• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle viert eerste zege van 2019 tegen moegestreden Moeskroen

  einde
  23
  1. 28' - Geel - Marko Bakic
  2. 28' - Geel - Lloyd Palun
  3. 2' - Geel - Benjamin Delacourt
  1. 90' - Verv. Adrien Bongiovanni door Benjamin Lambot
  2. 88' - Doelpunt - Mico Kuzmanovic (2 - 3)
  3. 84' - Verv. Benjamin van Durmen door Alexandre Ippolito
  4. 83' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (1 - 3)
  5. 79' - Verv. Kylian Hazard door Nabil Alioui
  6. 72' - Verv. Nemanja Antonov door Mico Kuzmanovic
  7. 72' - Verv. Mathéo Vroman door Babacar Dione
  8. 65' - Doelpunt - Naomichi Ueda (1 - 2)
  9. 65' - Verv. Serge Gakpé door Guévin Tormin
  10. 61' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 1)
  11. 53' - Doelpunt - Frantzdy Pierrot (1 - 0)
  53'Frantzdy Pierrot1 - 0
  61'Gianni Bruno1 - 1
  65'Naomichi Ueda1 - 2
  83'Gianni Bruno1 - 3
  88'Mico Kuzmanovic2 - 3

  Het bejubelde Moeskroen is in de play-offs helemaal stilgevallen. Tegen Cercle Brugge liep het tegen een 3e nederlaag op een rij op, waardoor het nu al uitgespeeld is. Cercle boekte slechts zijn 2e uitzege van het seizoen.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Cercle Brugge (2-3)

  Moeskroen - Cercle in een notendop:

  •  Man van de match: Na een uur dacht niemand dat een Cercle-speler met deze titel ging lopen, maar dankzij de onverwachte comeback kan Bruno met deze titel gaan lopen. Hij reageerde alert bij de 1-1 om de fout van Butez af te straffen en mikte ook de verlossende 1-3 vanop de stip voorbij de geplaagde doelman.
  • Sleutelmoment: Op nog geen 5 minuten tijd gaat Moeskroen-doelman Butez twee keer in de fout. Bij de 1-1 lost hij de kopbal van Delacourt en enkele minuten later duwt hij de inzet van Ueda via de paal in eigen doel. Moeskroen komt de klap niet meer te boven.
  • Opvallend: In de reguliere competitie pakte Moeskroen na nieuwjaar uit met een geweldige 23 op 27. Na drie wedstrijden in de Play-offs pakte het nog geen enkel punt.
  • Quote: De blunderende doelman Butez: “Ik heb twee doelpunten op mijn kap en daar betaalt  de ploeg vanavond een hoge prijs voor. Het zijn mijn eerste fouten van het  seizoen en het is altijd teleurstellend wanneer het gebeurt, maar hier moet ik  van leren.” 

  VIDEO: Dussenne moet even groggy naar de kant waar ze zijn bloeddruk nemen

  VIDEO: Butez gaat in de fout bij twee tegendoelpunten van Cercle Brugge

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Moeskroen was een uur lang heer en meester en stond oververdiend op voorsprong, maar na een knappe remonte van Cercle en een helpende hand van Butez pakt Cercle zijn eerste zege van de Play-offs.
  2. tweede helft, minuut 91. Vojvoda kan de bal twee keer op rij voorzetten maar Ueda staat even vaak op de juiste plaats op de bal te onzetten.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Cercle Brugge, Benjamin Lambot erin, Adrien Bongiovanni eruit
  4. tweede helft, minuut 89. Dussenne kan vrijstaand koppen op een Moeskroense hoekschop, maar de verdediger kan zijn poging niet de juiste richting meegeven. Zo wordt het een doeltrap voor Nardi.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Mico Kuzmanovic van Excel Moeskroen. 2, 3.
  6. tweede helft, minuut 87. Maakt Moeskroen het nog spannend? Kuzmanovic veroorzaakte hiernet nog een strafschop, maar zet dat nu enigszins recht. Met een prima gekruist schot laat hij Nardi geen schijn van een kans. Heeft Moeskroen nog een slotoffensief in petto?
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Excel Moeskroen, Alexandre Ippolito erin, Benjamin van Durmen eruit
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 83 door Gianni Bruno van Cercle Brugge. 1, 3.
  9. tweede helft, minuut 82. Bruno klaart de klus. Vanop de stip raakt Bruno wel voorbij Butez! Zo moet de Franse goalie zich al voor de derde keer omdraaien. Cercle lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben na een geslaagde comeback.
  10. tweede helft, minuut 80. En een strafschop voor Cercle! De bal blijft in de zestien meter na een hoekschop. Marega gaat ermee aan de haal en wordt overduidelijk neergehaald door de belabberde tackle van Kuzmanovic.