90'
Adrien Trebel
90'
2 - 3

Club Brugge heeft de kloof met leider Racing Genk teruggebracht tot 1 punt. De landskampioen won voor het eerst in meer dan 20 jaar in het Astridpark: 2-3. Anderlecht mag zijn titelambities, als het die al had, opbergen.

Bekijk de goals uit Anderlecht - Club Brugge

• Sleutelmoment: De rust kwam Club Brugge helemaal niet goed uit. Club speelde Anderlecht helemaal tureluurs in de eerste helft, maar na de pauze vergat het te voetballen.
  • Man van de Match: Yannick Bolasie was met zijn acties, balvastheid en snelheid een gesel voor Club in de tweede helft. Benieuwd of Santini nog terugkeert in de spits van Anderlecht?
  • Opvallend: 30e keer, goede keer voor Club Brugge in het Astridpark. Het wint voor het eerst sinds 1998.

Club is drie klassen beter in eerste helft

Er stond veel op het spel in het Astridpark. De laatste strohalm voor Anderlecht. Voor Club Brugge de kans om meer dan ooit in de titelrace te stappen en de recente geschiedenis zonder zege in het Astridpark weg te vegen. Als de belangen groot zijn, volgt vaak een saaie match, maar dat was allesbehalve het geval.

De eerste enorme kans viel in de eerste minuut. Mechele voorkwam met een weergaloze actie dat Bolasie meteen scoorde. Snel scoren deed Club wel. Met dank aan een cadeau van doelman Didillon. Hij trapte te kort uit. Schrijvers zat er tussen en bood Wesley de 1-0 aan (zie video).

Club was gelanceerd en zou tot aan de rust niet meer stilvallen. Keer op keer werd de Anderlecht-defensie in de rug gepakt. Dennis en Wesley kwamen zo alleen voor doel, maar Kara en Didillon voorkwamen een snelle 0-2. Toen Vanaken nog maar eens de ruimte in de rug vond, werkte Dennis wel af. De vlag ging eerst de lucht in, maar de VAR corrigeerde terecht. 0-2 was zeker niet overdreven.

Bolasie maakt het verschil voorin

Anderlecht toonde een ander gezicht na de rust. Opeens was er wel tempo, wel energie en wel creativiteit. Bolasie ging voorop in de strijd. Hij was een gesel waar Club zijn handen mee vol had. Zo kwam er ruimte voor andere spelers om hun niveau op te krikken: Verschaeren, Trebel, Amuzu.

Ook Gerkens profiteerde. Hij speelde Bolasie aan, kreeg de bal terug in het strafschopgebied en scoorde. De hoop laaide weer op bij het thuispubliek. Club slaagde er niet in de motor opnieuw aan de praat te krijgen. Anderlecht verdiende een gelijkmaker, maar vooral Amuzu liet twee goede kansen liggen.

Dan was Danjuma veel efficiënter. Bij zijn eerste individuele actie zette de invaller Sanneh knap te kijk en maakte de 1-3. De snelle 2-3 van Trebel zorgde dat deze spectaculaire topper spannend bleef tot de laatste seconde, maar er werd niet meer gescoord.

Bolasie dribbelt de Club-defensie tureluurs

Het verslag in Het Journaal

Blije gezichten bij Club, zure bij Anderlecht

90+2'

Voor het eerst in 21 jaar wint Club Brugge op het veld van Anderlecht. Club maakte het zichzelf nog moeilijk in de tweed helft, maar wint dankzij een flits van Danjuma.
90+1'
90+1'

Drie minuten extra tijd

Anderlecht krijgt nog drie minuten om de onverhoopte gelijkmaker te maken. Drie minuten is gezien de vele wissels en de momenten waarop het spel stil lag wel weinig.
90+1'

90+1'

Trebel kopt de 2-3 binnen

90'

"Maar 3 minuten erbij? Dat klopt niet."

Peter vandenbempt
89'

Trebel maakt er 2-3 van

Wordt het toch nog spannend? Trebel scoort met het hoofd van dichtbij in de kluts.
89'

Danjuma schiet paars-wit tegen het canvas: 1-3

87'

Danjuma maakt het werk af

Club Brugge gaat deze match winnen. De eerste individuele actie van Danjuma levert de 1-3 op. Hij dolt met Sanneh en schiet binnen in de verste hoek. Knap.
85'

Ook Kara krijgt geel voor protest

Net als Trebel krijgt Kara geel omdat Van Driessche vindt dat ze te veel misbaar maken. Eigenlijk echt onnodig van de ref. Dit is een erg spannende, maar sportieve match.
83'

"2-2 zou niet meer onverdiend zijn voor Anderlecht."

Peter Vandenbempt
81'

Santini moet helpen beuken

De doelpuntenmaker gaat ook rusten. Gerkens staat zijn plaats af aan Santini voor de laatste 10 minuten.
80'

Daar is Bolasie weer

Trebel plukt de bal erg knap uit de lucht en bedient Bolasie. Hij moet zich net iets te ver strekken bij zijn schot. Voorlangs. Anderlecht blijft de gelijkmaker zoeken.