• home
 • video
 • pas verschenen

  Er heeft nog eens een Brogno gescoord in Westerlo

  1. 34' - Doelpunt - Christian Brüls (1 - 1)
  2. 25' - Doelpunt - Loris Brogno (0 - 1)
  1. 85' - Geel - Fabien Antunes
  2. 80' - Verv. Dante Vanzeir door Irakli Bughridze
  3. 72' - Geel - Tom Van Hyfte
  4. 61' - Verv. Alexander Maes door Gertjan De Mets
  5. 54' - Verv. Erwin Hoffer door Mèmè Placca Fessou

  Westerlo en Beerschot Wilrijk hebben het eerste weekend van de play-offs afgesloten met een gelijkspel. En daar moet vooral Beerschot Wilrijk tevreden mee zijn. In groep A van Play-off II nestelen de twee zich in de middenmoot.

  Bekijk de goals uit Westerlo-Beerschot Wilrijk (1-1)

  Westerlo - Beerschot Wilrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: De twee doelpunten vallen rond het halfuur. Daarna krijgen we geen goals meer te zien, al had Westerlo er zeker nog een verdiend. Met 8 schoten binnen het kader had de thuisploeg er twee keer zoveel als Beerschot Wilrijk.
  • Man van de match: Christian Brüls zat een half jaar zonder club, maar in zijn 5e match voor Westerlo laat hij zien dat hij niets van zijn pluimen verloren is. De 30-jarige ex-speler van Eupen, Gent en Standard dirigeerde de aanval van Westerlo, met een goal als kers op de taart.
  • Quote: Christian Brüls (Westerlo): "We hadden 3 of 4 keer moeten scoren, maar 1-1 is een goeie start tegen een ploeg die volgend seizoen misschien op het hoogste niveau voetbalt."
  • Statistiek: Westerlo stond voor de 9e keer in 2 jaar tegenover Beerschot Wilrijk. Winnen lukte nog niet: 7 keer eindigde de match op een gelijkspel, 2 keer verloor het team uit de Kempen.
  • Opvallend: Met zijn goal in Westerlo treedt Loris Brogno in de voetsporen van zijn oom. Toni Brogno scoorde rond de eeuwwisseling aan de lopende band in het Kuipje. In het seizoen 1999-2000 kroonde hij zich met 30 doelpunten tot topscorer van de competitie.

  Vanhamel komt met schrik vrij na dramatische pas

  Vreven: "Als professionele club moet je ook hier een prestatie leveren"

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Ayrton Mboko van Beerschot Wilrijk tijdens erna, 01 uur
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. We besluiten de wedstrijd met een schot van Abrahams. Zijn poging eindigt in de klauwen van Vanhamel. Westerlo had de 3 punten verdiend tegen de vicekampioen in 1B, maar dat lukte net niet.
  3. tweede helft, minuut 90. We gaan de toegevoegde tijd in met hoge pressing van Westerlo. De wedstrijdleiding telt er 2 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 85. Nog 5 minuten op de klok: krijgen we nog een winnaar in deze laatste match van de 1e speeldag in de play-offs?
  5. Gele kaart voor Fabien Antunes van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 85
  6. tweede helft, minuut 84. De pogingen van Abrahams inspireren Placca, maar het schot van de Beerschot Wilrijk-aanvaller haalt het doelkader niet.
  7. tweede helft, minuut 82. Op de paal. Het zit Westerlo niet mee. Abrahams haalt twee keer uit vanuit de tweede lijn. Eerst knalt hij op de binnenkant van de verste paal, daarna ligt Vanhamel dwars in de korte hoek.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Beerschot Wilrijk, Irakli Bughridze erin, Dante Vanzeir eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Beerschot Wilrijk prikt tegen via Prychynenko. De Duitse verdediger knalt van ver richting Van Langendonck.
  10. tweede helft, minuut 77. De 2-1 hangt in de lucht. Vanhamel heeft het gevaar in de mot en is er net op tijd bij om de voorzet van Naessens weg te werken.