Kortrijk zeker van finale Play-off II na ontluisterende nederlaag Zulte Waregem

  1. 41' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 0)
  2. 38' - Verv. Nikola Gulan door Mico Kuzmanovic
  3. 36' - Verv. Mathieu De Smet door Idrissa Sylla
  4. 36' - Verv. Mikael Soisalo door Nill De Pauw
  5. 31' - Geel - Frank Boya
  6. 24' - Geel - Selim Amallah
  7. 12' - Doelpunt strafschop - Taiwo Awoniyi (1 - 0)
  1. 85' - Geel - Nill De Pauw
  2. 83' - Verv. Babacar Dione door Frantzdy Pierrot
  3. 76' - Verv. Taiwo Awoniyi door Benson Manuel
  4. 70' - Geel - Ibrahima Seck
  5. 55' - Doelpunt - Babacar Dione (3 - 0)

  Moeskroen heeft zijn eerste zege geboekt in Play-off II. Een ontstellend zwak Zulte Waregem mocht blij zijn dat het "maar" bij 3-0 bleef. Door deze nederlaag is KV Kortrijk zeker dat het de finale van Play-off II mag spelen.

  Moeskroen-Zulte Waregem in een notendop

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem ontsnapt in de 12e minuut op onwaarschijnlijke wijze (lat + paal) aan een achterstand, maar begaat in de daaropvolgende hoekschop een penaltyfout. Het begin van een calvarietocht voor de bezoekers.

   

  • Man van de Match: Zowat alle spelers van Moeskroen hebben Zulte Waregem wel eens pijn gedaan, maar de meest opvallende uitblinker was de jonge Dione. Essevee wist zich regelmatig geen raad met de dribbels van zijn voormalige jeugdproduct, onder meer bij de 3-0.

   

  • Opvallend: KV Kortrijk is op 3 speeldagen van het einde al zeker van de finale van Play-off II. Enkel Union kan KVK nog van de groepswinst houden, maar omdat de Brusselaars geen Europese licentie kregen, eindigt het avontuur voor hen sowieso in de groepsfase.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Zulte Waregem (3-0)

  Leye met de misser van het seizoen, maar ref bespaart hem de schaamte

  Storck over zijn toekomst: "Woensdag zeg ik meer"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. EINDE: 3-0. Moeskroen stuurt Zulte Waregem met een 3-0-nederlaag naar huis. Al bij al nog een gevleide nederlaag voor een ontstellend zwak Essevee.
  3. tweede helft, minuut 90. Opnieuw geen doelpunt, want deze keer is Pletinckx de spelbreker voor Moeskroen.
  4. tweede helft, minuut 89. Moeskroen heeft nog zin in een 4e doelpuntje. Leye legt goed af, maar De fauw zorgt er ultiem nog voor dat een hoekschop het hoogst haalbare is.
  5. tweede helft, minuut 86. En altijd weer Bongonda bij Zulte Waregem, al is een goal blijkbaar niet voor vandaag. Butez gaat makkelijk plat op zijn schuiver.
  6. Gele kaart voor Nill De Pauw van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 85
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Babacar Dione eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Het zal wel niet zo aanvoelen, maar Zulte Waregem mag straks nog blij zijn als het uiteindelijk "maar" 3-0 is gebleven. Ook Vojvoda gaat nog eens op wandel, maar wanneer hij voor doel verschijnt, verliest hij het overzicht en trapt hij wat zelfzuchtig in het zijnet.
  9. tweede helft, minuut 78. Het gevaar van Zulte Waregem komt bijna uitsluitend van Bongonda. Zijn inzet ontbeert deze keer wat gif om Butez te kunnen verschalken.
  10. tweede helft, minuut 77. "Afgekeurde misser" van het seizoen. Mbaye Leye solliciteert voor de misser van het seizoen, wanneer eerst Marcq de bal bijna in eigen doel trapt en Leye in de herneming op een meter van de goal nog de kruising raakt. Hij stond wel offside, dus als hij erin ging, zou het niet geteld hebben.
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Benson Manuel erin, Taiwo Awoniyi eruit
  12. tweede helft, minuut 75. Entree Benson. Manuel Benson, toch een van de smaakmakers van de reguliere competitie, wordt luid toegejuicht wanneer hij het veld opkomt. Iedereen ging er al vanuit dat hij niet meer voor Moeskroen zou spelen door zijn blessure (hij keert terug naar Genk), maar nu kunnen de fans toch nog even van hem genieten.
  13. tweede helft, minuut 72. Om ter mooist, maar geen goal. Dione probeert zijn eerste goal te overtreffen met een nieuwe slalom, maar nu komt hij Bansen op zijn weg tegen. In de herneming komt de bal tot bij Leye, die het met een omhaal probeert. Hij mist compleet, maar als hij hem kan raken is het een heerlijke goal.
  14. tweede helft, minuut 71. Francky Dury zit een beetje mistroostig op zijn kuipstoeltje. Je kunt de teleurstelling over het seizoen van Zulte Waregem zo van zijn gezicht aflezen.
  15. Gele kaart voor Ibrahima Seck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 70
  16. tweede helft, minuut 69. Zulte Waregem wordt geen doelpuntje gegund, al heeft het dat natuurlijk vooral aan zichzelf te wijten. Bongonda schiet een lastige kans hoog over.
  17. tweede helft, minuut 65. Kansen aan beide kanten. Terwijl Zulte Waregem eigenlijk een penalty had verdiend, ontsnapt het aan de overkant meteen erna aan de 4-0. Awoniyi schiet op de paal.
  18. tweede helft, minuut 63. De match is de voorbije minuten wat evenwichtiger, maar eigenlijk is het pleit al beslecht. Dat betekent dat het minieme waterkansje dat Zulte Waregem had om zijn groep te winnen helemaal verdampt is. KV Kortrijk speelt straks zeker de finale van Play-off II.
  19. tweede helft, minuut 58. Zulte Waregem moet oppassen of het loopt hier tegen een afstraffing aan. Leye kwam nog niet veel in het stuk voor, maar nu fonkelt zijn ster toch even. Alleen zijn stiftertje laat hem in de steek.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 55 door Babacar Dione van Excel Moeskroen. 3, 0.