• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nog steeds geen zege voor KVO in 2019: 10 man verliezen van Eupen

  einde
  12
  1. 44' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (1 - 1)
  2. 35' - Verv. Tom De Sutter door Laurens De Bock
  3. 30' - Rood - Nicolas Lombaerts
  4. 28' - Verv. Mamadou Fall door Konan Jocelyn
  5. 14' - Doelpunt - Youssef Msakni (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Eric Ocansey door Samuel Essende
  2. 81' - Verv. Yuta Toyokawa door Danijel Milicevic
  3. 72' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Sindrit Guri
  4. 71' - Geel - Konan Jocelyn
  5. 70' - Geel - Bojan Nastic
  6. 62' - Doelpunt - Xavi Molina (1 - 2)
  7. 61' - Verv. Amin Nouri door Brecht Capon
  14'Youssef Msakni0 - 1
  44'Fernando Canesin Matos1 - 1
  62'Xavi Molina1 - 2

  Eupen heeft Play-off II ingezet met een 1-2-zege aan de kust. Oostende, dat dit jaar nog niet won en nog maar 4 puntjes sprokkelde, maakte het zichzelf moeilijk met een rode kaart voor de rust.

  KV Oostende - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur bezwijkt Oostende onder de druk na een aantal kansen op een rij voor Eupen. Garcia slingert een hoekschop op het hoofd van Molina en die geeft Dutoit het nakijken.
  • Man van de match: Luis Garcia is aan zijn afscheidstournee bij Eupen bezig en wil dat duidelijk in schoonheid doen. De Spanjaard was vandaag alweer bepalend met twee assists. 
  • Opvallend: De reeks zonder overwinning zet zich voort bij Oostende. De kustploeg won voor het laatst op 8 december, het versloeg toen voor eigen volk Sporting Lokeren. Sindsdien kon het in 13 wedstrijden amper 5 punten sprokkelen.
  • Quote:  Hugo Broos (trainer KV Oostende): "Ik geloofde m'n ogen niet in het begin. Ik heb aan de spelers gevraagd of ze een uitleg hadden waarom ze zo slap begonnen waren en niemand had een antwoord. De eerste 25 minuten waren niet om aan te zien."

  Bekijk de goals uit Oostende-Eupen (1-2)

  Video player inladen ...

  Lombaerts gaat door op het been van Ocansey en pakt rood

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde

   Oostende kan ook in PO II niet winnen. Meer zelfs, het ging op eigen veld onderuit tegen Eupen. Canesin veegde kort voor de rust de 0-1 van Msakni uit. Maar op het uur zorgde Molina voor de 1-2-eindstand.
  2. Eupen laat na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Essende pakt uit met de lage voorzet, Msakni laat de bal lopen voor Jocelyn, maar die laat het liggen.
  3. 3 minuten extra

   Oostende krijgt nog drie extra minuten om alsnog een punt te veroveren. De eerste overwinning in 2019 zal het behoudens een klein mirakel niet meer worden.
  4. Ook voor Ocansey zit de wedstrijd erop. Essende mag nog enkele minuten meedoen in een wedstrijd die helemaal aan het doodbloeden is.
  5. Milicevic mag de slotfase volmaken bij Eupen. Voor Toyokawa zit de wedstrijd erop. De Japanner liet een uitstekende kans om te scoren liggen.
  6. Oostende geeft nog eens een teken van leven. Sakala brengt de bal scherp voor doel, maar Canesin komt net te laat inlopen. De thuisploeg is nog niet helemaal dood.