• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Kortrijk vierde keer baas in doldwaze derby tegen Zulte Waregem

  einde
  42
  1. 39' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 2)
  2. 27' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (2 - 1)
  3. 25' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (1 - 1)
  4. 15' - Geel - Larry Azouni
  5. 3' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  6. 2' - Geel - Sandy Walsh
  1. 87' - Verv. Larry Azouni door Petar Golubovic
  2. 81' - Verv. Christophe Lepoint door Bennard Kumordzi
  3. 77' - Doelpunt - Felipe Avenatti (4 - 2)
  4. 72' - Geel 2 - Ibrahima Seck
  5. 72' - Verv. Jovan Stojanovic door Andriy Batsula
  6. 72' - Verv. Nill De Pauw door Idrissa Sylla
  7. 65' - Geel - Davy De fauw
  8. 60' - Geel - Ibrahima Seck
  9. 50' - Doelpunt - Jovan Stojanovic (3 - 2)
  3'Felipe Avenatti1 - 0
  25'Hamdi Harbaoui1 - 1
  27'Jovan Stojanovic2 - 1
  39'Theo Bongonda2 - 2
  50'Jovan Stojanovic3 - 2
  77'Felipe Avenatti4 - 2

  KV Kortrijk en Zulte Waregem hebben reclame gemaakt voor Play-off II. In een spektakelrijke streekderby was Kortrijk voor de vierde keer dit seizoen baas, goed voor 9 op 9 en de koppositie in groep B.

  KV Kortrijk - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een rode kaart lijkt een derde comeback van Zulte Waregem onmogelijk te maken, tot scheidsrechter Boterberg een tweede keer naar de stip wijst. De hoop flakkert weer op bij de bezoekers, maar de VAR komt gepast tussen. Luttele seconden later deelt Avenatti de doodsteek uit.
  • Man van de match: Felipe Avenatti was alomtegenwoordig in de Kortrijke aanvalsgolven. De atypische Uruguayaanse targetman scoorde en liet scoren.
  • Statistiek: Na twee nederlagen in de competitie en de pijnlijke bekeruitschakeling, trekt Zulte Waregem ook in Play-off II aan het kortste eind in de streekderby. Het heeft op 11 mei nog één kans om een Kortrijkse hegemonie te vermijden in het zuiden van West-Vlaanderen.
  • Opvallend: KV Kortrijk toont zich een waardige uitdager om de finale van Play-off II te spelen. Volgende week kan het een grote stap zetten door ook het voorlopig ongeslagen Union een tik uit te delen.
  • Quote: Zulte Waregem lijkt de Play-off II-ambities op te geven. "We gaan niet meer eerste worden", besluit Stef Peeters. "We moeten realistisch zijn. Mathematisch is het misschien nog mogelijk, maar ik heb dat gevoel niet."

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Zulte Waregem (4-2)

  VAR kent Zulte Waregem strafschop toe en ontneemt het ook eentje

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. KV Kortrijk mag zich na een spektakelstuk heer en meester noemen in de streekderby. Voor de vierde keer dit seizoen vloert het Zulte Waregem, goed voor de koppositie in groep B.
  2. tweede helft, minuut 92. Schietkraam. KV Kortrijk stapelt dan toch nog de kansen op. Chevalier is te nonchalant om Bansen te vloeren. Ook Avenatti en D'Haene schieten met losse flodders.
  3. tweede helft, minuut 91. D'Haene duwt dan toch nog de 5-2 tegen de touwen, maar aangever Avenatti liep buitenspel. Het zevende doelpunt gaat niet door.
  4. tweede helft, minuut 89. Kortrijk is te slordig om in de slotfase nog een aanval op poten te zetten. Ze nemen vrede met 4-2.
  5. tweede helft, minuut 88. Zulte Waregem zoekt naar opties, maar vindt er geen. Een verre pass naar Harbaoui is de noodoplossing, die over de achterlijn rolt.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KV Kortrijk, Petar Golubovic erin, Larry Azouni eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Bansen heeft al vier ballen uit zijn netten moeten vissen, maar toont zich toch een waardige doublure voor Sammy Bossut. Hij houdt Azouni van de 5-2.
  8. tweede helft, minuut 84. KV Kortrijk hoeft geen moeite te doen om tien Zulte-spelers onder de duim te houden. Invaller Sylla loopt achter een ongrijpbare bal.
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Bennard Kumordzi erin, Christophe Lepoint eruit
  10. tweede helft, minuut 78. De zege is binnen voor KV Kortrijk, maar dat stilt de honger niet. Het lijken nog twaalf lange minuten te worden voor Zulte Waregem.