Ga naar de inhoud
Invaller Paintsil geeft paars-wit de genadeslag.
Invaller Paintsil geeft paars-wit de genadeslag.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
52
10
6
2
2
19
8
2
Club Brugge
50
10
7
2
1
19
11
3
Standard
40
10
4
5
1
17
16
4
Antwerp
39
10
4
4
2
12
16
5
KAA Gent
35
10
3
6
1
10
15
6
Anderlecht
32
10
1
6
3
8
19
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
13
5
4
0
1
12
2
2
Club Brugge
15
5
5
0
0
14
4
3
Standard
9
5
3
2
0
13
7
4
Antwerp
8
5
2
1
2
5
4
5
KAA Gent
3
5
1
4
0
4
7
6
Anderlecht
5
5
1
2
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
7
5
2
2
1
7
6
2
Club Brugge
7
5
2
2
1
5
7
3
Standard
4
5
1
3
1
4
9
4
Antwerp
6
5
2
3
0
7
12
5
KAA Gent
7
5
2
2
1
6
8
6
Anderlecht
1
5
0
4
1
2
12
KRC GenkAnderlecht
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nicolas Laforge
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
20780

Leider Genk begint met een big bang tegen slap Anderlecht

 za 30 maart 2019 23:22
  1. 32' - Doelpunt - Joakim Mæhle (1 - 0)
  2. 45' - Geel - Sven Kums
  1. 55' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 0)
  2. 59' - Verv. Junya Ito door Joseph Paintsil
  3. 63' - Verv. Peter Zulj door Adrien Trebel
  4. 63' - Verv. Ivan Santini door Francis Amuzu
  5. 74' - Verv. Casper De Norre door Jere Uronen
  6. 75' - Geel - Mbwana Samatta
  7. 79' - Doelpunt - Joseph Paintsil (3 - 0)
  8. 83' - Verv. Sander Berge door Jakub Piotrowski
  9. 83' - Verv. Yari Verschaeren door Alexis Saelemaekers
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 30/03/19 - 20:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
32'
Joakim Mæhle
32'
Joakim Mæhle
1 - 0
55'
Junya Ito
55'
Junya Ito
2 - 0
79'
Joseph Paintsil
79'
Joseph Paintsil
3 - 0

Leider Genk is uitstekend aan zijn titeljacht begonnen. Het klopte een matig Anderlecht oververdiend met 3-0. Na de pauze dreigde Anderlecht even, maar Ito en Paintsil zetten de dominantie van de thuisploeg in de verf. Genk zet Anderlecht op 9 punten.

Genk-Anderlecht kort samengevat

  • Sleutelmoment: Anderlecht wekt in het begin van de tweede helft tien minuten lang de indruk dat het er een echte wedstrijd van gaat maken, maar het knappe doelpunt van Ito snijdt de bezoekers uit Brussel de benen af.
  • Man van de Match: Sander Berge is helemaal terug. Op het Pozuelo-loze middenveld van Genk was de Noor onverzettelijk in de duels en ijzig kalm met de bal aan zijn voet. Op zo'n nummer zes kan je een huis bouwen.
  • Opvallend: Genk heeft nu vijf keer op rij gewonnen van Anderlecht. De vier vorige zeges waren allemaal met slechts één doelpuntje verschil, dus zetten de jongens van Philippe Clement nog maar eens een stapje vooruit.

Bekijk de goals uit KRC Genk-Anderlecht (3-0)

Genk karig beloond in dominante eerste helft

Geen verrassingen in de opstellingen van beide ploegen. Bij Genk keerde Berge terug op het middenveld als steun van Malinovski en Trossard, Anderlecht trad voor de derde match na elkaar aan met dezelfde elf. Het was wel de thuisploeg die zich zelfzeker toonde en het heft in handen nam. Toch moesten we even wachten op de eerste kans, een half geschampte kopstoot van Dewaest.

 

Gerkens kwam twee keer halfslachtig dreigen voor de bezoekers, maar dat stelde allemaal bitter weinig voor. Genk was immers heer en meester, al bleek het weer lastig om de kansen af te werken. Trossard trof de lat na een prachtige aanval, terwijl Heynen en Malinovski hun schot kraakten. Een afgeweken afstandsknal van Kara verraste aan de overkant ei zo na Vukovic, maar een 0-1 zou wel heel onrechtvaardig geweest zijn.

 

De meer dan verdiende 1-0 viel uiteindelijk toch. Samatta knikte de bal voor doel, waar Maehle sneller handelde dan de vijf paars-witten rond hem. De 2-0 van Samatta bleef een minuut later plakken tegen de staak. Een amechtig naar adem happend Anderlecht mocht van geluk spreken dat de schade niet hoger opliep.

Ito blesseert zich bij heerlijke treffer

Anderlecht spartelt even, maar gaat tenonder

Ondanks de makke eerste helft gaf Fred Rutten zijn jongens de kans om er nog iets van te maken. De Nederlandse coach werd bedankt met de beste tien minuten van Anderlecht in de wedstrijd. Kara liep net te laat in om een verlengde hoekschop binnen te leggen en Verschaeren krulde zijn plaatsbal nipt over de verste winkelhaak.

 

De Genkse fans in de Luminus Arena begonnen al zenuwachtig heen en weer te schuiven op hun zitje, maar konden een kreet van opluchting slaken toen Ito toesloeg. De Japanner, nochtans afgeremd door een blessure, was doortastender dan Obradovic en liet Didillon geen kans. Verschaeren botste in z'n eentje nog op de paal, maar meer dan een stuiptrekking was dat niet. 

 

Genk bleef baas en de 3-0 hing in de lucht. Heynen kon het afwerken na een belabberde terugspeelbal, maar invaller Paintsil speelde het wel klaar. De Ghanees danste voorbij Kums alsof die er niet stond en prikte de bal door de benen van Didillon. In het slot ranselde Vukovic puur voor de statistieken nog een kopstoot van Lawrence nog lekker uit het hoekje.

 

Genk maakt een serieus statement. Het heeft geen last meer van de Pozuelo-blues en maakte in grote delen van de wedstrijd brandhout van Anderlecht. Daar moeten ze toch eens gaan nadenken, vooral over de kinderlijke manier waarop ze de drie doelpunten toestonden.

Santini opnieuw betrokken bij slagincident

Clement: "Niemand zal hele wedstrijd dominant zijn"

Philippe Clement was natuurlijk uiterst tevreden na afloop. "Dit is dik verdiend, het had zelfs meer kunnen zijn. Evident was het niet, want we speelden op het middenveld op een nieuwe manier. De groep pikte dat snel op."

 

Eventjes kwam Anderlecht wel aandringen. "Dit zijn de play-offs, je speelt tegen goede teams. Niemand zal de hele tijd dominant zijn. In de tweede helft speelden we meer vanuit de omschakeling, dat is een extra wapen dat we hebben."

 

Er waren ook een paar kwaaltjes bij de thuisploeg. "De jongens hebben veel gegeven en sommigen zijn dit niveau ook niet gewoon. Ik zal de volgende weken goed moeten kijken welke spelers ik wanneer gebruik", besloot de Genkse coach.

Rutten: "Zeker twee goals weggegeven"

Fred Rutten was niet te beroerd om toe te geven dat de beste ploeg had gewonnen. "De cijfers liegen niet. Dit is een duidelijke en terechte overwinning van Genk, denk ik."

 

"We hebben wel zeker twee goals weggegeven. Dat verraste mij een klein beetje, want dat past niet bij ons", vond de coach van Anderlecht. "Maar ik weet ook waar we vandaan komen en welke tegenstander we voor ons hadden."

 

"Er was een verschil in doelpunten en zeker in de eerste helft ook in het veldspel, maar ik vind wel dat we er alles aan gedaan hebben. We probeerden wat te veranderen, maar dan moeten de kansen wel binnenvallen."

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Afgelopen!

Genk haalt het al bij al eenvoudig met 3-0 van Anderlecht. Maehle, Ito en Paintsil maakten gebruik van slap verdedigen bij de bezoekers, die er slechts eventjes aan te pas kwamen.
90+2'
Danny Vukovic houdt zijn net schoon met een geweldige snoekduik op de kopbal van Lawrence.
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
Dit zijn fijne minuten voor Genk, die de bal tot groot jolijt van de supporters wat rondspelen. Anderlecht is murw geslagen en heeft niet veel meer in huis.
87'
Ook voor Bolasie wil het niet lukken. Hij verliest twee vrije ploegmaats uit het oog en levert een enorme miskleun af.
86'
Meer dan een eerredder zit er niet meer in voor Anderlecht, en dan nog. De vrijschop van Kums gaat de mist in.
85'

"Racing Genk heeft zichzelf een flinke boost gegeven en de druk bij Club Brugge gelegd."

Peter Vandenbempt.
83'
Met Berge en Verschaeren gaan twee jonge talenten naar de kant. Hun vervangers Piotrowski en Saelemaekers hebben allebei ongetwijfeld ook een mooie toekomst.
82'
Anderlecht moet oppassen dat de boot niet helemaal kapseist.
80'
Genk is nu wel zeker van de 3 punten.
80'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
79'

Actie van Paintsil!

Invaller Paintsil neemt een loopje met Kums, die zich simpelweg laat passeren. Vanuit een scherpe hoek treft Paintsil ook nog raak door de benen van Didillon. Genk heeft er nu drie!
79'

Invaller Paintsil deelt de genadeslag uit aan paars-wit

79'
Invaller Paintsil schiet de bal tussen de benen van Didillon.