• home
 • video
 • pas verschenen

  Goalgetter Avenatti bezorgt Kortrijk opnieuw de 3 punten

  einde
  21
  1. 40' - Verv. Jovan Stojanovic door Aboubakary Koita
  2. 30' - Doelpunt - Felipe Avenatti (2 - 1)
  3. 26' - Own goal - Kristof D'Haene (1 - 1)
  4. 22' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Teddy Chevalier door Larry Azouni
  2. 88' - Geel - Maximiliano Caufriez
  3. 87' - Verv. Christophe Lepoint door Charilaos Charisis
  4. 81' - Verv. Aleksandar Boljevic door Beni Badibanga
  5. 76' - Verv. Franko Andrijaševic door Floriano Vanzo
  6. 71' - Verv. Stefan Milosevic door Francesco Forte
  22'Felipe Avenatti1 - 0
  26'Kristof D'Haene1 - 1
  30'Felipe Avenatti2 - 1

  KV Kortrijk heeft zijn eerste plaats in groep B van Play-off II verstevigd. Opnieuw met dank aan Felipe Avenatti. Op de 7e speeldag scoorde hij beide doelpunten tegen Waasland-Beveren.

  KV Kortrijk – Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: 80 minuten lang staat Bruzzese werkloos toe te kijken terwijl zijn ploegmaats Waasland-Beveren volledig in bedwang houden, maar in de slotfase moet de Kortrijk-doelman zich onderscheiden met twee knappe reddingen. Hij houdt zo eigenhandig de drie punten thuis.
  • Man van de match: 7 doelpunten in evenveel wedstrijden: Felipe Avenatti is niet af te stoppen in deze play-offs en speelt zich met een nieuwe glansprestatie andermaal in de kijker.
  • Opvallend: Kortrijk kan de finaleplaats in Play-off II volgende week definitief veilig stellen, uitgerekend tegen grote rivaal Zulte Waregem. Kortrijk won dit seizoen al vier keer van Essevee, een vijfde zege zou dus de kers op de taart zetten.

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Waasland-Beveren (2-1)

  Avenatti blijft maar scoren

  Met 15 op 18 en de concurrenten op acht punten, kon Kortrijk vanavond een grote stap zetten richting Play-off II-finale. De tegenstander uit het Waasland kwam met vertrouwen op bezoek in het Guldensporenstadion, want Waasland-Beveren pakte 6 op 6 in zijn laatste twee wedstrijden, met onder meer een overwinning tegen Union. Dat vertrouwen werd na dik 20 minuten toch wat gemilderd: Avenatti kopte een prinsheerlijke voorzet van D’haene overhoeks in het doel.

   

  Waasland-Beveren moest het spel ondergaan, maar kwam met een gelukje toch op gelijke hoogte. Ampomah maakte ruimte voor zijn rechter en knalde daarmee tegen de verste paal. Het leer kaprioleerde ongelukkig tegen het been van D’haene, die met een eigen doelpunt de bezoekers verrassend in de wedstrijd bracht.

   

  De gelijke stand was echter niet naar het beeld van de wedstrijd, noch naar de zin van Felipe Avenatti. Met een tweede rake kopbal, deze keer op voorzet van Chevalier, zette hij de 2-1-ruststand erg knap op het scorebord. Zijn zevende doelpunt in evenveel Play-off II-wedstrijden. 

  VIDEO: Heerlijke panna van Rolland krijgt geen vervolg

  Bruzzese redt de driepunter

  Zo opwindend de eerste helft was, zo flauw bleek het grootste deel van de tweede. De wedstrijd doofde als een nachtkaars uit, tot Ampomah plots iedereen wakkerschudde met een krul naar de verste paal. Bruzzese was, in tegenstelling tot vele anderen, niet in slaap gesukkeld en zweefde de poging uit de hoek.

   

  Geen twee minuten later moest hij een zo mogelijk nog betere reflex uit zijn linkerhand schudden. Lulic kon aan de tweede paal helemaal vrij inkoppen en probeerde de Kortrijk-doelman tegenvoets te kloppen, maar die had duidelijk geen zin in puntenverlies en zorgde er eigenhandig voor dat Kortrijk de drie eenheden thuis hield.

   

  De Kerels trekken zo met een 18 op 21 op zak naar de buren van Zulte Waregem en kunnen in de altijd beladen derby hun plaats in de Play-off II-finale definitief veilig stellen. Kan het mooier voor de KVK-supporters?

  Reacties:

  • Felipe Avenatti (KV Kortrijk): "Ik probeer het maximale te halen uit mijn fysieke voorkomen. Mijn ploegmakkers weten dat en proberen mij in de box te bedienen. Ik zit nu aan 15 doelpunten en wil er nog een paar bijdoen. Ik ben alleszins goed op weg. Waar ik volgend seizoen ga spelen? Dat weet ik nog niet. Mijn hoofd zit vooralsnog bij Kortrijk en bij doelpunten maken. Mijn makelaar houdt zich met de randzaken bezig."
  • Adnan Custovic (coach Waasland-Beveren): "Elke ploeg had volgens mij het overwicht in één speelhelft. Mijn ploeg was de betere in de tweede helft, met agressiever spel. In de eerste helft verloren we Avenatti wel twee keer uit het oog en dat heb ik de betrokken spelers dan ook verteld."
  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "Het klopt dat Avenatti met zijn twee doelpunten en Bruzzese met zijn twee reddingen de matchwinnaars zijn voor ons. Het is normaal dat Waasland-Beveren door de achterstand een slotoffensief op poten zette. We hadden het daar moeilijk mee, maar de eerste helft was volledig voor ons. Hadden we daar een extra doelpuntje gemaakt, dan hadden we het zo moeilijk niet gekregen. De Play-off II-finaleplaats kan morgen al zeker zijn, maar ik zou het toch het mooiste vinden om de klus zelf te klaren bij Zulte Waregem. Wie we dan liefst treffen in die finale? Charleroi, want die zouden we thuis bekampen. Een niet te onderschatten voordeel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgelopen! Kortrijk zet Waasland-Beveren opzij en trekt volgende week met 18 op 21 naar Zulte Waregem. Avenatti scoorde twee keer in de 2-1-overwinning. D'Haene maakte een eigen doelpunt. In de slotfase hield Bruzzese zijn ploeg recht met twee broodnodige reddingen.
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Larry Azouni erin, Teddy Chevalier eruit
  3. tweede helft, minuut 90. Er komen drie minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 89. Het had hier gerust 2-2 kunnen worden, maar de gelijkmaker is niet gevallen en dat heeft Kortrijk te danken aan Bruzzese. Tom Boudeweel, Sporza Radio.
  5. Gele kaart voor Maximiliano Caufriez van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Charilaos Charisis erin, Christophe Lepoint eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Kortrijk loert nu op de counter. Waasland-Beveren wil niet met lege handen naar huis, Bruzzese houdt zijn elftal voorlopig op de winnende koers.
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Waasland-Beveren, Beni Badibanga erin, Aleksandar Boljevic eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Bruzzese opnieuw! Bruzzese moet zich meteen na zijn eerste reflex opnieuw onderscheiden. Met een wereldsave houdt hij Lulic van de gelijkmaker!