• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV begint aan Play-off II met thuiszege tegen Charleroi

  1. 44' - Doelpunt - Alexis De Sart (1 - 1)
  2. 44' - Verv. Ryota Morioka door Younes Delfi
  3. 10' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Steeven Willems
  2. 90' - Doelpunt - Mamadou Sylla (3 - 1)
  3. 86' - Verv. David Henen door Steeven Willems
  4. 85' - Geel - Ibrahima Sankhon
  5. 80' - Doelpunt - Cristian Ceballos (2 - 1)
  6. 75' - Verv. Alexis De Sart door Cristian Ceballos
  7. 65' - Verv. Kosuke Kinoshita door Mamadou Sylla
  8. 62' - Verv. Jérémy Perbet door Adama Niane
  9. 53' - Geel - Jérémy Perbet

  STVV heeft de ontgoocheling van het mislopen van Play-off I toch ietwat kunnen doorspoelen bij de start van Play-off II. In groep A hield STVV de drie punten thuis tegen Charleroi: 3-1.

  Bekijk de goals uit Sint-Truiden-Charleroi (3-1)

  STVV - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de eerste helft kreeg Perbet een uitgelezen kans om Charleroi een dubbele bonus te bezorgen, maar hij trof de paal. STVV bleef zo in de wedstrijd en maakte nog voor de pauze gelijk.
  • Man van de match: Daichi Kamada blonk andermaal uit op het middenveld met zijn acties en spelinzicht. Hij had een voet in het eerste en het laatste doelpunt van STVV.
  • Opvallend: De Japanse pers had een vette kluif aan deze wedstrijd in Play-off 2. Met Tomiyasu, Endo, Kamada en Kinoshita (STVV) en Morioka (Charleroi) stonden er vijf Japanners aan de aftrap.

  Charleroi kan voorsprong niet vasthouden

  In een karig gevuld Stayen en onder een aardig lentezonnetje kwam de partij maar traag op gang. STVV had het balbezit in de openingsfase, maar kon niet meteen iets creëren.

   

  Na tien minuten viel ineens de 0-1 van Charleroi uit de lucht. Na slecht inspelen van Teixeira kon Bruno zijn ploegmaat Morioka alleen voor doel zetten. De Japanner bleef ijzig kalm en plaatste de bal netjes naast Steppe in doel.

   

  STVV reageerde gevat met een knappe dribbel van Kamada, alleen de afwerking liet te wensen over. Daarna zakte het tempo weer. De wedstrijd kabbelde voort, zonder noemenswaardige kansen.

   

  Pas in het slotkwartier kwam er meer vaart in de partij. Charleroi verkwanselde een enorme kans om er 0-2 van te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Het werd een dure misser, want de goal viel aan de overkant: De Sart verscheen na een keurige een-twee met Kamada alleen voor Penneteau en schoof de gelijkmaker door de benen van de doelman.

  Duif wil meevoetballen tijdens Sint-Truiden-Charleroi

  Invallers van goudwaarde voor STVV

  Na de pauze was het vooral de thuisploeg die drang naar voren toonde. Kinoshita, die de geblesseerde Boli moest vervangen, liet een enorme kans onbenut, even later kopte zijn landgenoot Tomiyasu van dichtbij over.

   

  De Japanners bleven het spel bepalen bij STVV, met De Sart als ideale pivot. Na een fraaie dubbele een-twee tussen De Sart en Kamada had die laatste de 2-1 aan de voet, maar hij besloot naast.

   

  Van Charleroi kregen we nog maar weinig te zien in de tweede helft. Veel meer dan wat schoten uit de tweede lijn van Bruno en Hendrickx kreeg de ingevallen doelman Pirard niet te verwerken.

   

  Het waren uiteindelijk de invallers van Brys die STVV over de streep trokken. Ceballos rondde tien minuten voor tijd een actie van Botaka en Asamoah af, net voor affluiten stond Sylla op de juiste plaats om een heerlijke dribbel van Kamada te bekronen met de 3-1, goed voor een verdiende zege voor STVV.

  Reacties van de trainers:

  • Marc Brys (STVV): "We hebben na de reguliere competitie een goed gesprek gehad met iedereen, en we zaten allemaal op dezelfde lijn: we wilden Play-off 2 doen slagen. We komen hier dan wel snel op achterstand, maar als je een dergelijke reactie in huis hebt, je in de wedstrijd knokt en uiteindelijk tot goed spel komt, mooie doelpunten maakt en ook nog heel verdiend wint, dan maakt mij dat heel blij."

   

  • Felice Mazzu (Charleroi): "Deze nederlaag is lastig te verteren, omdat we de match in handen hadden in de eerste helft en zelfs de kans kregen om er 0-2 van te maken. Maar die tegentreffer vlak voor de rust en het uitvallen van Morioka hebben ons pijn gedaan. Na de rust was de concentratie wat weg en konden we offensief niet veel meer brengen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Einde van de wedstrijd! STVV verslaat Charleroi met 3-1, met dank aan invallers Ceballos en Sylla, die in de slotfase het verschil maakten.
  2. Gele kaart voor Steeven Willems van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 90. Sylla doet de boeken dicht. Over en uit op Stayen: invaller Sylla maakt er 3-1 van na een geweldige voorbereidende actie van Kamada. Acolatse lijkt de kans eerst nog de nek om te wringen, maar Sylla treft in de rebound wel raak.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Mamadou Sylla van STVV. 3, 1.
  5. tweede helft, minuut 88. Afzwaaier Niane. Ook bij Charleroi probeert een invaller zich te tonen. Het schot van Niane is niet van dien aard om een basisplaats te rechtvaardigen.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Steeven Willems erin, David Henen eruit
  7. Gele kaart voor Ibrahima Sankhon van STVV tijdens tweede helft, minuut 85
  8. tweede helft, minuut 82. "Als er één ploeg is die de zege verdient, is het wel Sint-Truiden.". Stef Wijnants op Sporza Radio.
  9. tweede helft, minuut 82. Reactie van Charleroi. Charleroi heeft nog een gevat antwoord in huis op de tegentreffer, maar de aanval wordt afgebroken wegens (heel nipt) buitenspel.