• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuntploeg Union blijft ook in Kortrijk ongeslagen in Play-off II

  einde
  01
  1. 38' - Geel - Christophe Lepoint
  1. 90+2' - Geel - Bennard Kumordzi
  2. 80' - Verv. Andriy Batsula door Imoh Ezekiel
  3. 74' - Verv. Anas Hamzaoui door Federico Vega
  4. 74' - Geel - Abdelrafik Gérard
  5. 71' - Verv. Teddy Teuma door Mathias Fixelles
  6. 69' - Geel - Faïz Selemani
  7. 67' - Verv. Jovan Stojanovic door Aboubakary Koita
  8. 64' - Doelpunt - Faïz Selemani (0 - 1)
  9. 58' - Verv. Roman Ferber door Percy Tau
  64'Faïz Selemani0 - 1

  Europese licentie of niet, Union blijft door Play-off II denderen. De Brusselaars zullen de finale niet spelen tegen winnaar van groep A, maar dat houdt hen niet tegen om voor de prestige te strijden. Selemani bezorgde Union ook de volle buit op het veld van Kortrijk.

  Bekijk de goal uit Kortrijk - Union (0-1)

  KV Kortrijk - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets voorbij het uur komt Union uit het niks op voorsprong. Een verre inworp komt met wat geluk tot bij Selemani en die kan van dichtbij ongehinderd scoren. Het blijkt voldoende voor de ovewinning.
  • Man van de match: Faïz Selemani wordt stilaan een vaste klant in deze rubriek. Voor de vierde wedstrijd op een rij wist hij te scoren voor Union. Hij zit intussen al aan 6 goals in Play-off II.
  • Opvallend: Kortrijk ligt ondanks de nederlaag nog steeds in poleposition voor het finaleticket van Play-off II. Union heeft immers geen Europese licentie, bij groepswinst van de Brusselaars gaat het finaleticket naar de 2e in Groep B.
  • Quote: "We hebben een dubbele premie gekregen van de voorzitter. We verdienen het, want het was erg zwaar vanavond", zegt Union-speler Faïz Selemani. "Het was moeilijk om kansen te creëren, die goal heeft ons echt bevrijd. Gezien het werk dat we elke dag leveren is onze 12 op 12 verdiend. Ik ben niet de sleutelspeler, we doen dit samen als team. Het is ongelofelijk wat we dit seizoen als gepresteerd hebben."
  • Quote: "Als je ziet hoe we een tegendoelpunt krijgen, daar zakt mijn broek van af. Hun grootste speler was er al af, wij verliezen een duel na een verre inworp en laten iemand helemaal alleen staan. Op zo’n manier kom je dan op achterstand", zegt KVK-trainer Yves Vanderhaeghe. "Het was vandaag allemaal niet goed genoeg en te geforceerd. Een aantal spelers bleven onder hun niveau."

  VIDEO: Doelman Pereira is mee opgerukt en probeert het nog met spectaculaire omhaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Union staat na 4 speeldagen in Play-off II te blinken met 12 op 12. Op bezoek bij Kortrijk won het met het kleinste verschil dankzij een treffer van Selemani. Union pakt zo de leiding in Groep B.
  2. tweede helft, minuut 97. Retro van Pereira! Kortrijk krijgt nog een ultieme kans op een vrije trap van Chevalier. Pereira is mee opgerukt en probeert het nog met een spectaculaire retro, maar zijn poging gaat over.
  3. tweede helft, minuut 92. Pereira voorkomt de 0-2. Het is niet Kortrijk, maar Union dat nog dicht bij een doelpunt komt. Pereira moet nog eens z'n kunnen tonen op een knappe vrije trap van Selemani. Hij kan de bal nog net in hoekschop tikken.
  4. Gele kaart voor Bennard Kumordzi van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 90. 6 extra minuten. Kortrijk krijgt maar liefst 6 extra minuten om alsnog een gelijkspel af te dwingen. Houdt Union stand of zit het venijn in de staart?
  6. tweede helft, minuut 87. De tijd begint te dringen voor Kortrijk. Union verdedigt z'n voorsprong met hand en tand, Kortrijk vindt geen openingen.
  7. tweede helft, minuut 82. Ezekiel dicht bij de 1-1! Vanderhaeghe uit z'n frustratie aan de zijlijn na een uitstekende kans voor Kortrijk. Avenatti slingerde de bal prima voor doel, maar invaller Ezekiel kon z'n kopbal niet kadreren.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Imoh Ezekiel erin, Andriy Batsula eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Als Union groepswinnaar wordt, is het toch meer voor het prestige. Ze hebben geen Europese licentie en dus zal het finaleticket dan naar de tweede in de poule gaan. Radiocommentator Johan De Caluwé.
  10. tweede helft, minuut 76. Enorme misser van Tau! Union laat na om Kortrijk uit te tellen. Na een knappe schijnbeweging geeft Niakaté de bal perfect mee met Tau. Die heeft de 0-2 aan z'n voet, maar besluit rakelings naast.