• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen trekt aan langste eind in uitgeregend penaltyfestival tegen Oostende

  einde
  32
  1. 45+1' - Doelpunt - Tom De Sutter (1 - 1)
  2. 31' - Doelpunt - Yuta Toyokawa (1 - 0)
  3. 30' - Verv. Brecht Capon door Jelle Bataille
  4. 2' - Geel - Tom De Sutter
  1. 90' - Verv. Mamadou Fall door Konan Jocelyn
  2. 78' - Doelpunt strafschop - Youssef Msakni (3 - 2)
  3. 77' - Doelpunt strafschop - Jordi Vanlerberghe (2 - 2)
  4. 76' - Geel - Siebe Blondelle
  5. 72' - Verv. Aristote Nkaka door Michiel Jonckheere
  6. 68' - Verv. Eric Ocansey door Youssef Msakni
  7. 64' - Doelpunt strafschop - Yuta Toyokawa (2 - 1)
  8. 62' - Verv. Francois Marquet door Jordi Vanlerberghe
  31'Yuta Toyokawa1 - 0
  45+1'Tom De Sutter1 - 1
  64'Yuta Toyokawa2 - 1
  77'Jordi Vanlerberghe2 - 2
  78'Youssef Msakni3 - 2

  KV Oostende heeft zijn eerste match met Franky Van der Elst als hoofdcoach niet kunnen winnen. Die droom viel in het water op het veld van Eupen. Na een match met maar liefst 3 strafschoppen bleven de 3 punten bij de thuisploeg.

  Eupen - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vanlerbeghe brengt Oostende een kwartier voor het einde langszij vanaf de penaltystip, maar amper een minuut later krijgt ook Eupen een strafschop. Msakni klaart de klus en schenkt Eupen zo de volle buit.
  • Man van de match: Met 2 goals had Yuta Toyokawa een flink aandeel in de overwining van Eupen. Hij opende op het halfuur de score en toonde zich op het uur ook ongenadig vanaf de penaltystip.
  • Opvallend: Eupen kan eindelijk nog eens voor eigen volk zegevieren. Dat was al geleden van 19 januari. Toen versloeg het op eigen veld Lokeren met 4-1.
  • Quote: "Het was een jaar en 3 maanden geleden dat ik nog eens mocht meedoen", zegt Michiel Jonckheere (Oostende). "De laatste keer dat ik aan een wedstrijd begonnen ben, was ook hier in Eupen. De blessure is nu verleden, het is gewoon nog wat ritme zoeken. Het is leuk dat ik terug ben, ik heb een hele lange weg achter de rug en ik heb er hard voor moeten vechten. Het was een blessure die niet veel voorkomt, het had het einde van m’n carrière kunnen betekenen. Maar ik ben er goed uitgekomen en ik ben blij dat ik nu weer voetballer ben.”

  Bekijk de goals uit Eupen - Oostende (3-2)

  VIDEO: Msakni viert zijn doelpunt met supporters van zijn ex-club Espérance Tunis

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Eupen heeft eindelijk nog eens op eigen veld kunnen winnen. Msakni bezegelde vanaf de penaltystip het lot van Oostende, Eupen won met 3-2.
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAS Eupen, Konan Jocelyn erin, Mamadou Fall eruit
  3. tweede helft, minuut 83. Oostende probeert het tij nog te keren, terwijl het in Eupen zowaar aan het sneeuwen is. Eupen houdt voorlopig al bij al makkelijk stand.
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Youssef Msakni van KAS Eupen. 3, 2.
  5. tweede helft, minuut 77. Msakni klaart de klus. Msakni mag de penalty voor zijn rekening nemen en doet dat prima. Hij brengt Eupen weer op voorsprong. .
  6. tweede helft, minuut 77. Meteen weer een penalty voor Eupen. Faes haalt Lazare onderuit en de bal gaat opnieuw op de stip.
  7. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 77 door Jordi Vanlerberghe van KV Oostende. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 76. Vanlerbeghe met de 2-2. Vanlerberghe stuurt Van Crombrugge de verkeerde kant op en brengt Oostende vanaf de penaltystip weer langszij.
  9. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 76
  10. tweede helft, minuut 75. Penalty voor Oostende. Oostende krijgt ook een penalty na hands van Blondelle op een schot van Sakala. Komt de kustploeg langszij?