Goalgetter Avenatti bezorgt Kortrijk opnieuw de 3 punten

za 4 mei 2019 23:51
2-1
      Jupiler Pro League - speeldag 7 - 04/05/19 - 20:00

KV Kortrijk heeft zijn eerste plaats in groep B van Play-off II verstevigd. Opnieuw met dank aan Felipe Avenatti. Op de 7e speeldag scoorde hij beide doelpunten tegen Waasland-Beveren.

KV Kortrijk – Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: 80 minuten lang staat Bruzzese werkloos toe te kijken terwijl zijn ploegmaats Waasland-Beveren volledig in bedwang houden, maar in de slotfase moet de Kortrijk-doelman zich onderscheiden met twee knappe reddingen. Hij houdt zo eigenhandig de drie punten thuis.
      • Man van de match: 7 doelpunten in evenveel wedstrijden: Felipe Avenatti is niet af te stoppen in deze play-offs en speelt zich met een nieuwe glansprestatie andermaal in de kijker.
      • Opvallend: Kortrijk kan de finaleplaats in Play-off II volgende week definitief veilig stellen, uitgerekend tegen grote rivaal Zulte Waregem. Kortrijk won dit seizoen al vier keer van Essevee, een vijfde zege zou dus de kers op de taart zetten.

Bekijk de goals uit Kortrijk-Waasland-Beveren (2-1)

Avenatti blijft maar scoren

Met 15 op 18 en de concurrenten op acht punten, kon Kortrijk vanavond een grote stap zetten richting Play-off II-finale. De tegenstander uit het Waasland kwam met vertrouwen op bezoek in het Guldensporenstadion, want Waasland-Beveren pakte 6 op 6 in zijn laatste twee wedstrijden, met onder meer een overwinning tegen Union. Dat vertrouwen werd na dik 20 minuten toch wat gemilderd: Avenatti kopte een prinsheerlijke voorzet van D’haene overhoeks in het doel.

Waasland-Beveren moest het spel ondergaan, maar kwam met een gelukje toch op gelijke hoogte. Ampomah maakte ruimte voor zijn rechter en knalde daarmee tegen de verste paal. Het leer kaprioleerde ongelukkig tegen het been van D’haene, die met een eigen doelpunt de bezoekers verrassend in de wedstrijd bracht.

De gelijke stand was echter niet naar het beeld van de wedstrijd, noch naar de zin van Felipe Avenatti. Met een tweede rake kopbal, deze keer op voorzet van Chevalier, zette hij de 2-1-ruststand erg knap op het scorebord. Zijn zevende doelpunt in evenveel Play-off II-wedstrijden.

Bruzzese redt de driepunter

Zo opwindend de eerste helft was, zo flauw bleek het grootste deel van de tweede. De wedstrijd doofde als een nachtkaars uit, tot Ampomah plots iedereen wakkerschudde met een krul naar de verste paal. Bruzzese was, in tegenstelling tot vele anderen, niet in slaap gesukkeld en zweefde de poging uit de hoek.

Geen twee minuten later moest hij een zo mogelijk nog betere reflex uit zijn linkerhand schudden. Lulic kon aan de tweede paal helemaal vrij inkoppen en probeerde de Kortrijk-doelman tegenvoets te kloppen, maar die had duidelijk geen zin in puntenverlies en zorgde er eigenhandig voor dat Kortrijk de drie eenheden thuis hield.

De Kerels trekken zo met een 18 op 21 op zak naar de buren van Zulte Waregem en kunnen in de altijd beladen derby hun plaats in de Play-off II-finale definitief veilig stellen. Kan het mooier voor de KVK-supporters?