• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweede driepunter voor Charleroi in play-offs, eerste thuiszege sinds 14/12/2018

  einde
  20
  1. 41' - Geel 2 - Stephen Buyl
  2. 20' - Geel - Stephen Buyl
  3. 6' - Verv. Dorian Dessoleil door Francisco Martos
  4. 2' - Geel - Gilles Dewaele
  1. 90' - Doelpunt - Victor Osimhen (2 - 0)
  2. 72' - Verv. Christophe Janssens door Jens Naessens
  3. 67' - Doelpunt - Adama Niane (1 - 0)
  4. 66' - Verv. Christophe Diandy door Jérémy Perbet
  67'Adama Niane1 - 0
  90'Victor Osimhen2 - 0

  Na twee nederlagen op een rij heeft Charleroi nu een tweede opeenvolgende overwinning geboekt in groep A van Play-off II. Westerlo, dat meer dan 3 kwartier met zijn tienen moest spelen na twee gele kaarten voor Buyl, was het kind van de rekening.

  • Sleutelmoment: kort na de rust krijgt Abrahams voor Westerlo tot tweemaal toe de kans om de trekker over te halen, maar evenveel keer hapert de afwerking - bij een 0-0-score - van de Zuid-Afrikaan.
  • Opvallend: Charleroi had al vier maanden niet meer gewonnen in eigen huis. Na de 2-0 tegen AA Gent op speeldag 19 van de reguliere competitie hadden de zwart-witte fans alleen maar draws en nederlagen op hun bord gekregen.
  • Man van de match: de 5.965 toeschouwers die zich de moeite getroostten om zich naar deze wedstrijd te begeven. Die van Charleroi zien hun club naar de 2e plaats in de rangschikking wippen, op 4 punten van leider STVV.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Westerlo (2-0)

  Doelman Van Langendonck beroert de bal op de rand van de zestien met zijn hand

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde: 2-0. Charleroi boekt zijn tweede overwinning in deze play-offs. Er valt weinig af te dingen op deze driepunter, al had Westerlo ook enkele goeie kansen.
  2. tweede helft, minuut 91. Fortuinlijke 2-0! Osimhen maakt er dan toch 2-0 van. De Nigeriaan snijdt centraal door de Westerlo-defensie, zijn schot verdwijnt via de voet van Antunes in doel.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Victor Osimhen van Charleroi. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 90. Brüls geeft de strijd niet op en waagt zijn kans van ver. Het schot vliegt in de tribunes.
  5. tweede helft, minuut 89. Charleroi wil de bal graag nog eens in het net leggen. De thuisploeg gaat verwoed op zoek naar de 2-0, ditmaal is het Perbet die wild over knalt.
  6. tweede helft, minuut 77. Abrahams maakt het niet af. Abrahams duikt plots voor de neus van Penneteau op. De doelman van Charleroi houdt de Westerlo-speler van de gelijkmaker.
  7. tweede helft, minuut 75. De vrijschop levert niks op voor Westerlo. Op de tegenstoot is Osimhen nog eens gevaarlijk, zijn schot wordt gestuit.
  8. tweede helft, minuut 74. Wat kan Westerlo nog? Westerlo probeert nog iets te doen. Het schuift voorzichtig op en versiert een vrije trap net voor de rechthoek van Charleroi.
  9. tweede helft, minuut 74.
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Westerlo, Jens Naessens erin, Christophe Janssens eruit