1. 42' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 15/05/19 - 20:31
42'
Ryota Morioka
0 - 1
42'

Charleroi mag zich groepswinnaar noemen in Play-off 2A na een zakelijke overwinning op het veld van Westerlo. De bezoekers kwamen op voorsprong dankzij een doelpunt in geschenkverpakking en stelden de groepswinst helemaal veilig in het slot van een zwakke partij.

Westerlo - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi speelde een hele eerste helft geen deuk in een pakje boter, maar dankzij een ongelukkige pass van Koen Van Langendonck en een pientere Ryota Morioka kan Charleroi gaan rusten met een voorsprong. Na de rust komen de bezoekers niet meer in gevaar.
  • Man van de match: De bezoekers lieten zeker niet het mooiste voetbal zien en wonnen zelfs op een diefje. Toch kon Charleroi een hele wedstrijd op de vocale steun van de meegereisde supporters rekenen, die deze titel misschien wel verdienen.
  • Opvallend: In de reguliere competitie hield Charleroi in slechts 4 van de 30 wedstrijden de nul. Nu zit het in de Play-offs al aan 6 clean sheets in 9 duels. Knappe cijfers om mee naar de finale te trekken.

Bekijk de goals uit Westerlo - Charleroi (0-2)

Westerlo mist kansen en geeft een doelpunt weg

Charleroi kwam met veel vertrouwen afgezakt naar de Kempen. Van de laatste 6 wedstrijden won het er 5 en daarin hield het ook elke keer de nul. Toch was Westerlo een te beduchten tegenstander, want het stond niet ten onrechte op de derde plek.

Voor de neus van uittredend manager Herman Wynants begon de thuisploeg erg dominant aan de enkele kansen op, maar die werden vakkundig de nek omgewrongen. Draaischijf Christian Brüls mikte zijn pogingen op en over het doel, terwijl doelman Riou doortastend ingreep op schoten van Van Den Bogaert en Gboho.

Een passief Charleroi speelde een hele helft geen enkele kans bij elkaar, maar werd in de slotminuten meer dan een handje geholpen. Doelman Van Langendonck verloor bij het uitvoetballen het overzicht en trapte de bal recht in de voeten van Morioka. De Japanner nam het cadeau met beide handen aan en lepelde de gevleide 0-1 heerlijk in doel.

Bob Peeters geeft Dewaele een briefje met instructies mee

Perbet trapt Charleroi naar de PO-finale

Na een afwezige en passieve eerste helft kwamen de bezoekers met meer goesting en energie uit de kleedkamer. De snedige infiltraties die Westerlo de kansen voor de rust opleverden, werden nu keer op keer onschadelijk gemaakt. De spektaktelwaarde zakte zo nog wat verder weg en de partij werd zo een aaneenschakeling van balverliezen en overtredingen.

Een veel te korte terugspeelbal van Wouter Corstjens leidde bijna een twee doelpunt in geschenkverpakking in, maar gelukkig voor de thuisploeg kreeg Osimhen de bal maar niet onder controle. Zo’n 5 minuten voor tijd was het dan toch over en uit. Bruno leek goed weg te komen met een mogelijke handsbal die ook even over de lijn leek te gaan. Enkele tellen later legde Perbet de 0-2-eindstand koelbloedig vast en was de wedstrijd gespeeld.

Dankzij deze zege mag Charleroi zich opmaken voor een Play-off-finale tegen Kortrijk, dat al langer zeker was van een plek in die finale. Omdat de West-Vlamingen in de reguliere competitie een punt meer behaalden dan de troepen van Felice Mazzu, zal die finale in Kortrijk gespeeld worden.

Herman Wijnants wordt zowel voor als na de wedstrijd in de bloemetjes gezet

Herman Wijnants: "Ploeg achter laten? Ik ben nog niet weg hoor"

Mazzu: "Kortrijk misschien wel beste team uit PO2"

Felice Mazzu (coach Charleroi): “We hebben deze wedstrijd voorbereid met veel respect voor Westerlo, dat ook al sterk speelde in de heenwedstrijd. De voorsprong vlak voor rust was helemaal niet verdiend. Na de rust zijn we dan beter gaan lopen en dan gaven we ook niet al te veel meer weg. Ons doel was om de groep te winnen en daar al in slagen na 9 speeldagen, is heel goed. In de finale wacht Kortrijk, dat in een buitengewone spiraal zit. Het is misschien wel het beste team uit Play-off 2. We zijn ons ervan bewust dat we ons niveau moeten opkrikken.”

Maxime Busi (Charleroi): “Ik denk dat Westerlo vandaag heel sterk was. Maar we hebben onze job gedaan door de drie punten mee naar huis te nemen. Het was het doel om vanavond te winnen omdat we dan relax kunnen spelen tegen Eupen. We moeten Europees voetbal halen, dat was altijd al ons doel in de Play-offs.”

90+5'

Charleroi mag zich groepswinnaar noemen na een weinig overtuigende zege op het veld van Westerlo. Vlak voor de rust kreeg het het openingsdoelpunt cadeau en op het einde van een zwakke partij maakte Perbet de 0-2.
90+1'

90'

Perbet maakt er op aangeven van Bruno nog 0-2 van!

88'

Perbet maakt het helemaal af!

Jérémy Perbet verdubbelt de voorsprong van de bezoekers nadat hij knap door de buitenspelval geloodst wordt. In de voorbereiding lijkt Bruno wel even met de bal over de lijn te lopen na half handspel.
87'
Westerlo heeft nog een dikke 5 minuten om iets uit de brand te slepen. Doet de thuisploeg het in Mazzu-time?
84'
Osimhen wil liever twee man in de wind zetten dan de vrije Perbet aan te spelen op rechts. Na een gelukkige dribbel komt de bal toch bij de Fransman terecht, maar die verliest de bal na een ongelukkige baltoets.
82'

Westerlo blundert bijna opnieuw

Westerlo creëert meer kansen voor Charleroi dan de bezoekers zelf. Deze keer wordt een te korte terugspeelbal onderschept door Osimhen, maar hij tikt de bal te ver voor zich uit, waardoor de omspeelde Van Langendonck opgelucht kan ademhalen.
81'
Brüls komt nog eens boven water en laat een knappe slalom zien. De daaropvolgende steekpass lijkt wel nergens op.
79'
78'
Tegenprikken kan Charleroi als de beste. Hendrickx ziet zijn poging not onorthodox afgeweerd worden door Van Langendonck. In de herneming kapt Osimhen zichzelf wat ruimte bij elkaar, maar zijn schot verdwijnt in het zijnet.
78'
76'
De wedstrijd is intussen al in het slotkwartier aanbeland. Veel gevaar viel er voorlopig niet te noteren na de rust. Is alles opgespaard voor een explosief slot?
75'
Dewaele gaat een verloren gewaande bal nog halen en krijgt er nog een voorzet uigeperst. Riou let goed op en komt de bal laag plukken voor Gboho de bal kan beroeren.
71'
Osimhen is even ontsnapt van zijn bewakers en zet zijn turbo aan. Met een flinke portie geluk passeert hij enkele tegenstanders en tikt hij het leer nog tot bij Bruno, maar die wordt genoeg gehinderd door Maxime Biset.
70'
Bob Peeters verandert het geweer van schouder. Geen mondelinge instructies, maar deze keer is alles netjes op een papiertje geschreven. Dewaele leest alvast vol interesse.
67'
Charleroi komt nog eens voorzichtig opzetten, maar krijgt geen doelkans bij elkaar gevoetbald. Osimhen zit ook al de hele wedstrijd in de tang bij Corstjens en Biset.
65'
Maxime Busi had in de eerste helft al zijn handen vol met Bryan Van Den Bogaert en die komt hem ook nu weer kwellen. De jonge rechtsachter vangt zijn tegenstander iets te vlot op en komt ook op de bon te staan.