• home
 • video
 • pas verschenen

  Union blijft foutloos in Play-off II, Moeskroen is de weg kwijt

  einde
  02
  1. 38' - Geel 2 - Frank Boya
  2. 31' - Geel - Pietro Perdichizzi
  3. 9' - Geel - Frank Boya
  1. 83' - Verv. Frantzdy Pierrot door Mathéo Vroman
  2. 83' - Verv. Youssouf Niakate door Adrian Beck
  3. 71' - Verv. Benjamin van Durmen door Bilal Chibani
  4. 67' - Verv. Roman Ferber door Serge Tabekou
  5. 59' - Verv. Max Besuschkow door Abdelrafik Gérard
  6. 54' - Doelpunt - Roman Ferber (0 - 2)
  7. 52' - Geel - Max Besuschkow
  8. 51' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (0 - 1)
  51'Faïz Selemani0 - 1
  54'Roman Ferber0 - 2

  Moeskroen kan de lijn van de reguliere competitie niet doortrekken in de play-offs. Na de nederlaag in Kortrijk ging het ook op eigen veld onderuit tegen Union: 0-2. De 1B-club blijft foutloos in Play-off II met 6 op 6 en is leider in Groep B.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Union (0-2)

  Moeskroen - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment : Kort voor de rust zet Boya zijn slappe wedstrijd in de verf. Een overtreding op Niakaté levert hem z’n tweede gele kaart op en hypothekeert de kansen van Moeskroen. De thuisploeg gaat in de tweede helft roemloos ten onder.
  • Man van de match: Faïz Selemani maakte het de Moeskroen-defensie knap lastig. Hij brak de ban door feilloos een strafschop om te zetten en lag ook aan de basis van de 0-2 met een knappe pass op Teuma. 
  • Opvallend: Union is pas de 5e ploeg die dit seizoen de volle buit kan pakken op Le Canonnier. Waasland-Beveren was eind september de laatste ploeg die Moeskroen op eigen veld kon kloppen. Sindsdien was Moeskroen thuis ongeslagen, het won 6 keer en speelde 4 keer gelijk.
  • Quote: "In de eerste helft waren we nergens. Maar door de rode kaart en de systeemverandering van de coach zijn we goed teruggekomen in de wedstrijd. In de tweede helft hebben we het uitstekend uitgespeeld", zegt Kevin Kis (Union).
  • Quote: "In de eerste helft speelden we uitstekend, op die vrije trap na had Union geen kansen. Bij ons ontbrak alleen de laatste pass en de precisie in de zestien. Maar in de tweede helft werd het een parodie. Je zou denken dat het 1 april was, maar het is al de 2e. Het leek wel een sketch", zegt Bruno Godeau (Moeskroen). 

  Gérard pakt uit met een knappe dribbel aan de zijlijn

  Godeau is even groggy nadat hij een voorzet recht in zijn gelaat krijgt

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Union blijft foutloos in Play-off II. Na de winst tegen Cercle pakte het nu ook de volle buit tegen Moeskroen. Dat blijft met 0 op 6 achter.
  2. tweede helft, minuut 87. Union tikt de wedstrijd rustig uit. Het is op weg naar een 6 op 6 na een eenvoudige overwinning.
  3. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Excel Moeskroen, Mathéo Vroman erin, Frantzdy Pierrot eruit
  4. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Adrian Beck erin, Youssouf Niakate eruit
  5. tweede helft, minuut 83. De wedstrijd bloedt langzaamaan dood. Union weet zich zegezeker, Moeskroen lijkt niet meer in staat om het tij nog te keren.
  6. tweede helft, minuut 78. Union legt nog eens een goede aanval op de mat. Tabekou haalt de achterlijn en legt goed terug, maar Niakaté krijgt de bal niet voorbij Butez.
  7. tweede helft, minuut 74. 0 op 6 dreigt voor Moeskroen. Combinerend lukt het niet voor Moeskroen en dus probeert Mohamed het solo. Zijn verre knal mist evenwel de goede richting. Play-off II dreigt een fiasco te worden voor Moeskroen.
  8. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Excel Moeskroen, Bilal Chibani erin, Benjamin van Durmen eruit
  9. tweede helft, minuut 70. Het blijft nu wissels regenen. Bij Moeskroen mag Van Durmen gaan rusten, Chibani krijgt z'n kans.
  10. tweede helft, minuut 68.