58'
Jordan Botaka
1 - 2
58'

STVV heeft z’n start in Play-off II niet gemist. Na de thuiszege tegen Charleroi pakte het ook op bezoek bij Beerschot Wilrijk de volle buit. De thuisploeg kwam nochtans vroeg op voorsprong, maar een volwassen STVV kon het tij nog keren: 1-2.

Beerschot Wilrijk - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Iets voor het uur begaat Prychynenko hands in de zestien en de bal gaat op de stip voor STVV. Botaka klaart de klus en nadien spelen de bezoekers de wedstrijd beheerst uit.
  • Man van de match: Daichi Kamada was de drijvende kracht bij STVV en woog op de verdediging van Beerschot Wilrijk. Scoren deed hij niet, maar de Japanner gaf wel de assist voor de gelijkmaker van Kinoshita.
  • Opvallend: Enkel Lommel kon dit seizoen ook de volle buit pakken op het Kiel en da's alweer van eind september geleden. Sindsdien bleef Beerschot Wilrijk ongeslagen op eigen veld. Tot het dus STVV tegenkwam.
  • Quote: "Ik ben 10 keer meer tevreden met dit verlies dan met ons punt in Westerlo", zegt Stijn Vreven (trainer Beerschot-Wilrijk). We hebben onze voet naast STVV gezet, zowel op mentaal als tactisch gebied. Het is jammer dat we door 2 individuele fouten de boot ingaan. Maar als je dan toch moet verliezen, dan liever op deze manier. Ik kan niemand iets verwijten."

Ceballos poort tegenstander Mboko op prachtige wijze

90+4'

STVV gaat door op z'n elan in Play-off II met een 6 op 6. Een penaltygoal van Botaka in de 2e helft volstond om Beerschot Wilrijk opzij te zetten: 1-2.
90+1'

89'
Kamada krijgt een nieuwe schietkans na een hakje van Sekine. Hij haalt stevig uit, maar zijn schot mist de goede richting.
84'
Kamada duikt plots alleen voor doel op, maar Van den Bergh kan de bal nog net uit z'n voeten wegtikken. Bovendien was er al gevlagd voor buitenspel.
80'
Is de buit binnen voor STVV of zit het venijn in de staart? Beerschot Wilrijk geeft voorlopig niet de indruk dat het de situatie nog kan keren, maar de voorsprong van STV blijft bijzonder krap.
66'
Beerschot Wilrijk slaagt er niet in om in de buurt van Pirard te komen. STVV blijft al bij al vrij makkelijk overeind.
60'
59'

Prychynenko begaat hands in de zestien, Botaka zet de strafschop om: 1-2!

58'
penalty
1-2
58'

Botaka zet de strafschop feilloos om

Botaka laat de kans niet liggen en stuurt Vanhamel de verkeerde kant op. STVV klimt voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong: 1-2.