• home
 • video
 • pas verschenen

  Hattrick van Placca en VAR helpen Beerschot Wilrijk in 1B-onderonsje

  einde
  32
  1. 30' - Doelpunt vrije trap - Mèmè Placca Fessou (2 - 0)
  2. 10' - Doelpunt - Mèmè Placca Fessou (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Gilles Dewaele door Yentl Van Genechten
  2. 82' - Doelpunt - Mèmè Placca Fessou (3 - 2)
  3. 80' - Verv. Nicolas Rommens door Jens Naessens
  4. 79' - Geel - Noël Naby Soumah
  5. 78' - Geel - Bryan Van Den Bogaert
  6. 77' - Verv. Tom Van Hyfte door Mohamed Messoudi
  7. 68' - Verv. Guillaume De Schryver door Kurt Abrahams
  8. 67' - Doelpunt - Lukas Van Eenoo (2 - 2)
  9. 63' - Verv. Dante Vanzeir door Diego Montiel
  10. 62' - Verv. Brian De Keersmaecker door Irakli Bughridze
  11. 51' - Geel - Fabien Antunes
  12. 50' - Doelpunt strafschop - Christian Brüls (2 - 1)
  13. 49' - Geel - Gregory Grisez
  10'Mèmè Placca Fessou1 - 0
  30'Mèmè Placca Fessou2 - 0
  50'Christian Brüls2 - 1
  67'Lukas Van Eenoo2 - 2
  82'Mèmè Placca Fessou3 - 2

  Beerschot Wilrijk heeft zijn tweede match in Play-off II gewonnen. Het hield de punten thuis tegen reeksgenoot Westerlo. Placca was de uitblinker met 3 doelpunten. Westerlo scoorde in het slot nog wel de 3-3, maar die werd na een ingreep van de VAR afgekeurd.

  Beerschot Wilrijk - Westerlo kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een opwindend wedstrijdslot staat bol van de plotwendingen. Westerlo denkt met een verdiend punt naar huis te gaan, maar de 3-3 van Abrahams wordt na een VAR-moment afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Gboho.
  • Man van de Match: Voor vandaag had Fessou Placca dit seizoen slechts twee goals gemaakt. De Togolees beleefde echter een begenadigde avond en lapte er in één keer drie bij. Een mogelijke vierde treffer strandde bovenop de deklat.
  • Opvallend: Dit duel eindigde bijna voor de achtste keer op tien onbeslist, maar het werd dus een derde zege voor Beerschot Wilrijk. Westerlo wacht nog steeds op een eerste overwinning tegen de laatste nieuwe versie van de Kielse Ratten.

  Bekijk de goals uit Beerschot-Wilrijk-Westerlo (3-2)

  VIDEO: VAR keurt gelijkmaker Westerlo af wegens hinderlijk buitenspel

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Oef! Einde! Beerschot zag zijn dubbele voorsprong verkruimelen tegen een taai Westerlo, maar de punten bleven toch op het Kiel. Een hattrick van Placca en een VAR-moment waren beslissend.
  2. tweede helft, minuut 92. Westerlo wil niet met lege handen naar huis en neemt risico's. Bugridze kan daardoor Beerschot Wilrijk veilig in de haven loodsen, maar stuit op Van Langendonck.
  3. tweede helft, minuut 90. Geen 3-3! Gboho liep bij het doelpunt buitenspel en in de baan van Abrahams' schot, dus het blijft bij 3-2.
  4. tweede helft, minuut 89. Spannende momenten, want bij de VAR hebben ze iets opgemerkt. Wordt het doelpunt alsnog afgekeurd?
  5. tweede helft, minuut 88. Wat een wedstrijd! Wat gebeurt hier toch allemaal? Westerlo maakt opnieuw gelijk dankzij Abrahams, die volledig ongedekt kan afwerken. Keurige en beheerste afwerking van de Zuid-Afrikaan.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Westerlo, Yentl Van Genechten erin, Gilles Dewaele eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Waarom niet? Fessou Placca beleeft een begenadigde avond, deze vrijschop likt de deklat. De Togolees is voor even de held van het Kiel.
  8. tweede helft, minuut 84. Heen en weer! De wedstrijd ontploft helemaal! Van Eenoo komt akelig dicht bij zijn tweede goal, maar de bal dwarrelt nipt voorbij de verste winkelhaak.
  9. tweede helft, minuut 83. Messoudi krijgt een uitgelezen mogelijkheid om de boeken dicht te doen, maar Van Langendonck voorkomt dat zijn voormalige werkgever op 4-2 komt.