83'
Théo Bongonda
0 - 5
83'

Zulte Waregem heeft na twee pijnlijke nederlagen op rij iets goedgemaakt op het veld van Waasland-Beveren. Zulte Waregem scoorde vijf keer, waarvan drie penalty’s. Hamdi Harbaoui was goed voor twee goals en komt zo dichter bij een tweede eindzege op rij in de topschuttersstand. Voor Waasland-Beveren was de hele tweede helft er te veel aan.

Waasland-Beveren - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Het beginsignaal voor de tweede helft. Waasland-Beveren was de evenknie van Essevee in de eerste helft en had een reeks kansen, maar was na de pauze los zand.
  • Man van de Match: Vanaf donderdag gaat naar alle waarschijnlijkheid een schorsing van 5 speeldagen in voor Hamdi Harbaoui, maar op de Freethiel mocht hij nog spelen en scoorde hij nog twee belangrijke goals in de strijd om topschutter te worden.
  • Opvallend: Voor beide ploegen stond er helemaal niets meer op het spel, behalve de eer. Vijf goals zijn dan altijd welkom als peper en zout.
  • Quote: "Mijn rode kaart tegen Kortrijk was dom. Ik heb spijt, zeker iemand met mijn ervaring zou zo niet mogen reageren. Ik ben wel blij over mijn seizoen, want ik heb twee keer meer gescoord dan vorig jaar. Ik zal niet kijken naar de matchen van Samatta en Genk, dat zou voor te veel stress zorgen. Maar ik zal wel de eindscores bekijken", zei Hamdi Harbaoui na de match.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Zulte Waregem (0-5)

Bij Waasland-Beveren stoppen ze met voetballen, maar het spel gaat gewoon door

Zulte Waregem en Waasland-Beveren laten nog elk een uitstekende kans liggen

90+1' tweede helft
90+1'

Einde wedstrijd

Zulte Waregem wint met zware 0-5-cijfers van Waasland-Beveren. De hele tweede helft leek er wel te veel aan voor de thuisploeg. Voor Harbaoui was het een productieve avond met twee extra goals.
86'
85'

Wat een misser van Bogonda

Bogonda is genadig voor de thuisploeg. Hij laat een bijna niet te missen kans liggen. Hij probeert de bal nonchalant over Debaty te wippen, maar dat heeft de doelman goed doorzien.
84'

Bongonda versiert opnieuw een penalty en zet ook zelf de forfaitscore op het bord: 0-5!

83'
penalty
0-5
82'

Niet Harbaoui, maar Bogonda mag het afmaken

Harbaoui laat de derde penalty aan Bogonda. Die moet niet onderdoen voor zijn ploegmaat en stuurt Debaty ook de verkeerde hoek in. De forfaitscore is een feit.
82'

Penalty nummer drie voor Essevee

De bal gaat nog eens op de stip. Caufriez haalt de doorgebroken Bogonda onderuit.
79'

Bogonda dicht bij de 0-5

Bijna kopt Bogonda de 0-5 binnen aan de tweede paal, maar hij is net niet groot genoeg om goed bij de bal te kunnen. Bij Waasland-Beveren is er geen sprake van beterschap.
77'

Op aangeven van De Pauw legt Bjørdal de 0-4 in doel!

75'
0-4
75'

Het wordt ook nog 0-4

Het wordt een pijnlijke dinsdagavond voor Waasland-Beveren. De Pauw schotelt Björdal de 0-4 voor. de Noor staat wel onbegrijpelijk alleen voor doel.
74'
73'

Bongonda versiert een strafschop, Harbaoui scoort zijn 25e goal in de competitie: 0-3!

72'
penalty
0-3
71'

Derde keer, goede keer: nummer 25 voor Harbaoui

Harbaoui scoort zijn tweede penalty van de avond. Hij stuurt Debaty opnieuw de verkeerde hoek uit. Harbaoui zit nu aan 25 goals, twee meer dan Samatta van Genk.