Waasland-Beveren duwt Moeskroen naar laatste plek in groep B

1. 11' - Doelpunt - Louis Verstraete (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 21/04/19 - 20:00
11'
Louis Verstraete
11'
1 - 0

Waasland-Beveren heeft zijn eerste driepunter in Play-off II te pakken. De thuisploeg haalde het van Moeskroen en geeft de rode lantaarn in groep B zo door. De ploeg van trainer Storck blijft achter met een erg magere 1 op 15.

• Sleutelmoment: In minuut 52 mist Awoniyi al voor de 2e keer in de 2e helft een kans op de 1-2. Pijnlijk want vijf minuten later trillen de netten wel aan de overzijde. Milosevic kopt Waasland-Beveren naar de zege.
  • Man van de match: Louis Verstraete. Hij opende de score voor de thuisploeg en gaf ook de assist voor de 2-1. Daarnaast was hij ook betrokken bij bijna alle aanvallen van zijn ploeg.
  • Opvallend: De zege is een ongetwijfeld een opluchting voor Waasland-Beveren. De laatste overwinning dateerde al van 16 februari tegen AA Gent.
  • Bernd Storck (trainer Moeskroen): "Onze tweede helft was beter. We hadden veel kansen en hadden de match onder controle, maar konden niet scoren. Dit is jammer voor de ploeg. De spelers doen altijd hun best."
  • Adnan Custovic (trainer Waasland-Beveren): "De zege is verdiend, denk ik. Nu mag ik mij eindelijk scheren, al vind ik dat de baard me wel goed staat."

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Moeskroen (2-1)

90+4'

Einde: 2-1

Waasland-Beveren boekt zijn eerste zege in Play-off II. Het klopt Moeskroen met 2-1.
90+3'
Een vrije trap voor de bezoekers in de toegevoegde tijd. Mbaye Leye zoekt Dussenne aan de tweede paal, maar dat lukt niet. Dit zal de laatste kans geweest zijn.
90+1'

88'
In het slot is Moeskroen toch de gevaarlijkste ploeg. Awoniyi laat Leye trappen, maar de 2-2 komt er voorlopig niet.
84'

Leye op Debaty!

Mbaye Leye laat zich nog eens zien. Hij heeft veel ruimte om te trappen en doet dat ook. Debaty bokst weg.
82'
De kwaliteit sijpelt langzaam weg uit de partij. Wim Smet moet vaak op zijn fluitje blazen.
79'

De paal!

Pierrot wil zich ook bewijzen als invaller en kiest ook eens voor het schot. Hij vindt het doelhout op zijn weg en staat ook buitenspel.
75'

Awoniyi mist

Moeskroen is bij momenten toch nog gevaarlijk. Awoniyi mikt een schot een meter voorlangs.
74'
Ampomah staat amper tussen de lijnen of hij zet al een aanval op met Milosevic. Hij wil graag de bal terug, maar de Montenegrijn verslikt zich in zijn actie.
69'
Een eerste vervanging bij de thuisploeg. Lulic maakt plaats voor Gamboa. Een middenvelder voor een verdediger en dus wordt het team een beetje door elkaar geschud.
65'

Gered op de lijn!

Dione zorgt bijna voor de gelijkmaker. Hij krijgt de bal voorbij Debaty, maar de doelman krijgt hulp van zijn verdediging. Vukotic werkt de bal weg voor de lijn.
62'

Milosevic op Vasic

Een tegenaanval van de thuisploeg met andermaal Louis Verstraete in een hoofdrol. Hij speelt Milosevic aan en die kiest een goed moment om te trappen, maar Vasic duwt het leer nog weg met zijn bovenarm.
61'
Een uur zijn we onderweg op de Freethiel. Waasland-Beveren is op dit moment niet meer laatste in groep B. Kan Moeskroen nog wat aan de score veranderen?
58'

Milosevic scoort!

En plots is daar toch de 2-1 voor Waasland-Beveren na een prima aanval. Verstraete schildert de bal op het hoofd van Milosevic en die kan niet meer missen. Toch een beetje tegen de gang van het spel in, maar de supporters smullen er wel van.
55'
Een eerste keer werk voor de Moeskroense verdediging. Na een vrije trap van Vanzo blijft het leer even hangen, maar gevaarlijk wordt de thuisploeg niet. Het spelbeeld is helemaal anders dan in de eerste helft.
52'

Awoniyi weer niet

Het begin van deze tweede periode is helemaal voor Moeskroen. Awoniyi wordt weer richting doel gestuurd. Debaty heeft wat geluk bij zijn redding, maar de 1-2 komt er niet.