• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo krijgt Oostende niet op de knieën in eigen huis

  einde
  00
  1. 89' - Geel - Nader Ghandri
  2. 85' - Geel - Bryan Van Den Bogaert
  3. 84' - Geel - Bojan Nastic
  4. 81' - Verv. Fabien Antunes door Nicolas Rommens
  5. 81' - Verv. Kurt Abrahams door Guillaume De Schryver
  6. 72' - Verv. Jens Naessens door Ambroise Gboho
  7. 67' - Verv. Sander Coopman door Brecht Capon
  8. 59' - Verv. Robbie D'Haese door Indy Boonen

  Westerlo en Oostende hebben de punten gedeeld na doelpuntenloze partij. De ploegen geven koploper STVV zo de kans om definitief weg te lopen in groep A.

  Westerlo - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gboho en De Schryver krijgen in de slotfase elk een dot van een kans om de wedstrijd in het voordeel van Westerlo te beslechten, maar geen van beide krijgt de bal voorbij Ondoa.
  • Man van de match: Westerlo was duidelijk de betere van Oostende en bij de thuisploeg was Christian Brüls de man van de offensieve impulsen. Helaas voor hem leverde al dat werk geen doelpunten op.
  • Opvallend: De 0-0 is nog maar de tweede brilscore in de 40 wedstrijden die tot nu toe in de Play-offs werden gespeeld. Enkel Zulte Waregem en Waasland-Beveren wisten ook niet te scoren in hun duel.
  • Quote: Kevin Vandendriessche toonde zich verrassend eerlijk na de non-match van Oostende: "We waren vandaag helemaal nergens en toch is het een van de weinige wedstrijden waarin de we nul houden. Voetbal is echt mysterieus, want eigenlijk moeten we deze wedstrijd verliezen."

  VIDEO: Broos dolt met Peeters: "Ik wou je geen hand geven"

  VIDEO: Supporters van Oostende vragen de wissel van D'Haese na een foute pas

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Westerlo en Oostende delen de punten broederlijk na een matige pot voetbal. Westerlo had wel het grootste aandeel van de kansen en zal het zich beklagen dat het Dutoit en Ondoa niet kon kloppen.
  2. Gele kaart voor Nader Ghandri van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 89
  3. tweede helft, minuut 88. De Schryver mikt op Ondoa! De Schryver wordt heerlijk diepgestuurd door Brüls en wacht op iemand voor doel, maar dat komt er niet van. De invaller gaat dan maar voor eigen succes, maar van dichtbij trapt hij vol op doelman Ondoa!
  4. tweede helft, minuut 87. Van Den Bogaert trapt de bal vanop links laag en hard in het pak, maar Petrov komt niet verder dan een erg zacht schot. Als er iemand aanspraak maakt op de zege, is het Westerlo wel.
  5. Gele kaart voor Bryan Van Den Bogaert van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 85
  6. Gele kaart voor Bojan Nastic van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 84
  7. tweede helft, minuut 83. Gboho mist zijn kopbal! Plots is daar een gigantische kans voor Westerlo! Van Eenoo schildert de bal perfect op de knikker van de kleine Gboho, maar die raakt de bal helemaal verkeerd. Hier komt Oostende goed weg!
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Westerlo, Nicolas Rommens erin, Fabien Antunes eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Westerlo, Guillaume De Schryver erin, Kurt Abrahams eruit
  10. tweede helft, minuut 81. De Schryver heeft nog een tiental minuten om zich te laten zien. Dit is al zijn 16e invalbeurt van het seizoen.