za 11 mei 2019 23:50
    1. 56' - Verv. Guévin Tormin door Isaac Koné
    2. 87' - Geel - Benjamin Delacourt
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 11/05/19 - 20:00

Waasland-Beveren heeft voor de derde keer op rij gewonnen in eigen huis. Het haalde tegen Cercle Brugge een achterstand op na de pauze. Voor groepswinst doen beide ploegen wel al even niet meer mee.

• Sleutelmoment: Badibanga wordt met nog tien minuten op de klok tussen de lijnen gedropt door Adnan Custovic. Een handvol minuten later krult hij het winnende doelpunt in de verste hoek.
    • Man van de match: Boljevic en Forte waren bedrijvig, maar misten de scherpte die invaller Badibanga wel had. Hij krijgt de Oscar mee naar huis.
    • Opvallend: Net als op de vorige speeldag geeft Cercle Brugge een voorsprong in het laatste kwart van de wedstrijd nog helemaal uit handen. Een werkpunt.
    • Quote: "Een magnifieke goal? Ik deed het gewoon zoals ik het vaak op training doe. Ik zag de bal niet eens tegen de touwen gaan, maar hoorde de menigte juichen en zo wist ik dat ik gescoord had", zegt matchwinnaar Badibanga in het interview na de wedstrijd.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Cercle Brugge (2-1)

90+3'

Afgelopen!

Waasland-Beveren heeft een 0-1-achterstand na de rust nog omgebogen naar een 2-1-zege. Net als vorige week wordt Cercle genekt in de slotfase. Badibanga viel in en werd de matchwinnaar.
    90+1'

90'
    De reguliere speeltijd is opgebruikt. Buit binnen voor Waasland-Beveren? Of kan Cercle nog wat met de vier minuten extra speeltijd?
    87'
    86'
    Badibanga is erg bedrijvig. Hij duikt de ruimte in en zoekt de verste hoek, maar daar ligt ook Van Damme.
    82'

Badibanga doet het!

Waasland-Beveren gaat op en over Cercle Brugge! Badibanga staat twee minuten tussen de lijnen en verlost de thuisploeg met een haarfijne krul in de verste hoek: 1-2!
    81'
    Nog een tiental minuten te gaan. Wie ruilt zijn puntje nog in voor een driepunter?
    78'
    Boljevic en Etienne gaan even neus aan neus gaan staan. Voor niks nodig jongens, er staat niks meer op het spel.
    77'
    Boljevic is overmoedig, of schudt gewoon een slechte voorzet uit zijn rechter. Hij weet Van Damme in ieder geval niet te bedotten.
    72'

De gelijkmaker!

Waasland-Beveren zet het overwicht na de rust om in de verdiende gelijkmaker. Vanzo mikt een vrije trap naar de verste paal. Niemand raakt het leer nog aan, Van Damme laat zich ringeloren: 1-1!