1-0
  1. 43' - Geel - Xavi Molina
  1. 85' - Verv. Yuta Toyokawa door Konan Jocelyn
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 15/05/19 - 20:30

In een geschiedenisloze wedstrijd heeft Eupen de drie punten thuis gehouden tegen Beerschot. Loties maakte vroeg in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Eupen klimt zo naar de 4e plaats in groep A, al heeft dat weinig belang meer.

Eupen-Beerschot Wilrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Loties kopte vlak na de rust de 1-0 op het bord. Het beslissende doelpunt, zo bleek, want er werd niet meer gescoord.
  • Man van de Match: Mike Vanhamel was kansloos bij het doelpunt van Loties, maar de Beerschot Wilrijk-doelman behoedde daarna zijn team wel meermaals voor een tweede doelpunt.
  • Opvallend: Het is een spijtige gewoon in Play-off II, maar woensdagavond aan de Kehrweg zaten er toch wel héél erg weinig toeschouwers in het stadion.

Bekijk de goal uit Eupen - Beerschot Wilrijk (1-0)

Bij Beerschot Wilrijk zetten ze op slimme wijze alle spelers van Eupen buitenspel

90+3'

Eupen houdt de drie punten aan de Kehrweg dankzij het doelpunt van Loties. Benieuwd of Beerschot-coach Stijn Vreven zijn collega Makélélé proficiat zal wensen.
90+1'

Kansje voor Eupen

De beste kans is evenwel nog voor de thuisploeg. Invaller Jocelyn snijdt vanaf rechts naar binnen en haalt stevig uit. Geen onaardig schot, maar wel over.
90+1'

87'
In de slotfase van de wedstrijd is het meeste van het spel voor de bezoekers. Kan Beerschot Wilrijk nog een goaltje puren uit al dat balbezit?
85'
81'

Schouterden vindt ook Vanhamel op zijn weg

Beerschot Wilrijk mag Vanhamel dankbaar zijn. Met een goeie redding houdt hij Schouterden na een knappe dribbel van de 2-0.
76'
73'

Vanhamel is bij de les

Milicevic zondert Toyokawa af in de zestien met een slim afleggertje. Vanhamel trapt niet in de schijnbeweging van de Japanner en voorkomt de 2-0 met een goeie tussenkomst.
66'

Toyokawa mikt vanuit een scherpe hoek op de paal

65'

Toyokawa mikt op de paal

Eupen is er ook dichtbij. Toyokawa ramt de bal vanuit een scherpe hoek op de staak. Pas laat wordt er ook gevlagd voor buitenspel, al lijkt dat onwaarschijnlijk bij het zien van de herhaling.
63'

Niasse houdt Eupen recht op pogingen van Placca en Montiel

62'

Niasse houdt Eupen recht

Met een dubbele redding op kansen van Placca en Montiel houdt Niasse de bezoekers van de gelijkmaker. De rebound van Van Hyfte wordt afgeblokt.
58'

Van Hyfte bestraft

Van Hyfte laat zich de bal afsnoepen en reageert met een overtreding. Gele kaart voor de Beerschot Wilrijk-speler.
57'
Ocansey trekt weer op avontuur en walst met de bal aan de voet de zestien binnen. Daar loopt hij zich vast tussen 3 Beerschot-verdedigers.
55'
53'
Simons kan de bal moeilijk controleren en Oscansey gaat ermee aan de haal. De Ghanees maait de bal vervolgens ietwat overhaast over doel.
51'

Eupen wil strafschop

De Eupen-spelers claimen een penalty na mogelijk handspel van Prychynenko in de zestien. Ref Put stond er met zijn neus op en liet begaan en ook de VAR komt niet tussen.