• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo verslaat Eupen een 2e keer en doet mee voor groepswinst

  einde
  10
  1. 45+1' - Geel - Xavi Molina
  2. 32' - Doelpunt - Ambroise Gboho (1 - 0)
  3. 22' - Geel - Rémi Mulumba
  4. 19' - Geel - Rocky Bushiri
  5. 2' - Geel - Nader Ghandri
  1. 80' - Verv. Ambroise Gboho door Jens Naessens
  2. 77' - Verv. Eric Ocansey door Yuta Toyokawa
  3. 72' - Verv. Sava Petrov door Kurt Abrahams
  4. 69' - Geel - Siebe Blondelle
  5. 65' - Verv. Guillaume De Schryver door Noël Naby Soumah
  6. 65' - Verv. Konan Jocelyn door Cheick Keita
  7. 65' - Verv. Rémi Mulumba door Mamadou Fall
  8. 61' - Geel - Eric Ocansey
  32'Ambroise Gboho1 - 0

  Westerlo heeft een goeie zaak gedaan in Groep A van Play-off II. De 1B-club behaalde zijn 2e overwinning en volgt met 9 punten op 2 punten van leider STVV en 1 van Charleroi. Gboho tekende voor de enige goal van de match.

  Westerlo - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het halfuur opent Gboho de score voor Westerlo. Hij kopt netjes binnen op aangeven van De Schryver. Het blijkt meteen voldoende voor Westerlo om de punten thuis te houden.
  • Man van de match: Ambroise Gboho zorgde met z'n doelpunt voor een schaars lichtpunt. Zijn treffer was de apotheose van een mooie aanval, één van de weinige in deze slaapverwekkende wedstrijd.
  • Opvallend: Westerlo kon nog maar twee keer winnen in deze Play-off II. Twee keer gebeurde dat bovendien tegen de zelfde ploeg: Eupen. 
  • Quote: "Ik ben blij met de overwinning, maar dit was onze minste wedstrijd.", zegt Westerlo-trainer Bob Peeters. "In de tweede helft hebben we niet meer het voetbal gebracht dat we de laatste weken brachten. We wilden 10 punten halen en tonen dat we niet het zwakke broertje zijn. We hebben nu 9 op 18 en het had al meer kunnen zijn, maar ik ben blij met de manier waarop we in deze play-offs spelen."

  Bekijk de goal uit Westerlo - Eupen (1-0)

  VIDEO: Mulumba wordt naar de kant gehaald en kan dat nauwelijks geloven

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Westerlo heeft een zuinige 1-0-overwinning geboekt tegen Eupen en springt zo in Groep A over KV Oostende naar de 3e plaats. Gboho zorgde voor de enige goal.
  2. tweede helft, minuut 93. Ook de extra tijd lijkt geen zoden meer aan de dijk te brengen voor Eupen. De bezoekers waren dan wel het bedrijvigst na de rust, kansen hebben ze amper gecreëerd.
  3. tweede helft, minuut 84. Castro-Montes voert een knap individueel nummertje op. Hij snijdt vanaf links goed naar binnen en haalt uit met een laag schot, maar Van Langendonck laat zich niet verrassen.
  4. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Westerlo, Jens Naessens erin, Ambroise Gboho eruit
  5. tweede helft, minuut 80. Echt vrolijk word je niet van deze wedstrijd. Eupen heeft dan wel meer balbezit, maar echt veel haast om te scoren maken ze niet.
  6. tweede helft, minuut 79. Doelpuntenmaker Gboho wordt naar de kant gehaald voor Naessens. Zijn treffer volstaat voorlopig voor de drie punten voor Westerlo.
  7. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Eric Ocansey eruit
  8. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Westerlo, Kurt Abrahams erin, Sava Petrov eruit
  9. tweede helft, minuut 69. Eupen komt toch wat beter in de wedstrijd, terwijl Westerlo z'n greep wat lijkt te verliezen. Van Den Bogaert kan maar ternauwernood ingrijpen bij een kansrijke aanval van de bezoekers.
  10. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 69