• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk zeker van finale Play-off II na ontluisterende nederlaag Zulte Waregem

  einde
  30
  1. 41' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 0)
  2. 38' - Verv. Nikola Gulan door Mico Kuzmanovic
  3. 36' - Verv. Mathieu De Smet door Idrissa Sylla
  4. 36' - Verv. Mikael Soisalo door Nill De Pauw
  5. 31' - Geel - Frank Boya
  6. 24' - Geel - Selim Amallah
  7. 12' - Doelpunt strafschop - Taiwo Awoniyi (1 - 0)
  1. 85' - Geel - Nill De Pauw
  2. 83' - Verv. Babacar Dione door Frantzdy Pierrot
  3. 76' - Verv. Taiwo Awoniyi door Manuel Benson
  4. 70' - Geel - Ibrahima Seck
  5. 55' - Doelpunt - Babacar Dione (3 - 0)
  12'Taiwo Awoniyi1 - 0
  41'Selim Amallah2 - 0
  55'Babacar Dione3 - 0

  Moeskroen heeft zijn eerste zege geboekt in Play-off II. Een ontstellend zwak Zulte Waregem mocht blij zijn dat het "maar" bij 3-0 bleef. Door deze nederlaag is KV Kortrijk zeker dat het de finale van Play-off II mag spelen.

  Moeskroen-Zulte Waregem in een notendop

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem ontsnapt in de 12e minuut op onwaarschijnlijke wijze (lat + paal) aan een achterstand, maar begaat in de daaropvolgende hoekschop een penaltyfout. Het begin van een calvarietocht voor de bezoekers.

   

  • Man van de Match: Zowat alle spelers van Moeskroen hebben Zulte Waregem wel eens pijn gedaan, maar de meest opvallende uitblinker was de jonge Dione. Essevee wist zich regelmatig geen raad met de dribbels van zijn voormalige jeugdproduct, onder meer bij de 3-0.

   

  • Opvallend: KV Kortrijk is op 3 speeldagen van het einde al zeker van de finale van Play-off II. Enkel Union kan KVK nog van de groepswinst houden, maar omdat de Brusselaars geen Europese licentie kregen, eindigt het avontuur voor hen sowieso in de groepsfase.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Zulte Waregem (3-0)

  Leye met de misser van het seizoen, maar ref bespaart hem de schaamte

  Storck over zijn toekomst: "Woensdag zeg ik meer"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. EINDE: 3-0. Moeskroen stuurt Zulte Waregem met een 3-0-nederlaag naar huis. Al bij al nog een gevleide nederlaag voor een ontstellend zwak Essevee.
  2. tweede helft, minuut 90. Opnieuw geen doelpunt, want deze keer is Pletinckx de spelbreker voor Moeskroen.
  3. tweede helft, minuut 89. Moeskroen heeft nog zin in een 4e doelpuntje. Leye legt goed af, maar De fauw zorgt er ultiem nog voor dat een hoekschop het hoogst haalbare is.
  4. tweede helft, minuut 86. En altijd weer Bongonda bij Zulte Waregem, al is een goal blijkbaar niet voor vandaag. Butez gaat makkelijk plat op zijn schuiver.
  5. Gele kaart voor Nill De Pauw van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 85
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Excel Moeskroen, Frantzdy Pierrot erin, Babacar Dione eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Het zal wel niet zo aanvoelen, maar Zulte Waregem mag straks nog blij zijn als het uiteindelijk "maar" 3-0 is gebleven. Ook Vojvoda gaat nog eens op wandel, maar wanneer hij voor doel verschijnt, verliest hij het overzicht en trapt hij wat zelfzuchtig in het zijnet.
  8. tweede helft, minuut 78. Het gevaar van Zulte Waregem komt bijna uitsluitend van Bongonda. Zijn inzet ontbeert deze keer wat gif om Butez te kunnen verschalken.
  9. tweede helft, minuut 77. "Afgekeurde misser" van het seizoen. Mbaye Leye solliciteert voor de misser van het seizoen, wanneer eerst Marcq de bal bijna in eigen doel trapt en Leye in de herneming op een meter van de goal nog de kruising raakt. Hij stond wel offside, dus als hij erin ging, zou het niet geteld hebben.
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Excel Moeskroen, Manuel Benson erin, Taiwo Awoniyi eruit