• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kortrijk smeert Moeskroen 1e verlies van 2019 aan in PO II-opener

  1. 21' - Doelpunt - Teddy Chevalier (2 - 0)
  2. 17' - Geel - Brendan Hines-Ike
  3. 8' - Doelpunt - Felipe Avenatti (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Christophe Lepoint door Bennard Kumordzi
  2. 81' - Geel - Frank Boya
  3. 77' - Verv. Nemanja Antonov door Babacar Dione
  4. 76' - Verv. Teddy Chevalier door Liam Prez
  5. 73' - Doelpunt - Frank Boya (3 - 1)
  6. 71' - Verv. Jovan Stojanovic door Andriy Batsula
  7. 66' - Verv. Dimitri Mohamed door Benjamin van Durmen
  8. 64' - Own goal - Bruno Godeau (3 - 0)
  9. 60' - Geel - Marko Bakic
  10. 59' - Verv. Sidney Friede door Taiwo Awoniyi
  11. 59' - Geel - Frantzdy Pierrot
  12. 52' - Geel - Christophe Lepoint

  Moeskroen is met een valse noot aan Play-off II begonnen. De Henegouwers, die in 2019 nog niet verloren, werden tot de favorieten gerekend, maar Kortrijk zette ze met beide voeten op de grond. De thuisploeg scoorde snel 2 keer en liep 3-0 uit. Boya kon enkel laat nog de eer redden.

  Kortrijk - Moeskroen in een notendop

  • Sleutelmoment: Kortrijk drukt in de eerste helft een kwartier lang fors door. Avenatti en Chevalier zorgen met netjes uitgespeelde doelpunten voor een kloof die een tandeloos Moeskroen nooit kan dichten.
  • Man van de Match: Felipe Avenatti was de drijvende kracht achter het Kortrijkse offensief in de eerste helft. De Uruguayaan heeft voor een lantaarnpaal van 1m96 een meer dan behoorlijke techniek en is veel meer dan gewoon een afwerker.
  • Opvallend: KVK is er dit seizoen om de reeksen van Moeskroen af te breken. In september pakten Les Hurlus tegen Kortrijk na zes nederlagen hun eerste zege van het seizoen, vandaag slikten ze hun eerste verlies van 2019.
  • Reactie: "We verdienden deze nederlaag", vond Moeskroen-coach Bern Storck. "We speelden niet goed. Een slechte wedstrijd kan al eens na een reeks van 9 fantastische matchen."

  Bekijk de goals uit Kortrijk-Moeskroen (3-1)

  Een gat in het doelnet repareren doen ze in Kortrijk met schoenveters

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Afgelopen! Kortrijk heeft Moeskroen zijn eerste nederlaag van 2019 aangesmeerd. In de opener van Play-off II waren de Kerels thuis sterker en slimmer, het werd 3-1 en de overwinning kwam eigenlijk nooit in gevaar.
  3. tweede helft, minuut 90. Pierrot mikt naast. Bijna wordt het nog echt hachelijk voor Kortrijk wanneer Pierrot de bal net naast mikt. De Haïtiaan verdiende nochtans wel iets voor zijn tomeloze inzet.
  4. tweede helft, minuut 88. Kortrijk dwingt nog een hoekschop af. De lange mannen schuiven mee en een weifelende Butez laat de bal uit zijn handen glippen. Dat grabbelen blijft zonder gevolgen.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Bennard Kumordzi erin, Christophe Lepoint eruit
  6. tweede helft, minuut 85. De KVK-supporters vermaken zich wel. Af en toe klinkt er een luide olé op de tribune.
  7. tweede helft, minuut 83. Christophe Lepoint heeft hard gewerkt in zijn bekende zwoegende stijl en mag gaan rusten. De ex-international heeft bewezen dat hij nog altijd een nuttige pion is.
  8. Gele kaart voor Frank Boya van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 81
  9. tweede helft, minuut 80. Er staan nog zo'n tien minuten op de klok. Straks wordt Kumordzi de laatste Kortrijkse wisselspeler, voor Moeskroen zijn Van Durmen en Dione er nog bijgekomen. Veel valt er op dit moment niet te beleven.
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Excel Moeskroen, Babacar Dione erin, Nemanja Antonov eruit
  11. tweede helft, minuut 77. KVK heeft zijn momenten zorgvuldig uitgekozen in deze wedstrijd. Krijgen de fans in het Guldensporenstadion nog een toetje in het slot?
  12. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Liam Prez erin, Teddy Chevalier eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Chevalier kijkt wat nors, maar krijgt wel een gul applaus bij zijn wissel. Prez kreeg vorig seizoen één minuutje, nu al een kwartier.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Frank Boya van Excel Moeskroen. 3, 1.
  15. tweede helft, minuut 72. Wat een streep van Boya! Krijgen we toch nog wat spanning? Als een donderslag bij heldere hemel valt de goal van Boya, en wat voor een goal! De Kameroener lanceert een raket die via de deklat in het doel neerploft. Hallo!
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Andriy Batsula erin, Jovan Stojanovic eruit
  17. tweede helft, minuut 70. De bezoekers moeten vrezen dat het verdict nog zwaarder wordt. Invaller Batsoela stuurt D'Haene weg, Butez anticipeert goed op diens vroege voorzet.
  18. tweede helft, minuut 69. Het is mooi om te zien hoe Moeskroen zijn stijl niet verloochent, maar vanavond levert het niets op.
  19. tweede helft, minuut 67. Bijna 4-0! Wat een prachtige aanval van de thuisploeg! Zorgvuldig breiwerk levert een dubbele open kans op, maar zowel Avenatti als Chevalier missen hun schot volledig.