2. 31' - Doelpunt - Idrissa Sylla (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 17/05/19 - 20:31
31'
Idrissa Sylla
31'
1 - 0

Union heeft geen 7e keer kunnen winnen in Play-off II. De club uit 1B verloor op de slotspeeldag met 2-1 op het veld van Zulte Waregem, dat zo zijn seizoen toch met een positief gevoel kan afsluiten.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem-Union (2-1)

Zulte Waregem - Union in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem mept Union helemaal tegen het canvas in twee minuten tijd. Sylla en Faik scoren kort na mekaar en zetten de thuisploeg op rozen. Selemani mildert vanaf de stip, in de tweede helft wordt niet meer gescoord.
  • Man van de Match: Theo Bongonda speelde zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem en was opnieuw heel sterk. Waar hij naartoe trekt, weet nog niemand. Anderlecht trekt wel nadrukkelijk aan zijn mouw.
  • Opvallende statistiek: Met 24 op 30 kan 1B-club Union best tevreden zijn over zijn play-offs. Het moet in groep B van Play-off II enkel KV Kortrijk laten voorgaan met 26 punten.

Red Flame Wullaert geeft de aftrap op Zulte Waregem

90+4'

Na een aangenaam kijkstuk houdt Zulte Waregem de punten thuis tegen Union, dat nog kwam dreigen in de slotfase: 2-1.
90+1'

Applauswissel Bongonda

De handen van het Regenboogstadion gaan op mekaar voor Theo Bongonda. Met tranen in de ogen gaat hij naar de kant. Waar speelt hij volgend seizoen?
90+1'

84'
Bongonda probeert het heel optimistisch vanop afstand. Kristiansen moet niet in actie komen op het weinig overtuigende schot van de Zulte Waregem-aanvoerder.
77'
De wedstrijd sleept zich wat naar het einde. Komt er nog een slotoffensief van de bezoekers?
72'
Faik legt de bal klaar voor De Pauw. Diens schot is te centraal en Kristiansen heeft er geen problemen mee.
70'
De Pauw wringt een kans de nek om op de rand van de zestien. Union profiteert en rukt nog een keer op richting Bansen.
65'
Faik knalt de vrijschop keihard in de muur. Niet goed gedaan van de thuisploeg.
64'
Sylla versiert een vrije trap op een gevaarlijke plaats centraal voor doel. Doet Zulte Waregem hier iets mee?
61'
Union gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Selemani raakt een bal helemaal verkeerd op de rand van de zestien. Hier zat meer in.
61'

Niakaté op Bansen

Niakaté is de gevaarlijkste man bij Union. Zijn staalhard schot wordt door Bansen goed tegengehouden. Het staat nog steeds 2-1.
56'
Bansen lost een flauw schot Tabekou. De doelman van Zulte Waregem herstelt zelf zijn foutje.
55'
Bjørdal gaat gemakkelijk neer in het strafschopduel na een duel. Scheidsrechter Put legt de bal niet op de stip en dat doet ook de VAR niet.
50'
Tabekou breekt een counter van Zulte Waregem professioneel af. Hij wordt daarvoor beloond met een gele kaart.
47'

Meteen Union

De eerste kans van de tweede helft is voor de bezoekers. Besuschkow probeert het met een schuiver, maar mikt naast via doelman Bansen. De corner die volgt, levert geen nieuwe gevaar op voor Union.