• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk pakt groepswinst, einde in mineur voor Cercle Brugge

  einde
  40
  1. 20' - Geel - Jérémy Taravel
  2. 18' - Doelpunt - Imoh Ezekiel (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt - Kristof D'Haene (4 - 0)
  2. 82' - Geel - Xavier Mercier
  3. 79' - Geel - Gianni Bruno
  4. 76' - Doelpunt - Teddy Chevalier (3 - 0)
  5. 76' - Verv. Guévin Tormin door Adrien Bongiovanni
  6. 75' - Verv. Christophe Lepoint door Aboubakary Koita
  7. 71' - Doelpunt - Christophe Lepoint (2 - 0)
  8. 70' - Verv. Imoh Ezekiel door Elohim Rolland
  9. 65' - Verv. Idir Ouali door Andriy Batsula
  10. 56' - Geel - Lloyd Palun
  18'Imoh Ezekiel1 - 0
  71'Christophe Lepoint2 - 0
  76'Teddy Chevalier3 - 0
  89'Kristof D'Haene4 - 0

  Kortrijk heeft een goede generale repetitie gehouden voor de finale van Play-off II. Op eigen veld won het ruim met 4-0 van een slap Cercle Brugge. KVK pakt zo de winst in Groep B, woensdag speelt het de finale tegen Charleroi, de winnaar van Groep A.

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Cercle Brugge (4-0)

  KV Kortrijk - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met twee goals in vijf minuten telt Kortrijk Cercle in de tweede helft definitief uit. Lepoint maakt er twintig minuten voor tijd 2-0 van en Chevalier dikt even later aan tot 3-0.
  • Man van de match: Teddy Chevalier speelde alweer een belangrijke rol in de overwinning van Kortrijk. Hij schotelde Lepoint de 2-0 voor en pikte kort daarna ook zelf nog z'n goaltje mee.
  • Opvallend: Voor Cercle was Play-off II een lijdensweg. Het kon slechts 7 punten sprokkelen en incasseerde in 10 wedstrijden maar liefst 30 doelpunten. Geen enkele ploeg in Play-off II deed slechter.
  • Quote: "We wilden echt als eerste in de groep eindigen", zegt Hannes Van der Bruggen (Kortrijk). "Hopelijk hebben we vertrouwen getankt voor de finale van woensdag en kunnen we het seizoen in schoonheid afsluiten. Charleroi is een moeilijk te ontwrichten ploeg, ze hebben getoond dat ze resultaatvoetbal kunnen brengen. Met de supporters achter ons kunnen we wel iets forceren. Hopelijk trekken we aan het langste eind."
  • Quote: "Dit was een mooie repetitie, iedereen gaat met een goed gevoel naar huis", zegt Yves Vanderhaeghe (trainer Kortrijk). "We hadden een paar mindere momenten, maar die 4-0 geeft wel vertrouwen. We hebben vanaf de start van PO II getoond dat we er iets van wilden maken. Met 24 op 30 hebben we ook iets gepresteerd. Het zou zonde zijn om er nu in de finale niet vol voor te gaan. Charleroi is een lepe ploeg, maar ik denk dat we hen kunnen kloppen."

  Omhaal van Ezekiel gaat de mist in

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90. Einde. Kortrijk is helemaal klaar voor de finale van Play-off II tegen Charleroi. In de generale repetitie tegen Cercle Brugge won het met 4-0.
  2. tweede helft, minuut 89. D'Haene zet de kers op de taart. D'Haene maakt het feestje van Kortrijk nog wat groter. Van Damme houdt de schoten van Koita en Van der Bruggen nog uit z'n doel, maar tegen de poging van D'Haene heeft hij geen verhaal.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Kristof D'Haene van KV Kortrijk. 4, 0.
  4. tweede helft, minuut 87. De Sart niet voorbij Van Damme. Kortrijk komt nog eens piepen. De Sart probeert het met de verre knal, Van Damme voorkomt de 4-0 met een knappe redding.
  5. Gele kaart voor Xavier Mercier van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  6. Gele kaart voor Gianni Bruno van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Teddy Chevalier van KV Kortrijk. 3, 0.
  8. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Adrien Bongiovanni erin, Guévin Tormin eruit
  9. tweede helft, minuut 76. Chevalier straft foutje af. Ook Chevalier pikt nog z'n goaltje mee. Lambot brengt de bal ongelukkig in de loop van de Fransman en die tikt de 3-0 in één tijd voorbij Van Damme. Het wordt een seizoenseinde in mineur voor Cercle.
  10. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Aboubakary Koita erin, Christophe Lepoint eruit