• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV moet vrede nemen met een puntje bij Eupen

  einde
  11
  1. 44' - Geel - Alexis De Sart
  2. 24' - Geel - Rocky Bushiri
  1. 90+4' - Verv. Luis García door Megan Laurent
  2. 90+2' - Verv. Jordan Botaka door Samy Mmaee
  3. 88' - Verv. Eric Ocansey door Cheick Keita
  4. 79' - Verv. Takahiro Sekine door Elton Acolatse
  5. 75' - Geel - Takahiro Sekine
  6. 71' - Verv. Mamadou Sylla door Yohan Boli
  7. 69' - Rood - Jorge Teixeira
  8. 61' - Verv. Yuta Toyokawa door Konan Jocelyn
  9. 54' - Doelpunt - Alessio Castro-Montes (1 - 1)
  10. 49' - Doelpunt - Daichi Kamada (0 - 1)
  11. 46' - Geel - Sulayman Marreh
  49'Daichi Kamada0 - 1
  54'Alessio Castro-Montes1 - 1

  In Play-off II A is groepsleider STVV blijven steken op een 1-1-gelijkspel bij Eupen. Sint-Truiden speelde de laatste 20 minuten met tien, bij de thuisploeg miste de afscheidnemende Luis Garcia een penalty.

  Eupen - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Luis Garcia had zijn laatste wedstrijd kunnen bekronen met een winning goal, maar de 38-jarige Spanjaard mikte de penalty tegen de onderkant van de lat.
  • Man van de match: De jarige Siebe Blondelle speelde een dijk van een wedstrijd in de verdediging bij Eupen. Hij zorgde er mee voor dat Eupen in de match bleef en uiteindelijk nog een punt kon pakken.
  • Opvallend: In de blessuretijd gingen beide ploegen nog op zoek naar de winning goal, maar toen haalde Makélélé Garcia naar de kant voor een applauswissel, waarmee meteen ook de spanning uit de wedstrijd wegvloeide.

  Bekijk de goals uit Eupen-Sint-Truiden (1-1)

  Eupen en STVV serveren slappe kost voor de rust

  Eupen zette net voor de aftrap Luis Garcia in de bloemetjes, want voor de 38-jarige Spanjaard werd het zijn afscheidswedstrijd. De huldiging van Garcia was meteen ook het hoogtepunt voor de rust, want de eerste helft had verder bitter weinig om het lijf.

   

  STVV had zijn vloeiende spel thuisgelaten en kreeg amper een voldragen aanval in elkaar geknutseld. Sylla en Kamada lieten de schaarse kansen dan ook nog eens onbenut.

   

  Ook Eupen bakte er weinig van, in wat toch een soort galamatch voor Garcia had moeten worden. Verder dan een afgeweken schot van Marreh kwam de thuisploeg niet. 0-0 was dan ook de enige logische ruststand.

  VIDEO: Luis Garcia in tranen bij afscheid van Eupen

  Garcia kan afscheid niet opfleuren met doelpunt

  Gelukkig had de tweede helft meer spektakel te bieden. Een gretiger STVV wiste al na vijf minuten de nul van het bord: de Japanner Sekine schotelde zijn landgenoot Kamada de 0-1 voor, en die miste niet.

   

  Lang duurde de vreugde bij de bezoekers niet, want Eupen had een verrassend vinnige reactie in huis. De Sart liet zich domweg van de bal zetten door Castro-Montes, die de gelijkmaker voorbij Pirard joeg.

   

  Twintig minuten voor affluiten leek het helemaal mis te gaan voor STVV. Teixeira moest met rood naar de kant wegens handspel in de eigen zestien meter, maar feestvarken Garcia knalde de penalty tegen de lat. Met een mannetje minder kreeg STVV het nog knap lastig in de slotfase, maar de 1-1 bleef op het bord staan.

  Blondelle: "Alleen maar respect voor Garcia"

  • Siebe Blondelle (Eupen): "We hebben het dit jaar al een paar keer lastig gehad tegen STVV, dus we wisten dat we op het middenveld dat mannetje meer moesten creëren. Dat hebben we vandaag goed gedaan, de ploeg stond goed. Die snelle 0-1 na de rust was natuurlijk een domper na onze goeie eerste helft, maar we hebben ons goed weer in de match geknokt en hadden uiteindelijk zelfs verdiend om te winnen.
    

  "Natuurlijk gaan we Luis Garcia nu niet afrekenen op die gemiste penalty. Het is jammer voor deze wedstrijd, maar als je zijn periode hier in Eupen bekijkt, is het alleen maar fantastisch en kunnen we daar alleen maar heel veel respect voor tonen."

  Brys: "Dit zou je niet meer mogen verwachten"

  • Marc Brys (coach STVV): "In de eerste helft gingen we te veel door het centrum, met veel slordigheden en balverlies tot gevolg. Ik heb dan tijdens de rust gevraagd om meer via de flanken te gaan, en dan scoren we ook snel. Maar daarna geven het natuurlijk ook wel weer weg."

   

  "Uiteindelijk moeten we misschien nog blij zijn met een punt, maar de manier waarop was in elk geval niet goed. Een aantal jongens waren niet 100 procent fit door ziekte, maar als je dan toch voor komt, moet je die wedstrijd veel cooler en matuurder uitspelen. Maar we zijn dan veel te slordig en creëren druk voor onszelf. Dat zijn zaken die je eigenlijk niet meer zou mogen verwachten van ons."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! STVV raakt op het veld van Eupen niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Sint-Truiden speelde de laatste 20 minuten met tien, de afscheidnemende Garcia miste een penalty voor Eupen.
  2. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KAS Eupen, Megan Laurent erin, Luis García eruit
  3. tweede helft, minuut 93. Applauswissel voor Garcia. Luis Garcia wordt naar de kant gehaald. Al zijn ploegmaats komen hem nog een knuffel gegeven, de Spanjaard houdt het niet droog.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij STVV, Samy Mmaee erin, Jordan Botaka eruit
  5. tweede helft, minuut 89. 4 minuten extra. Er worden 4 minuten bijgeteld. Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar?
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Cheick Keita erin, Eric Ocansey eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Bijna nog Sankhon. Ook STVV jaagt nog op de winning goal. Sankhon krijgt de bal zomaar terug van Castro-Montes, maar hij ziet zijn poging via Van Crombrugge in hoekschop verdwijnen.
  8. tweede helft, minuut 86. Eupen voert de druk op. De thuisploeg kan steeds meer aanspraak maken op de drie punten. Eerst vergeet Gnaka een fraaie combinatie af te ronden, meteen daarna zoeft een kogel van Marreh centimeters naast.
  9. tweede helft, minuut 84. Lazare snijdt de zestien meter in met een zoveelste versnelling, zijn schot vanuit een scherpe hoek hobbelt voorlangs.