen, maar Verboomen wees (terecht) naar de stip voor de eerste (domme) trekfout. Bij de tweede fase was er daarentegen niet meteen iets aan de hand.

   

  Sensatie in de Ghelamco Arena, maar Marin was een koele kikker en nagelde de strafschop heerlijk in de kruising. 1-2, Standard springt met een perfect rapport naar de tweede plaats en meldt zich in de titelstrijd.

  De slotfase: Verstraete wordt bestraft voor eerste overtreding

  Thorup: "Over het spel kan ik alleen maar tevreden zijn"

  • Jess Thorup (coach AA Gent): "Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar over het spel kan ik alleen maar tevreden zijn. We wilden vooral reageren na de mindere match van zondag. We hebben de fans getoond dat we het goed willen doen en dat hebben we gedaan. We missen alleen de punten. Dat telt natuurlijk in voetbal. POI is een nieuwe competitie en we moeten dit niveau aannemen. Vanavond waren we de beste ploeg op het veld, maar we rapen niets. We moeten op deze manier blijven spelen en dan zullen we punten pakken."
  • Michel Preud'homme (coach Standard): "Als je op verplaatsing iets wil rapen in de play-offs, dan moet je scherp zijn op de belangrijke momenten en heel veel kunnen afzien. We hebben afgezien, maar we zijn toch scherp gebleven op de stilstaande fases, met onze goal als bewijs. In de tweede helft kwamen we er meer uit. We doen al beter dan in de reguliere competitie, met een beetje meeval. Maandag hebben we weer een moeilijke verplaatsing naar Brugge."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgefloten! Standard wint op een diefje na een dol slot. Met 6 op 6 wipt het naar de tweede plaats in de stand.
  2. tweede helft, minuut 94. Neen, Standard werkt de bal weg. Op de counter laten ze de 1-3 nog liggen.
  3. tweede helft, minuut 94. Nog één vrije trap: dit is de ultieme gelegenheid voor Gent om een punt uit de brand te slepen.
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Standard, Kostas Laifis erin, Moussa Djenepo eruit
  5. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 91. We krijgen vijf minuten extra tijd.
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 90 door Razvan Marin van Standard. 1, 2.
  8. tweede helft, minuut 89. Wat een sensationele ontwikkeling. Verstraete trok eerst Halilovic neer en ging enkele tellen later ook in duel met Carcela. Bij Standard schreeuwden ze moord en brand na de tweede fase, maar daar was niets aan de hand. De eerste (domme) overtreding was er wel één: de VAR riep de ref tot de orde en hij kon de bal alleen maar op de stip leggen.
  9. tweede helft, minuut 89. 1-2: wat een ontknoping! Marin nagelt de penalty prinsheerlijk in de bovenhoek. Keihard, loepzuiver: prachtige strafschop!
  10. Gele kaart voor Birger Verstraete van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 88