1. 57' - Doelpunt - Mamadou Sylla (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 4 - 13/04/19 - 20:00
    57'
    Mamadou Sylla
    57'
    1 - 0

Oostende heeft de kans om aan de leiding te komen in PO II groep A laten liggen. Een doelpunt van Mamadou Sylla bleek voldoende voor STVV, dat nu 10 punten heeft.

STVV - Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment:  In minuut 57 krijgt STVV uiteindelijk toch wat het verdient. Endo behoudt het overzicht en biedt Sylla de winnende 1-0 aan.
    • Man van de match: Wataru Endo was erg bedrijvig op het Truiense middenveld en lag met een assist mee aan de basis van de overwinning.
    • Opvallend: STVV ziet KV Oostende graag komen. De Limburgers winnen nu al voor de vijfde keer op een rij in eigen huis tegen KVO.

Bekijk de goal uit STVV - Oostende (1-0)

Doelpunt Sylla volstaat voor drie punten

STVV nam de regie van de wedstrijd in handen, maar vond niet meteen een antwoord op de prima organisatie van KV Oostende. Op een kopbal van De Sart en een actie van Sekine na kreeg de thuisploeg weinig voor elkaar in het eerste halfuur.

Pas in het slotkwartier van de eerste helft kwamen er wat gaatjes in de Oostendse afweer, maar dan kon KVO nog rekenen op zijn doelman Ondoa. De Kameroener stopte eerst de doorgebroken Sylla en dook even later een streep van Botaka uit zijn doel.

Oostende bakte er intussen weinig van. Een slecht gericht schot van De Bock was zowat het enige wapenfeit van de bezoekers voor de pauze.

Na de rust kreeg STVV dan toch loon naar werken. Een doelpunt van Sekine werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel, maar even later trof Sylla op aangeven van Endo wel raak: 1-0.

STVV nam daarna wat gas terug, waardoor er toch enkele kansjes kwam voor Oostende. Coopman en De Sutter lieten ze liggen. In de slotfase was het weer al STVV wat de klok sloeg. Kans na kans dwong een snedig counterende thuisploeg af, maar die gingen allemaal verloren. Zo bleef het spannend tot het einde, maar de drie punten bleven wel in Sint-Truiden.

Brys: "Oostende kwam niet voor drie punten"

• Marc Brys (coach STVV): "Ik denk dat Oostende niet echt voor de drie punten was gekomen. In de eerste helft zat alles goed vast, maar in de tweede helft hebben we toch een rist kansen afgedwongen. Dan is het jammer dat je die score niet verder uitdiept, om nog wat meer vertrouwen te putten. Dat Ceballos de bal niet afgeeft bij een uitgespeelde counter, dat hoort voor mij niet thuis op een voetbalveld. Daar zal zeker nog over gesproken worden. Voetbal is een teamsport, dan moet je ook collectief denken."

90+3'

Afgelopen! STVV verslaat KV Oostende met 1-0. De thuisploeg liet een resem kansen liggen, waardoor het spannend bleef tot het eind.
    90+1'

90'
    STVV blijft aanvallen, maar is te slordig in de afwerking. Een vlam van Asamoah waait meters naast.
    87'

Ceballos te zelfzuchtig

Bij een snelle counter staat STVV plots met een overmacht in de zestien van KVO. Ceballos doet het helemaal alleen, maar schiet tegen een verdediger aan. Kamada mist de rebound.
    85'

Boli net niet

Boli neemt een lange bal van Asamoah heerlijk mee en mikt naar de rechterhoek, de bal hobbelt centimeters naast. Het blijft 1-0.
    83'
    81'

Geen 2-0

STVV beseft dat de voorsprong te krap is en kiest weer vol voor de aanval. De verdediging van Oostende kreunt onder de druk, maar slikt voorlopig geen tweede doelpunt. Boli en Ceballos missen de kansen.
    73'
    De ingevallen De Sutter duikt op voor Pirard, maar hij kan de doelman niet verschalken. Bij STVV lijkt de machine wat stil te vallen.
    70'

Bijna Coopman

Oostende geeft zich nog niet gewonnen. Coopman trapt op aangeven van Boonen richting doel, maar mikt te hoog.
    66'
    64'
    Asamoah is de volgende die zijn kans waagt, zijn pegel scheert centimeters over de dwarslat.
    63'

De Sart mist

De kansen blijven nu komen voor STVV. Sylla mist zijn schot, een verraste De Sart duwt aan de tweede paal naast.
    60'
    STVV wil Oostende meteen helemaal doodknijpen. Botoka legt na een dribbel af voor Sekine, die maar nipt over knalt.
    60'
    57'

Nu wel raak!

De afgekeurde goal is al vergeten bij STVV. Endo kopt een verre hoekschop weer voor doel, waar de vrijstaande Sylla simpel kan afwerken: 1-0 voor de thuisploeg.
    55'

De kansen zijn net als in de eerste helft voor Sint-Truiden, maar scoren zit er voorlopig niet in.