• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk botst op fenomenale Bolat en staat weer met de voeten op de grond

  einde
  10
  1. 38' - Geel - Jhon Lucumi
  2. 35' - Verv. Joseph Aidoo door Jhon Lucumi
  3. 4' - Doelpunt vrije trap - Lior Refaelov (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Sander Berge
  2. 90+2' - Geel - Jelle Van Damme
  3. 88' - Verv. Didier Lamkel Ze door Jonathan Bolingi
  4. 83' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  5. 78' - Verv. Lior Refaelov door David Simao
  6. 72' - Verv. Amara Baby door William Owusu
  7. 66' - Verv. Leandro Trossard door Joseph Paintsil
  8. 63' - Geel - Dieumerci Mbokani
  9. 51' - Geel - Faris Haroun
  4'Lior Refaelov1 - 0

  De tweede speeldag van Play-off I heeft een eerste verrassing opgeleverd. Leider Racing Genk heeft de Bosuil met lege handen verlaten. Een snelle goal van Refaelov en een pakketje reddingen van Bolat legden de 1-0-eindstand vast.

  Bekijk de goal uit Antwerp - Genk (1-0)

  Antwerp - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Paintsil doet niets verkeerd, maar Bolat redt in de 68e minuut als bij wonder zijn overhoekse kopbal. De Antwerp-doelman toont Genk op die manier nog eens dat hij vanavond niet te kloppen is.
  • Man van de match: zonder uitleg: Sinan Bolat.

  Vukovic schat vrijschop van Refaelov niet goed in

  De ene helft is de andere niet. Racing Genk gaf zaterdag voor de pauze voetballes aan Anderlecht, maar tegen Antwerp was het tempo van de leider aanvankelijk veel te traag.

   

  Na vier minuten zat de thuisploeg bovendien in een zetel: Refaelov trapte een vrijschop naast de muur en in het hoekje. 1-0, doelman Vukovic ging niet vrijuit bij het doelpunt.

   

  Genk was lange tijd op zoek naar zichzelf, maar stak halfweg het eerste bedrijf dan toch zijn neus aan het venster.

   

  Samatta mocht niet falen voor de neus van Bolat, maar deed dat toch. Enkele minuten later kon ook Ito de Antwerp-goalie niet vloeren. Het zou de voorbode zijn van een frustrerende avond voor de bezoekers.

  Mirakelsave van Bolat

  De ene helft is de andere niet. Antwerp stortte vorige vrijdag na de pauze op Sclessin helemaal in, maar vocht bij het POI-debuut voor eigen volk voor elke morzel grond. Het plooide voortdurend terug en liet Genk oprukken, maar Van Damme en co weigerden zich gewonnen te geven.

   

  Genk domineerde natuurlijk, maar kon het overwicht al bij al weinig vertalen in doelkansen. Bij die schaarse mogelijkheden vond het bovendien keer op keer doelman Bolat op zijn weg.

   

  Ito kreeg - al dan niet vanuit buitenspel - de nul niet van het scorebord en zijn beste parade had Bolat tot minuut 68 opgespaard. Iedereen had de overhoekse kopbal van Paintsil al opgeschreven, maar de vliegende Bolat was weer eens de reddende engel voor de thuisploeg.

   

  Antwerp zat voortdurend in de loopgraven, maar knokte zich met het typische gevechtsvoetbal naar een vrij gevleide overwinning. Genk verslikt zich zo in zijn eerste uitje in POI en wacht bang af wat Club Brugge donderdag in Anderlecht doet. Club kan tot op één punt naderen.

  De match van Bolat: 4 geweldige reddingen en "krampen"

  "Dit kan gebeuren, maar het was niet nodig"

  • Philippe Clement (trainer Racing Genk): "Het is jammer dat we zo snel op achterstand kwamen, want Antwerp kon dan zijn geliefkoosde spelletje nog wat meer spelen. Het tempo was in de eerste helft te laag en daarom heb ik snel gewisseld. Met Lucumi wilde ik in de opbouw wat meer snelheid brengen. We domineerden daarna de match. Alle statistieken zijn aan onze kant, alleen de uitslag niet. We gaan niet in het verhaal van hemel en hel. We zaten niet in de hemel na Anderlecht. We zijn rustig gebleven. Dat zullen we nu ook doen. Er is geen reden toe. Het is niet dat we een slecht Genk gezien hebben. We zijn niet efficiënt geweest en Antwerp heeft het ons op zijn manier moeilijk gemaakt. Dit kan gebeuren, maar was niet nodig als je de wedstrijd en de kansen ziet."
  • Leandro Trossard (Racing Genk): "Het is jammer dat we na enkele minuten al een fout maken en dan moeten achtervolgen. Op Antwerp heb je altijd een potige en moeilijke match en dan mag je niet op achterstand komen. Dat gebeurt, maar we hebben daarna genoeg kansen gehad. We doken een paar keer alleen voor Bolat op en daar moet er toch eentje van binnen. Maar er is geen man overboord. Het was geen dramatische wedstrijd. En geen enkele ploeg zal 10 matchen winnen in POI."
  • Jelle Van Damme (Antwerp): "Dit doet deugd. We willen van de play-offs genieten, want we hebben er een heel seizoen voor gewerkt. We winnen op onze manier. Dat is niet altijd de mooiste, maar het was efficiënt."
  • Sinan Bolat (Antwerp): "Met deze zege doen we een hele goeie zaak. Dit geeft vertrouwen. Ik heb zelf gewoon mijn werk gedaan. Ik probeer elke week belangrijk te zijn."

  Van Damme steelt de show in interview met Bolat:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgefloten! Antwerp zat de hele tweede helft in de loopgraven, maar houdt stand. Genk domineerde na de pauze, maar botste op een geweldige Bolat. De leider valt een beetje van zijn wolk en wacht nu bang af.
  2. Gele kaart voor Sander Berge van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 95
  3. tweede helft, minuut 93. Wat Genk ook probeert, het zal geen punten mogen bijschrijven. Bolat plukt nog eens een bal en hinkt dan verder. Het hoort er allemaal bij, denken we dan.
  4. Gele kaart voor Jelle Van Damme van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 92. "Bolat heeft het al zoveel gedaan dat iedereen nu denkt dat dit komedie is. Als tegenstander word je hier gek van.". Peter Vandenbempt (Radio 1).
  6. tweede helft, minuut 91. "Krampen" bij Bolat. Bolat heeft een geweldige match achter de rug, maar heeft in de toegevoegde tijd zin in een stukje theater. Hij trapt de bal over de zijlijn en heeft het plots over krampen. Boucaut kan er niet mee lachen, wil voortspelen, maar Bolat blijft zitten en krijgt verzorging. .
  7. tweede helft, minuut 90. De extra tijd bedraagt liefst vijf minuten.
  8. tweede helft, minuut 88. De tijd tikt weg. Genk trekt met de moed naar wanhoop naar voren. Ook een zacht kopballetje van Gano ziet Bolat graag komen.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Didier Lamkel Ze eruit