• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog steeds geen zege voor KVO in 2019: 10 man verliezen van Eupen

  einde
  12
  1. 44' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (1 - 1)
  2. 35' - Verv. Tom De Sutter door Laurens De Bock
  3. 30' - Rood - Nicolas Lombaerts
  4. 28' - Verv. Mamadou Fall door Konan Jocelyn
  5. 14' - Doelpunt - Youssef Msakni (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Eric Ocansey door Samuel Essende
  2. 81' - Verv. Yuta Toyokawa door Danijel Milicevic
  3. 72' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Sindrit Guri
  4. 71' - Geel - Konan Jocelyn
  5. 70' - Geel - Bojan Nastic
  6. 62' - Doelpunt - Xavi Molina (1 - 2)
  7. 61' - Verv. Amin Nouri door Brecht Capon
  14'Youssef Msakni0 - 1
  44'Fernando Canesin Matos1 - 1
  62'Xavi Molina1 - 2

  Eupen heeft Play-off II ingezet met een 1-2-zege aan de kust. Oostende, dat dit jaar nog niet won en nog maar 4 puntjes sprokkelde, maakte het zichzelf moeilijk met een rode kaart voor de rust.

  KV Oostende - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur bezwijkt Oostende onder de druk na een aantal kansen op een rij voor Eupen. Garcia slingert een hoekschop op het hoofd van Molina en die geeft Dutoit het nakijken.
  • Man van de match: Luis Garcia is aan zijn afscheidstournee bij Eupen bezig en wil dat duidelijk in schoonheid doen. De Spanjaard was vandaag alweer bepalend met twee assists. 
  • Opvallend: De reeks zonder overwinning zet zich voort bij Oostende. De kustploeg won voor het laatst op 8 december, het versloeg toen voor eigen volk Sporting Lokeren. Sindsdien kon het in 13 wedstrijden amper 5 punten sprokkelen.
  • Quote:  Hugo Broos (trainer KV Oostende): "Ik geloofde m'n ogen niet in het begin. Ik heb aan de spelers gevraagd of ze een uitleg hadden waarom ze zo slap begonnen waren en niemand had een antwoord. De eerste 25 minuten waren niet om aan te zien."

  Bekijk de goals uit Oostende-Eupen (1-2)

  Lombaerts gaat door op het been van Ocansey en pakt rood

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Oostende kan ook in PO II niet winnen. Meer zelfs, het ging op eigen veld onderuit tegen Eupen. Canesin veegde kort voor de rust de 0-1 van Msakni uit. Maar op het uur zorgde Molina voor de 1-2-eindstand.
  2. tweede helft, minuut 92. Eupen laat na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Essende pakt uit met de lage voorzet, Msakni laat de bal lopen voor Jocelyn, maar die laat het liggen.
  3. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. Oostende krijgt nog drie extra minuten om alsnog een punt te veroveren. De eerste overwinning in 2019 zal het behoudens een klein mirakel niet meer worden.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAS Eupen, Samuel Essende erin, Eric Ocansey eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Ook voor Ocansey zit de wedstrijd erop. Essende mag nog enkele minuten meedoen in een wedstrijd die helemaal aan het doodbloeden is.
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Danijel Milicevic erin, Yuta Toyokawa eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Milicevic mag de slotfase volmaken bij Eupen. Voor Toyokawa zit de wedstrijd erop. De Japanner liet een uitstekende kans om te scoren liggen.
  8. tweede helft, minuut 77. Oostende geeft nog eens een teken van leven. Sakala brengt de bal scherp voor doel, maar Canesin komt net te laat inlopen. De thuisploeg is nog niet helemaal dood.
  9. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Jordi Vanlerberghe eruit
  10. Gele kaart voor Konan Jocelyn van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 71